שנה ג' בביה"ס לאמנות בקיר גרפיטי ענק!

פרויקט הגמר של הסטודנטים בתכנית 'אמן מנחה בקהילה' במסגרת הקורס 'פלייסמייקינג' בהנחיית האמן והמרצה אייל אסולין.

הקיר מבטא דרך אמנות את תגובתם של הסטודנטים לקורונה ולהשפעותיה.

הפרויקט תוכנן במקור להיעשות באופקים וברהט, אך עקב הגבלות הקורונה הוחלט להעבירו לשטח המכללה, על גג ביה"ס לאמנות.

אייל אסולין, מנהל הקורס: "הקיר מייצג תגובה של הסטודנטים כאמנים צעירים בראשית דרכם לקורונה ולמה שהיא יצרה סביבה. תחושת התסכול של אי יציאה מהבית, של עבודה מרחוק, של אי היכולת לנוע בחופשיות, המשבר הכלכלי, המשבר הנפשי, המשבר האמנותי. בקיר ניתן לראות את כל המיצגים, כמו הצעקה של מונק שמבטאת תסכול מאוד גדול ואת הרצון שלנו לזעוק לשינוי ולחוויה אחרת, הכלבים של ג'ף קונס, אחד האמנים החשובים בעולם, שנסגרה במוזיאון תל אביב, אחת החשובות שנעשו פה בעשר שנים האחרונות ועקב הקורונה לא ניתן היה לבקר בה. קופת החזיר שמתייחסת למצב הפיננסי, העטלפים של באטמן, החיה שמייצגת על פי ההשערות את המקור לווירוס. כל האימג'ים מופיעים על הקיר בתוך בקבוק אלכוג'ל, אחד הסמלים הגדולים של התקופה הזאת."

סרטון קירקורונה

בית הספר לאמנות בראשות האמנית מיכל שמיר, משלב לימודי אמנות עם תואר אקדמי בתרבות- יצירה והפקה. הלימודים מעניקים ידע רב וכלים בתחום התרבות והאמנות כמו: הפקה, יצירה, הפצת תרבות והנגשת אמנות. כמו כן, מעניקים הלימודים בביה"ס לאמנות תכניות לימוד נוספות: אמן מנחה לימודי תעודה, מדריך מוסמך באמנות, מכינה באמנות, פוטותרפיה, פיסול וקדרות, ציור ורישום, אוצרות ופלייסמקינג.

סטודיו דרום (.קום)

חממת סרטי הביכורים של פסטיבל קולנוע דרום: סטודיו דרום (.קום) בסוף חודש ינואר, בין התאריכים 31.1-5.2, תתקיים חממת 'סטודיו דרום' זו השנה השישית, המוקדשת לבמאים/יות ומפיקים/ות בישראל, המעוניינים לקדם פרויקט עלילתי ארוך ראשון או שני. לעמוד החממה החממה בת 5 הימים מתקיימת ביוזמת המכללה האקדמית ספיר, בית הספר לאמנויות הקול והמסך ופסטיבל קולנוע דרום, בשיתוף חממת Produire au Sud של פסטיבל שלוש היבשות בנאנט, צרפת, המכון הצרפתי בישראל ופרוייקט הקולנוע הישראלי – קרן רבינוביץ לאמנויות ומשרד התרבות והספורט. חממת “סטודיו דרום” תתקיים במתכונת קורונה, בהובלת מומחים בינלאומיים וישראליים.

חדש על המדף:  תרבות אדריכלית בירושלים בתקופת המנדט הבריטי

"Architectural Culture in British Mandate Jerusalem, 1917-1948"- ספר חדש לד"ר ענבל בן-אשר גיטלר, מרצה במחלקה לתקשורת, במחלקה לתרבות - יצירה והפקה ובמחלקה ללימודים רב-תחומיים הספר "תרבות אדריכלית בירושלים בתקופת המנדט הבריטי, 1917-1948", עוסק בתקופה מרתקת וקריטית בהיסטוריה האדריכלית של ירושלים. הספר מציג את אדריכלות תקופת המנדט מזווית חדשה, ובוחן אותה דרך מחקר של ארבעה בניינים להם נודעה השפעה ארוכת-טווח על המרחב הבנוי של העיר. המחברת מראה כיצד בנייתם נוצרה מתוך השפעות בין-תרבותיות ויחסים בין קהילות הבריטים, האמריקאים, הציונים והפלסטינים המוסלמים.