כנס שנתי האיגוד הישראלי למדעי האזור 2021

09:00 - 09:15 ברכות

• פרופ' מיקי מלול, יו"ר האיגוד הישראלי למדע האזור
  • נציג המכללה

09:15 – 11:15 מושב בוקר  מס' 1 - בריאות הציבור (4 הרצאות)

• שינוי בהקצאה לקופת חולים לצמצום פערים בין מרכז לפריפריה - האמנם? מציג- חן שרוני. שותפים - דב צ'רניחובסקי, חן שרוני (אוניברסיטת בן-גוריון בנגב)
  • בריאות ערביי ישראל - אוכלוסייה במעבר  מציג- בשארה בשארת. שותפים - דב צ'רניחובסקי, חן שרוני, ליאורה בוורס, בשארה בשארת (אוניברסיטת בן-גוריון בנגב)
  • פערים בבריאות בין מרכז לפריפריה - פתרונות מציג- דב צ'רניחובסקי. שותפים - דב צ'רניחובסקי (אוניברסיטת בן-גוריון בנגב)
  • האם צפיפות אוכלוסין, דירוג חברתי כלכלי ומדד ג'יני של ערים מסבירים שיעורי הדבקה מווירוס הקורונה? ישראל כמקרה מבחן מציג- יובל ארבל. שותפים - יובל ארבל, חיים פיאלקוף ועמיחי קרנר (מכללת הגליל המערבי, האוניברסיטה העברית, המכללה האקדמית נתניה)

09:15 – 11:15 - מושב בוקר מס' 2 - פיתוח עירוני (4 הרצאות)

• שימוש באלגוריתמים של למידת מכונה לאיתור דפוסים של תהליכים עירוניים בשכונות מגורים באנגליה  מציג - אלון שגיא. שותפים - אלון שגיא, דני ברויטמן, אביגדור גל (הטכניון)
  • Saving energy on urban street lighting by an interactive scenario-based assessment approach. מציג - Rami Saad. שותפים - Boris A. Portnov, Rami Saad (אוניברסיטת חיפה)
  • Spatial Identification of Functional Urban Areas Using Nighttime Satellite Data: A Two-step Approach. מציג - Natalia Rybnikova. שופתים - Natalia Rybnikova, Boris A. Portnov (אוניברסיטת חיפה)
  • אור מלאכותי בלילה ורעש כגורמי סיכון לאיכות השינה בסביבה עירונית: עדות מסקר ארצי בישראל. מציג - נחום גבינט. שותפים - נחום מ. גבינט, בוריס א. פורטנוב (אוניברסיטת חיפה)

09:15 – 11:15 - מושב בוקר מס' 3 - יזמות וחדשנות (4 הרצאות)

• חברות הזנק בפריפריה: ניתוח אמפירי של חברות בדרום מול המרכז בישראל. מציג - לירן מימוני. שותפים - רפי בר-אל ולירן מימוני (אוניברסיטת בן-גוריון בנגב ומכללת ספיר)
  • מה חשוב יותר לתפוקת חדשנות: יזמים מנוסים או אנג'לים ? מציג - אלירן סולודוחה. שותפים - סולודוחה אלירן , רוזנצוויג סתו, הראל שי  (אוניברסיטת בן-גוריון בנגב)
  • התנעת תהליך לשילוב מיעוטים באזורים מעורבים בתחומי ההייטק. מציג - רונן הראל. שותפים - רונן הראל (מרכז אקדמי פרס). דן קאופמן, (המכללה האקדמית ספיר) ,דפנה שורץ, (המרכז הבינתחומי הרצליה)
  • להגיע ליעד: כיצד ניתן לגייס כסף במקרים שבהם סכום היעד הוא גבוה? מציג - רעות בלייוייס. שותפים - רעות בלייוייס, סולודוחה אלירן (אוניברסיטת בן-גוריון בנגב)

11:15 - 11:30 - הפסקת קפה

11:30 – 13:00 - מושב צוהריים מס' 1 - תחבורה חכמה (3 הרצאות)

• מיפוי אקוסיסטמות של חדשנות בתחבורה ומוביליות בעיר (TIE) – ניתוח מקרו מציג - אמנון פרנקל. שותפים - אמנון פרנקל, אמיל ישראל, עפר לרנר (הטכניון)
  • אקוסיסטמות של חדשנות בתחבורה: מתודולוגיה של מיפוי, לצד אתגרים של ניידות עירונית מציג - אמיל ישראל. שותפים - אמיל ישראל, אמנון פרנקל, עופר לרנר (הטכניון)
  • האם גודל הרכב משפיע על זהירות הנהיגה? מציג - תאיר רונן. שותפים - תאיר רונן, אביב שטרן, סתו רוזנצוויג, אופיר רובין ואבינועם בורובסקי (אוניברסיטת בן-גוריון בנגב)

11:30 – 13:00 - מושב צוהריים מס' 2 - עמידות אזורית (3 הרצאות)

