בשל משבר הקורונה, קיבלו בהבנה עובדים בכל התחומים, מהייטק ועד שחקני כדורגל, את הצורך לקצץ בשכרם, אבל כשהארגון הביא טאלנטים חדשים שמרוויחים יותר, הם חשו פגועים. מה ההיגיון מאחורי הגיוסים ואיך אפשר לבצע אותם בלי לפגוע באמון בין העובדים להנהלה?

ד"ר רונית נדיב, ראשת המחלקה לניהול המשאב האנושי ורו"ח אחמד איאד, מרצה בספיר, לוקחים חלק בכתבה של דוד רוזנטל שפורסמה בוואלה! עסקים ומנסים להסביר.

ד"ר רונית נדיב: "תקופה של חוסר ודאות כלכלית יוצרת עבור ארגונים הרבה מאד אתגרים. מצד אחד, הארגון נדרש להתאים עצמו למציאות הכלכלית ובדרך כלל לקצץ עלויות, ומצד שני, לעיתים נפתחות הזדמנויות ייחודיות להשקעה שמחייבות השקעה נוספת. למשל, אם ארגון מעוניין לגייס 'כוכבים', זו הזדמנות טובה לנסות לאתר את האנשים הרלוונטיים כי ייתכן שכעת הם פתוחים יותר להצעות מבחוץ."

רו"ח אחמד איאד מצביע על עוד נקודה: "יש הצדקה למרמור, במיוחד אם הקיצוץ העמוק בשכר הוא לגבי העובדים שלא בדרג הניהולי ולא נערך במקביל קיצוץ או הפסקה בתשלום דיבידנדים לבעלי המניות. קיצוץ עמוק בשכר בשיעור של 30% ויותר מהווה פגיעה כללית קשה לעובד, כשהיום רוב המשפחות בארץ גם במעמד הביניים מתמודדות מול יוקר מחיה כבד".

לכתבה המלאה בוואלה!

סגירת מעגל

דני גבע ששיחק בסדרה 'פרשת השבוע' של רני בלייר, נכנס כעת לנעליו ויחליף אותו בתור ראש מסלול משחק בבית הספר לאמנויות הקול והמסך גבע, אשר הצטרף כמרצה לסגל בית הספר ב-2019, הוא שחקן במה ומסך ותיק ומנוסה, בוגר "בית צבי", הופיע בסרטים ובסדרות "קרוב לבית", "שנת אפס", "תיק סגור", "חדר מלחמה", "זנזורי", "החממה" ועוד רבים. זוהי סגירת מעגל עבור גבע, אשר  שיחק בסדרה 'פרשת השבוע' אותה יצר וביים רני בלייר.

ד"ר גיל בוצר פתח את הכנס הבינלאומי לחקר האימון והמנטורינג

ד"ר גיל בוצר, מרצה בכיר במחלקה לניהול המשאב האנושי, שימש דובר מרכזי בכנס הבינלאומי לחקר האימון והמנטורינג שנערך זו השנה ה-17 באוניברסיטת ,Oxford Brookes אנגליה. במסגרת הרצאתו, שפתחה את הכנס, הציג בוצר את תמונת המצב הנוכחית של חקר האימון בארגונים, באמצעות אינטגרציה של ממצאי סקירות ספרות שיטתיות ומחקרי מטא-אנליזה שפורסמו במהלך העשור האחרון. בוצר הציג מפה מקיפה של המחקר בתחום המציגה את הטריטוריות הנחקרות ביותר ומצביעה על שטחים שדורשים ביסוס נוסף או שטחים שטרם נחקרו ומסגרת מארגנת של אימון במקום העבודה המתארת את גורמי ההקשר, הקלט והתהליך  והקשר שלהם לתוצאות האימון.