מחקר חדש יבדוק את הערכת העלות מול התועלת של התמודדות המדינה עם הקורונה.

ד"ר רונן ארבל, ראש המחלקה לשיווק טכנולוגי בספיר זכה במענק מחקר תחרותי מטעם המכון הלאומי לחקר שירותי הבריאות ומדיניות הבריאות על מחקרו: "הערכת עלות / מועילות של האמצעים השונים להתמודדות עם מגפת הקורונה".

המחקר נערך בשיתוף פרופ' אמריטוס יוסי פליסקין באוניברסיטת בן גוריון ומרצה בהרווארד.

האמצעים שננקטו עד עתה בישראל להתמודדות עם מגפת הקורונה בוצעו ללא התחשבות מספקת במשמעויות הכלכליות שלהם. מטרת המחקר של ארבל היא לבחון אלו שיטות יאפשרו להשיג את מרב התועלת הבריאותית תוך צמצום משמעותי של העלות הכלכלית למשק.

הזכייה של ארבל מתווספת לשתי זכיות נוספות מחודש אפריל במענקים תחרותיים מטעם משרד המדע והטכנולוגיה של שני צוותים מהמכללה על מחקרים הנוגעים למשבר הקורונה: אורית נוטמן-שוורץ פרופסור במכללה האקדמית ספיר וד"ר גבריאלה ספקטור-מרזל, מרצה בכירה בבית הספר לעבודה סוציאלית במכללה האקדמית ספיר, קיבלו מענק על מחקרן: זקנים תחת אש בימי קורונה. ד"ר שרון חדד, ראש המחלקה לכלכלה במכללה האקדמית ספיר; ד"ר אוהד שקד, ד"ר וילי אברהם,  ד"ר ליאור סולומוביץ וד"ר יוסף כהן מרצים במחלקה לשיווק טכנולוגי, קיבלו מענק על מחקרם: לעבור את הקורונה – דרכי התמודדות של עסקים קטנים וזעירים קטנים בפריפריה הדרומית בזמן משבר, ישראל 2020.

פרופ' ניר קידר, משנה לנשיא המכללה האקדמית ספיר: "הישגים מרשימים אלו ממצבים את המכללה האקדמית ספיר בחזית המצוינות האקדמית ומשקפים את תרומת המכללה בהתמודדות רפואית וכלכלית עם משבר הקורונה".

פרופ' אורית נוטמן-שורץ, ראשת ועדת מחקר, יצירה והוראה במכללה האקדמית ספיר: "מחקר הינו נשמת אפה של האקדמיה. המחקרים הנעשים בימים אילו על ידי חוקרי המכללה מבטאים את זיקתם של חוקרי המכללה לקהילה הסובבת ומבליטים, גם בימי משבר מגפת הקורונה, את תרומתה הייחודית של המכללה האקדמית ספיר וחוקריה לפיתוח ידע חדש, להפיכתו לפעולה ולהעצים את תרומתם של חוקריה לחברה בישראל כולה".

כלכלה מצטיינת

הסטודנטים במחלקה לכלכלה וחשבונאות במכללה האקדמית ספיר בראש טבלת שיעור מסיימי הבחינה בחשבונאות פיננסית מתקדמת. מנתוני מועצת רואי החשבון שפורסמו באחרונה, עולה כי 87% מהסטודנטים מהמחלקה לכלכלה במכללה האקדמית ספיר עברו את הבחינה בחשבונאות פיננסית מתקדמת במועד סתיו 2020, שיעור המעבר של המכללה האקדמית ספיר הוא הגבוה מבין כל מוסדות הלימוד בישראל. נתון זה מציב את המכללה האקדמית ספיר בראש טבלת עוברי הבחינה האימתנית מבין כלל המוסדות האקדמיים בארץ. מתוך 15 סטודנטים, 14 מהם ניגשו לבחינה בפעם הראשונה ועברו את הבחינה 13 סטודנטים.

חדש על המדף: שמש בכיסים

שמש בכיסים, ספר חדש לד"ר מיכל גטניו־קאלוש, מרצה בביה"ס לעבודה סוציאלית הספר הוא שילוב של סיפור אישי וסיפור הדרכה להתמודדות מיטבית עם משברים. ד"ר מיכל גטניו־קאלוש מתארת כיצד התמודדה עם נפילתו של חבר בפעילות מבצעית בלבנון ב־28.2.1999. באמצעות קטעי יומן שכתבה במשך 20 השנים שעברו מאז, היא מנסה להתחקות אחר התנהלותה, ולהבין כיצד התגברה על המשבר; בכנות וברגישות היא חושפת את תהליך הגילוי, הטיפול וההחלמה. הכותבת משלבת בין כתיבת פרוזה לכתיבה מדעית, בין רגשות ומחשבות לממצאי מחקרים.