• הזעזוע של החדשנות והשפעתו על עמידות אזור הפריפריה מציג - רפי בר-אל. שותפים - רפי בר-אל ולירן מיימוני (אוניברסיטת בן-גוריון בנגב ומכללת ספיר)
  • דרכי התמודדות של העסקים הקטנים בפריפריה עם משבר הקורונה מציג - אוהד שקד. שותפים - יוסי כהן, אוהד שקד  (המכללה האקדמית ספיר)
  • התפתחות האמון בקרב סטודנטים מאוכלוסיות שונות מציג - רן בן-מלכה. שותפים - רן בן-מלכה, שרון חדד, רעות מגידיש (המכללה האקדמית ספיר)

11:30 – 13:00 - מושב צוהריים מס' 3 - חברה וכלכלה (3 הרצאות)

• השפעת מחיר-אפס ורווחת הצרכן: ממצאים משירות תיווך דירות מקוון מציג - דני בן שחר. שותפים - דוד אש, דני בן-שחר (אוניברסיטת תל אביב)
  • The Differential Effect of Childbirth on Men's and Women's Careers מציג - Noa De La Vega. שותפים - Noa De La Vega (אוניברסיטת תל אביב)
  • An Effective Distribution of the Pension Tax Incentives  מציג - שנהב מלול. שותפים - שנהב מלול (אוניברסיטת בן-גוריון בנגב)

13:00 - 13:45 - ארוחת צוהריים

13:45 - 14:30 - מליאה: הרצאה של מר מאיר שטרית

פתרונות לדיור בר-השגה

14:30 - 15:00 - מליאה: אסיפה כללית ופרס המאמר המצטיין

15:00 - 15:05 - הפסקת קפה

15:05 – 16:35 - מושב אחר הצהריים מס' 1 - השפעות חברתיות של הקורונה (3 הרצאות)

• Quasi-devolution of Disability Policy-Design in Covid-19 in Israel – the case of family centers to children with disabilities מציג- טלי-נוי הינדי. שותפים - טלי-נוי הינדי, איילת גור, איתי בארי, לילך קריסי-קדוש (אוניברסיטת חיפה)
  • סימולציות מבוססות־סוכנים של התפשטות Covid-19 בערים ישראליות. מציג - יאיר גרינברגר. שותפים - יאיר גרינברגר, דני פלזנשטיין ואמיר קוהל (האוניברסיטה העברית)
  • האם משבר הקורונה יאיץ מעבר לעבודה מהבית? מחקר בין-מדיני: ישראל-צ'כיה מציג - איילת קוגוס. שותפים - Ayelet Gal Tzur, Hana Brůhová Foltýnová, Ayelet Kogus, Yoram Shiftan, Eliška Vejchodská, Shiftan Yuval (הטכניון)

15:05 – 16:35 - מושב אחר הצהריים מס' 2 - פיתוח אזורי וכלכלה עירונית (3 הרצאות)

• פיתוח מודל אופטימיזציה לתכנון רגיש מים של נגר עילי: מקרה בוחן אגן ניקוז נחלי עוטף תבור מציג -  מירב טל-מעון. שותפים - מירב טל- מעון, דני ברויטמן, מישל פורטמן, משהור חוש (הטכניון)
  • דינמיקה של ערך הקרקע והתפתחות מרחבית של ערים - ניתוח באמצעות בסיס נתונים נרחב מציג -  ארז בודה. שותפים - ארז בודה, דני ברויטמן, דני צ'מנסקי (הטכניון)
  • The Effect of Visibility on House Prices: Estimating A Spatial Hedonic Model for Haifa מציג -  דני פלזנשטיין. שותפים - Daniel Felsenstein, Xieer Dai  (האוניברסיטה העברית)

5:05 – 16:35 - מושב אחר הצהריים מס' 3 - כלכלה מעגלית וסביבה (3 הרצאות)

• חבילת מדיניות לקידום כלכלה מעגלית בסקטור המים מציג - ימית נפתלי. שותפים - ג'ף דודיק, דן קאופמן, ימית נפתלי (אוניברסיטת בר אילן)
  • המלצות מדיניות חוצות סקטורים לקידום כלכלה מעגלית מציג - ימית נפתלי. שותפים - ימית נפתלי (אוניברסיטת בר אילן)
  • Investigating the Effect of Higher Education on Regional Eco-innovations in the EU: Humanitarians vs. Techies – Who Goes Greener? מציג - Anna Krupoderova. שותפים -  Anna Krupoderova, Boris A. Portnov (אוניברסיטת חיפה)

קישור לזום

הוספה ליומן 2021-02-09 08:30:00 2021-02-09 17:00:00 משברים כהזדמנות לפיתוח הפריפריה המחלקה לכלכלה המכללה האקדמית ספיר info@sapir.ac.il Asia/Jerusalem public
הרשמה לאירוע