ד"ר נוזהה אלאסד אלהוזייל מרצה בכירה בבית הספר לעבודה סוציאלית במכללה האקדמית ספיר נבחרה למרצה מעוררת השראה לשנת 2020 מטעם התאחדות הסטודנטים והסטודנטיות

ד"ר נוזהה אלהוזייל אלאסד
ד"ר נוזהה אלאסד אלהוזייל

ד"ר נוזהה אלאסד אלהוזייל, עובדת סוציאלית ומרצה בכירה בבית הספר לעבודה סוציאלית במכללה האקדמית ספיר קיבלה את אות "מרצה מעוררת השראה"  לשנת 2020 מטעם התאחדות הסטודנטים והסטודנטיות.

לאחרונה יצא לאור בהוצאת רסלינג ספרה “כשהצל גדול סימן שהשמש שוקעת”, העוסק בחייהן של שלושה דורות של נשים בדואיות על רקע השינויים בחברה. נוזהה זכתה גם בפרס השלטון המקומי כאישה פורצת דרך.

האות “מרצה מעורר השראה” מוענק זו השנה הרביעית ברציפות מטעם התאחדות הסטודנטים והסטודנטיות הארצית, במטרה להביע את הערכתם והוקרתם של סטודנטים וסטודנטיות כלפי אנשי ונשות הסגל מכלל המוסדות להשכלה גבוהה, אשר הותירו את חותמם על מסלול חייהם.

מנימוקי הסטודנטים: “מרצה מדהימה, נתנה לי כוח שלמרות שאני אישה וגם ערבייה אני יכולה להגיע לחלומות שלי ולכל מה שאני רוצה." "נותנת לי השראה שכל אחד שרוצה יצליח.", "נוגעת בכל האספקטים של החיים, מלמדת אותנו את המציאות האמתית”.

פרופ' ניר קידר, משנה לנשיא המכללה: "גאים ומברכים על זכייתה של נוזהה למרצה מעוררת השראה. אין ראויה ממנה. היא חלק מהפסיפס האנושי יוצא הדופן שמאפיין את המכללה האקדמית ספיר ומייחד אותה".

ד"ר רועי טל, ראש בית הספר לעבודה סוציאלית: "גאווה גדולה לביה"ס לעבודה סוציאלית שהתברך במרצה מעוררת השראה, אמיצה ופורצת דרך".

לעמוד בית הספר לעבודה סוציאלית

סטודיו דרום (.קום)

חממת סרטי הביכורים של פסטיבל קולנוע דרום: סטודיו דרום (.קום) בסוף חודש ינואר, בין התאריכים 31.1-5.2, תתקיים חממת 'סטודיו דרום' זו השנה השישית, המוקדשת לבמאים/יות ומפיקים/ות בישראל, המעוניינים לקדם פרויקט עלילתי ארוך ראשון או שני. לעמוד החממה החממה בת 5 הימים מתקיימת ביוזמת המכללה האקדמית ספיר, בית הספר לאמנויות הקול והמסך ופסטיבל קולנוע דרום, בשיתוף חממת Produire au Sud של פסטיבל שלוש היבשות בנאנט, צרפת, המכון הצרפתי בישראל ופרוייקט הקולנוע הישראלי – קרן רבינוביץ לאמנויות ומשרד התרבות והספורט. חממת “סטודיו דרום” תתקיים במתכונת קורונה, בהובלת מומחים בינלאומיים וישראליים.

חדש על המדף:  תרבות אדריכלית בירושלים בתקופת המנדט הבריטי

"Architectural Culture in British Mandate Jerusalem, 1917-1948"- ספר חדש לד"ר ענבל בן-אשר גיטלר, מרצה במחלקה לתקשורת, במחלקה לתרבות - יצירה והפקה ובמחלקה ללימודים רב-תחומיים הספר "תרבות אדריכלית בירושלים בתקופת המנדט הבריטי, 1917-1948", עוסק בתקופה מרתקת וקריטית בהיסטוריה האדריכלית של ירושלים. הספר מציג את אדריכלות תקופת המנדט מזווית חדשה, ובוחן אותה דרך מחקר של ארבעה בניינים להם נודעה השפעה ארוכת-טווח על המרחב הבנוי של העיר. המחברת מראה כיצד בנייתם נוצרה מתוך השפעות בין-תרבותיות ויחסים בין קהילות הבריטים, האמריקאים, הציונים והפלסטינים המוסלמים.