שכר הוא עונש? עיון מחודש בתפיסת העיסוק של חברי הכנסת

בשנות ה-90 של המאה ה-20, אימצה הכנסת את המלצות "ועדת רוזן צבי" והעלתה את שכר חברי הכנסת, ובמקביל אסרה איסור מוחלט על קבלת שכר מעבודה אחרת. בכך קיבלה הכנסת תפיסה נדירה וכמעט ייחודית, לפיה העיסוק הפרלמנטרי הוא "עיסוק יחיד". בשנים האחרונות, ניכר שיש כרסום בתפיסה זו. ישנן מספר אינדקציות למגמה שמשמעותה היא שהעיסוק הפרלמנטרי יחזור להיות גם "עיסוק נוסף", כפי שהיה בחמשת העשורים הראשונים לפעילותה של הכנסת, וכפי שנהוג בעולם. עיון בתפישות חברי הכנסת בעשור הראשון לפעילות הכנסת, ילמד על היתרונות והחסרונות שבשתי תפישות העיסוק, ועל הרלבנטיות של אותם דיונים לימינו.

* השתתפות בסמינר סגורה לסגל בית הספר בלבד.

הוספה ליומן 2022-05-31 14:15:00 2022-05-31 15:45:00 שכר הוא עונש? סמינר בית הספר למשפטים | עו"ד שלומי בלבן חדר אירוח ספרייה המכללה האקדמית ספיר info@sapir.ac.il Asia/Jerusalem public