דנה רכטמן

"אני גאה להצטרף למכללה האקדמית ספיר, שמגשימה את הסיפור הציוני. ספיר היא ישראל כמו שכולנו רוצים לראותה. אפעל לקרב את הקהילה הישראלית למכללה ולתרום לפיתוחה".

לרכטמן ניסיון רב שנים בקשרי חוץ ובפיתוח משאבים באקדמיה. קודם לכן, היא שימשה כסמנכ"לית אגודת ידידי אוניברסיטת תל אביב.

היא בעלת תואר ראשון ביחסים בינ"ל ובשפה וספרות צרפתית באוניברסיטה העברית, ובעלת תואר שני בתקשורת פוליטית בתכנית למנהלים באוניברסיטת תל-אביב. כמו כן, היא למדה בתוכנית ניהול מוסדות ללא כוונת רווח במסגרת בית הספר למוסמכים בניהול ציבורי, אוניברסיטת אינדיאנה, ארה"ב  IUPUI.

פרופ' שי פלדמן, נשיא המכללה הוסיף: ״חיזוק מעמדה הציבורי של המכללה וטיפוח מעגלי ידידים ותומכים, בארץ ובחו״ל, חיוניים להמשך פיתוחה. הניסיון שדנה רכשה בתחום זה יסייע למכללה לגייס את המשאבים הדרושים להגברת מצוינותה בשנים הקרובות.״

כלכלה מצטיינת

הסטודנטים במחלקה לכלכלה וחשבונאות במכללה האקדמית ספיר בראש טבלת שיעור מסיימי הבחינה בחשבונאות פיננסית מתקדמת. מנתוני מועצת רואי החשבון שפורסמו באחרונה, עולה כי 87% מהסטודנטים מהמחלקה לכלכלה במכללה האקדמית ספיר עברו את הבחינה בחשבונאות פיננסית מתקדמת במועד סתיו 2020, שיעור המעבר של המכללה האקדמית ספיר הוא הגבוה מבין כל מוסדות הלימוד בישראל. נתון זה מציב את המכללה האקדמית ספיר בראש טבלת עוברי הבחינה האימתנית מבין כלל המוסדות האקדמיים בארץ. מתוך 15 סטודנטים, 14 מהם ניגשו לבחינה בפעם הראשונה ועברו את הבחינה 13 סטודנטים.

חדש על המדף: שמש בכיסים

שמש בכיסים, ספר חדש לד"ר מיכל גטניו־קאלוש, מרצה בביה"ס לעבודה סוציאלית הספר הוא שילוב של סיפור אישי וסיפור הדרכה להתמודדות מיטבית עם משברים. ד"ר מיכל גטניו־קאלוש מתארת כיצד התמודדה עם נפילתו של חבר בפעילות מבצעית בלבנון ב־28.2.1999. באמצעות קטעי יומן שכתבה במשך 20 השנים שעברו מאז, היא מנסה להתחקות אחר התנהלותה, ולהבין כיצד התגברה על המשבר; בכנות וברגישות היא חושפת את תהליך הגילוי, הטיפול וההחלמה. הכותבת משלבת בין כתיבת פרוזה לכתיבה מדעית, בין רגשות ומחשבות לממצאי מחקרים.