ד"ר נוזהה אלאסד אלהוזייל מרצה בכירה בבית הספר לעבודה סוציאלית במכללה האקדמית ספיר נבחרה למרצה מעוררת השראה לשנת 2020 מטעם התאחדות הסטודנטים והסטודנטיות

ד"ר נוזהה אלהוזייל אלאסד
ד"ר נוזהה אלאסד אלהוזייל

ד"ר נוזהה אלאסד אלהוזייל, עובדת סוציאלית ומרצה בכירה בבית הספר לעבודה סוציאלית במכללה האקדמית ספיר קיבלה את אות "מרצה מעוררת השראה"  לשנת 2020 מטעם התאחדות הסטודנטים והסטודנטיות.

לאחרונה יצא לאור בהוצאת רסלינג ספרה “כשהצל גדול סימן שהשמש שוקעת”, העוסק בחייהן של שלושה דורות של נשים בדואיות על רקע השינויים בחברה. נוזהה זכתה גם בפרס השלטון המקומי כאישה פורצת דרך.

האות “מרצה מעורר השראה” מוענק זו השנה הרביעית ברציפות מטעם התאחדות הסטודנטים והסטודנטיות הארצית, במטרה להביע את הערכתם והוקרתם של סטודנטים וסטודנטיות כלפי אנשי ונשות הסגל מכלל המוסדות להשכלה גבוהה, אשר הותירו את חותמם על מסלול חייהם.

מנימוקי הסטודנטים: “מרצה מדהימה, נתנה לי כוח שלמרות שאני אישה וגם ערבייה אני יכולה להגיע לחלומות שלי ולכל מה שאני רוצה." "נותנת לי השראה שכל אחד שרוצה יצליח.", "נוגעת בכל האספקטים של החיים, מלמדת אותנו את המציאות האמתית”.

פרופ' ניר קידר, משנה לנשיא המכללה: "גאים ומברכים על זכייתה של נוזהה למרצה מעוררת השראה. אין ראויה ממנה. היא חלק מהפסיפס האנושי יוצא הדופן שמאפיין את המכללה האקדמית ספיר ומייחד אותה".

ד"ר רועי טל, ראש בית הספר לעבודה סוציאלית: "גאווה גדולה לביה"ס לעבודה סוציאלית שהתברך במרצה מעוררת השראה, אמיצה ופורצת דרך".

לעמוד בית הספר לעבודה סוציאלית

כלכלה מצטיינת

הסטודנטים במחלקה לכלכלה וחשבונאות במכללה האקדמית ספיר בראש טבלת שיעור מסיימי הבחינה בחשבונאות פיננסית מתקדמת. מנתוני מועצת רואי החשבון שפורסמו באחרונה, עולה כי 87% מהסטודנטים מהמחלקה לכלכלה במכללה האקדמית ספיר עברו את הבחינה בחשבונאות פיננסית מתקדמת במועד סתיו 2020, שיעור המעבר של המכללה האקדמית ספיר הוא הגבוה מבין כל מוסדות הלימוד בישראל. נתון זה מציב את המכללה האקדמית ספיר בראש טבלת עוברי הבחינה האימתנית מבין כלל המוסדות האקדמיים בארץ. מתוך 15 סטודנטים, 14 מהם ניגשו לבחינה בפעם הראשונה ועברו את הבחינה 13 סטודנטים.

חדש על המדף: שמש בכיסים

שמש בכיסים, ספר חדש לד"ר מיכל גטניו־קאלוש, מרצה בביה"ס לעבודה סוציאלית הספר הוא שילוב של סיפור אישי וסיפור הדרכה להתמודדות מיטבית עם משברים. ד"ר מיכל גטניו־קאלוש מתארת כיצד התמודדה עם נפילתו של חבר בפעילות מבצעית בלבנון ב־28.2.1999. באמצעות קטעי יומן שכתבה במשך 20 השנים שעברו מאז, היא מנסה להתחקות אחר התנהלותה, ולהבין כיצד התגברה על המשבר; בכנות וברגישות היא חושפת את תהליך הגילוי, הטיפול וההחלמה. הכותבת משלבת בין כתיבת פרוזה לכתיבה מדעית, בין רגשות ומחשבות לממצאי מחקרים.