השבוע הושק גיליון 11 של המגזין ״מעמול״, על מרפסת הגג הנפלאה של תיאטרון הסימטה ביפו, על רקע הים והשחפים. היה חשמל של התרגשות באוויר.

מעמול הוא מגזין תרבות היוצא לאור כל שנה, פרי עבודה של צוות סטודנטים במחלקה לתרבות - יצירה והפקה במכללת ספיר, שהיו במשך שנה הכותבים, העורכים, המשכתבים והצלמים של החוברת, ותיפקדו כמערכת מגזין לכל דבר. הסטודנטים במסגרת סדנת "מגזין תרבות" בהנחייתם של בני ציפר ואסף סעדון כותבים ומפיקים את המגזין במהלך שנת הלימודים השנייה שלהם במסגרת התואר הראשון.

המגזין הפעם עשיר ועבה ומרגש במיוחד, כיוון שנוצר בתקופה הקשה של משבר הקורונה. יש בו ראיונות עם המקוריים שבעושי התרבות בישראל, סיפורים נועזים וכתבות שבהן הוכיחו הסטודנטים בשלות ומקוריות גדולה. בערב ההשקה קראו הסטודנטים מיצירותיהם ולצדם הופיעו כמה מאושיות התרבות שריאיינו במגזין - העיתונאי נחמיה שטרסלר, המשוררת סיגלית בנאי ועוד רבים.

מקבץ תמונות מערב השקת מעמול 11

צילום: רוי בלבירסקי

המחלקה ללימודי תרבות - יצירה והפקה במכללה האקדמית ספיר בראשותו של ד"ר ניר קדם, הינה ראשונה ויחידה בישראל בדומה למספר אוניברסיטאות יוקרתיות בחו"ל. התכנית כוללת שילוב של מדעי הרוח, האמנות והתרבות יחד עם יישום מעשי. לבוגרים מוענק תואר ראשון בתרבות - יצירה והפקה, למעוניינים לעסוק בניהול והפקת אירועים, ניהול מוסדות תרבות, כתיבה ועריכת תכנים, הוצאה לאור ושימור תרבות וארכיונאות. וכן, בתחומי האמנויות: מוזיקה, אוצרות ואמנות וניהול מוסדות אמנות. המחלקה לתרבות- יצירה והפקה בשיתוף פעולה עם בי"ס לאמנות בספיר מכשירה לתפקיד אמן מנחה בקהילה.

מיה לוי, מצטיינת מל"ג על מעורבות חברתית

מיה לוי, בוגרת טריה של בית הספר לעבודה סוציאלית בספיר, מצטיינת המועצה להשכלה גבוהה על התנדבות ופעולה למען הקהילה והפגנת מעורבות חברתית יוצאת דופן. זה למעלה משלוש שנים שמיה פעילה חברתית ובשנתיים האחרונות פעילה בפרויקט "נגב מודע ופעיל - קהילות מתחברות". במסגרת התוכנית, הסטודנטים מקדמים זכויות חברתיות בקרב אוכלוסיות קצה. במהלך שנות התנדבותה, סייעה מיה לתושבים רבים לקדם את זכויותיהם ולהתארגן יחד כקהילה לשינוי חברתי אזורי. היא יצרה קשר עם קהילת בני המנשה, גייסה מתנדבות מהקהילה שעסקו במיפוי סוגיות בתחום החינוך והתארגנו לקידום זכויות בנושא זה.

עו"ד גלעד שר, על חוויותיו במלחמת יום הכיפורים

לקחי מלחמת יום הכיפורים עיצבו במידה רבה את דרכו של עו"ד גלעד שר, יו"ר הוועד המנהל של המכללה האקדמית ספיר, הן בצה"ל כאלוף משנה במילואים, כמפקד חטיבה משוריינת וכסגן מפקד אוגדה, והן כאזרח בשדה המדיני. בשיחה עם שלמה רז בפודקאסט "רשת עושים היסטוריה", משתף שר מחוויותיו במלחמת יום הכיפורים כתותחן טנק בגדוד 46 בחטיבה 401, אחת מחטיבות השיריון הסדירות שהיו אז בסיני: הוא נטל חלק בקרבות הבלימה ובניסיונות להגיע אל המעוזים המכותרים ע"י הצבא המצרי, והשתתף בקרבות שנכנסו למורשת הקרב של צה"ל - בהם גם המארב בוואדי מבעוק שהכריע במידה לא מבוטלת את הצבא המצרי ואת גורל המערכה בדרום.