קרן המלגות של בנק הפועלים בשיתוף המכללה האקדמית ספיר ועמותת פעמונים סיכמו את פרויקט ליווי משפחות לעצמאות כלכלית

במסגרת המהלך, 32 סטודנטים מהמכללה עברו הכשרה להתנהלות כלכלית נכונה ובאמצעות הכלים שרכשו, ליוו לאורך השנה משפחות שנקלעו לקשיים כלכליים חובות גבוהים, תהליכי הוצאה לפועל ועוד ובחרו להיכנס לתהליך לשינוי כלכלי.

בשנה האחרונה בנק הפועלים תרם כ-3 מיליון ₪ במלגות לסטודנטים באוניברסיטאות ומכללות בישראל, מתוך אמונה כי באמצעות מלגות אלה הוא מסייע בחיזוק דור הסטודנטים ובאיתנותם הפיננסית, וכמובן בדור הילדים והנוער, שמקבל מהם כלים ומיומנויות למצוינות תעסוקתית והשראה אישית.

בהכשרה למדו הסטודנטים את הכלים החיוניים לניתוח מושכל של התנהלות ושל קבלת החלטות פיננסיות במהלך החיים. המפגשים התקיימו במסגרת סדנאות, והקנו כלים וידע פרקטיים להתנהלות כלכלת פיננסית.

הסטודנטים ליוו לאורך השנה משפחות שנקלעו לקשיים כלכליים, חובות גבוהים, תהליכי הוצאה לפועל ועוד ובחרו להיכנס לתהליך לשינוי כלכלי במסגרת קורס המועבר על ידי צוות מקצועי של המרכז לצמיחה פיננסית שמפעיל הבנק וארגון פעמונים. בנוסף השנה הגיעו הסטודנטים לקהל יעד נוסף- סטודנטים מהקהילה הבדואית שקיבלו סדנא בת ארבעה מפגשים שהקנתה להם כלים וידע להתנהלות כלכלית נבונה.

בטקס חלוקת המלגות מטעם בנק הפועלים, שהפך למסורת ארוכת שנים והשנה התקיים דרך ה- ZOOM, השתתפו: פרופסור שי פלדמן נשיא המכללה האקדמית ספיר, אלון גייר דיקן הסטודנטים, גב' נעמה אייד בוהדנה מנהלת היחידה למעורבות חברתית בספיר, גב' סמר בשארה מנהלת פועלים בקהילה,  גב' קרין מאיר, מנהלת המרכז לצמיחה פיננסית של הבנק, מר דודי קוכמייסטר מנכ"ל ארגון פעמונים, אלה מדמוני מנהלת אזור הנגב פעמונים, מרינה דביר מנהלת תחום סטודנטים ואקדמיה פעמונים, משפחות שלקחו חלק בפרויקט לאורך השנה וסטודנטים וסטודנטיות שלקחו חלק בפרויקט.

סמר בשארה, מנהלת קשרי קהילה במרכז לבנקאות חברתית של בנק הפועלים, אמרה: "חלק מהחזון של הבנק לפעול לרווחתם ושגשוגם של אנשים, קהילות ועסקים. אני שמחה שמעבר להענקת מלגה שהיא סיוע ישיר לסטודנטים ללימודים יצרנו אימפקט משמעותי עבור הסטודנטים ועבור עשרות משפחות שקיבלו כלים לעצמאות אנו גאים בשותפות עם מכללת ספיר וארגון פעמונים ובהצלחת הפרויקט."

נעמה אייד בוהדנה ראש היחידה למעורבות חברתית בספיר: "הפרויקט מאפשר לסטודנטים לעסוק בעשייה חברתית, להשפיע ולתת משמעות נוספת לתקופת לימודיהם. הכשרת הסטודנטים וליווי המשפחות מחזקים את הכישורים הפיננסיים שלהם ומאפשרים להם ביטחון כלכלי והזדמנות לחיים טובים יותר. הפרויקט מאפשר לחזק את החוסן המשפחתי והקהילתי. אני בטוחה כי החוויה של הסטודנטים תלווה אותם לאורך חייהם ותאפשר להם לראות את החברה מנקודות מבט נוספות, הקשר עם בנק הפועלים וארגון פעמונים הכרחי להצלחת הפרויקט ואני מברכת של שיתוף פעולה זה."

בתמונה: טקס חלוקת המלגות וסיום פרויקט "ליווי משפחות לעצמאות כלכלית" שנערך ב-ZOOM.
משתתפים: פרופ' שי פלדמן נשיא המכללה, סיגל בן יוסף, יועצת לפועלים בקהילה, נעמה אייד בוהדנה ראש היחידה למעורבות חברתית בספיר, רועי דביר סטודנט במכללת ספיר, אלון גייר דיקן הסטודנטים, אלה מדמוני מנהלת איזור נגב מערבי פעמונים, מירב בלום סטודנטית במכללת ספיר, דוד קוכמייסטר מנכ"ל ארגון פעמונים, קרין מאיר, מנהלת המרכז לצמיחה פיננסית של הבנק, סמר בשארה מנהלת קשרי קהילה במרכז לבנקאות חברתית של בנק הפועלים וסטודנטים פעילים בפרויקט ליווי משפחות.

צילום: דוברות בנק הפועלים

סטודיו דרום (.קום)

חממת סרטי הביכורים של פסטיבל קולנוע דרום: סטודיו דרום (.קום) בסוף חודש ינואר, בין התאריכים 31.1-5.2, תתקיים חממת 'סטודיו דרום' זו השנה השישית, המוקדשת לבמאים/יות ומפיקים/ות בישראל, המעוניינים לקדם פרויקט עלילתי ארוך ראשון או שני. לעמוד החממה החממה בת 5 הימים מתקיימת ביוזמת המכללה האקדמית ספיר, בית הספר לאמנויות הקול והמסך ופסטיבל קולנוע דרום, בשיתוף חממת Produire au Sud של פסטיבל שלוש היבשות בנאנט, צרפת, המכון הצרפתי בישראל ופרוייקט הקולנוע הישראלי – קרן רבינוביץ לאמנויות ומשרד התרבות והספורט. חממת “סטודיו דרום” תתקיים במתכונת קורונה, בהובלת מומחים בינלאומיים וישראליים.

חדש על המדף:  תרבות אדריכלית בירושלים בתקופת המנדט הבריטי

"Architectural Culture in British Mandate Jerusalem, 1917-1948"- ספר חדש לד"ר ענבל בן-אשר גיטלר, מרצה במחלקה לתקשורת, במחלקה לתרבות - יצירה והפקה ובמחלקה ללימודים רב-תחומיים הספר "תרבות אדריכלית בירושלים בתקופת המנדט הבריטי, 1917-1948", עוסק בתקופה מרתקת וקריטית בהיסטוריה האדריכלית של ירושלים. הספר מציג את אדריכלות תקופת המנדט מזווית חדשה, ובוחן אותה דרך מחקר של ארבעה בניינים להם נודעה השפעה ארוכת-טווח על המרחב הבנוי של העיר. המחברת מראה כיצד בנייתם נוצרה מתוך השפעות בין-תרבותיות ויחסים בין קהילות הבריטים, האמריקאים, הציונים והפלסטינים המוסלמים.