אוצרת: כרמית בלומנזון

עאמר אזברגה - מנהל היחידה לקידום הסטודנט הערבי
מיכל שמיר  -ראשת בית הספר לאמנות

בשיח הגלרייה יקחו חלק האמנית מאי דעאס והאוצרת כרמית בלומנזון

עבודותיה של מאי דעאס מעידות על נשיות עוצמתית, דעתנית; מודל של אישה היודעת מה היא רוצה ופועלת להשיג את רצונה. מהעבודות עולות חוזקות של התמודדות עם משברים והתייצבות מולם בעיניים פקוחות, במבט ישיר, באומץ ובתעוזה. היא חותרת אל היופי החזותי ואורזת דרכו תכנים, מסרים ומשמעויות רבות, אגב עיסוק בזהות האישית והנשית ובמתח הגלום ביניהן.

החוזק הטמון בעבודות מעיד על תהליך התמודדות שלעולם אינו נשלם, התמודדות יום-יומית עם מוסכמות החברה השמרנית מול הדימוי העצמי של הדמות החזקה והגאה, שהיא-היא האמת הפנימית שלה. באישיותה האינדיווידואליסטית דעאס אינה מוכנה שהמוסכמות יגדירו אותה. היא נאמנה לדרכה האישית והאמנותית ודבקה בה עד אין קץ.

התערוכה נפתחת ב-17.10 וננעלת בתאריך 18.11.21

היצירה: מאי דעאס, שפת הד'אד (פרט), 2021, שמן על בד

הוספה ליומן 2021-10-28 11:00:00 2021-10-28 13:00:00 פתיחת תערוכה ושיח גלריה: בתווך בית הספר לאמנות | מאי דעאס הגלריה הלימודית בספרייה המכללה האקדמית ספיר info@sapir.ac.il Asia/Jerusalem public
הרשמה לאירוע