הפער בין המינים באקדמיה בישראל: בחינה אמפירית של רישום פטנטים בסקטור האקדמי

ד"ר שרון בר זיו תציג מאמר שכתבה בשיתוף עם פרופ' אורית פישמן אפורי ופרופ' מרים מרקוביץ-ביטון

ד"ר שרון בר-זיו
ד"ר שרון בר זיו

מחקר זה עוסק בנקודת ההצטלבות של שני נושאים המצויים בליבת השיח הציבורי בישראל ובעולם כולו, והם בעלי זיקה ישירה להגדרת תפקידיה ויעדיה של מערכת ההשכלה הגבוהה.

הנושא האחד הוא העברת ידע מהאקדמיה לתעשייה לצורך עידוד חדשנות וניצול הידע הנוצר באקדמיה באופן שיעלה בקנה אחד עם האינטרס הציבורי.

הנושא השני הוא חיזוק מעמדן של נשים במגזר האקדמי והשתלבותן בפעילות האקדמית במובנה הרחב, תוך הגשמת יעדי מגזר זה.

במסגרת זו בחנו באיזו מידה נשים, לוקחות חלק בפעילות רישום פטנטים בסקטור האקדמי - פעילות שהיא חלק מרכזי מתהליכים של העברת ידע מהאקדמיה לתעשייה - תוך השוואת שיעור השתתפותן לשיעור השתתפות הגברים בפעילות זו.

מחקר זה מציף לראשונה בישראל את הפער המגדרי הקיים במסחור ידע מהאקדמיה לתעשייה בישראל. חשיבותו נעוצה בכך שהוא חושף כי אף במקום בו נראה כי נשים הצליחו להשתלב בפעילות מקצועית ולקדם את השוויון בין המינים, קיים פער בפעילות הנעשית הלכה למעשה על ידי נשים וגברים.

השתתפות בסמינר סגורה לסגל בית הספר בלבד.

הוספה ליומן 2021-10-26 14:15:00 2021-10-26 15:45:00 הפער בין המינים באקדמיה בישראל סמינר בית הספר למשפטים | ד"ר שרון בר זיו חדר אירוח ספרייה המכללה האקדמית ספיר info@sapir.ac.il Asia/Jerusalem public
הרשמה לאירוע