נועם עזרא, ללא כותרת, 2020, תצלום

בית הספר לאמנות של מכללת ספיר מציג לראשונה תערוכת אמנות מקוונת, אשר תעלה בעמוד אינסטגרם ייעודי ותופעל למשך שבועיים באמצעות תכנים משתנים – סטוריז, ראיונות קצרים עם חלק מן האמנים ועוד.

התערוכה תתקיים בין התאריכים: 18.6-2.7.20

התערוכה תעלה בעמוד האינסטגרם @guf_zar

משתתפים
פאתן אבו עלי, עינת אמיר, שרון בלבן, לירוי בר נתן, ליאור גריידי, נמרוד גרשוני, גל כהן, יאיר מיוחס וניר וידן, רן סלוין, רביע סלפיתי, נועם עזרא, להלי פרילינג, תמר שליט-אבני

אוצרים
סטודנטיות וסטודנטים שנה ג' בבית הספר לאמנות במכללה האקדמית ספיר - יובל זוהר, לירון פין, מרטין ברנרדו רודריגס, נסרה אזברגה

הנחייה
האוצרת לאה אביר

בעשור האחרון גדל מספרם של האמנים, שפועלים באופן קבוע במדיה החברתית כערוצי ביטוי אמנותי מרכזיים, ובמהלך משבר הקורונה הנוכחי גדל מספרם מאוד. האינסטגרם הפך להיות חלל תצוגה חשוב במהלך תקופת הקורונה, לאמנים, אוצרים ומוסדות אמנות, וגם לימוד האמנות עבר לפלטפורמות מקוונות.

התערוכה "גוף זר" עוסקת בויראליות במובנה הוירטואלי והממשי, ובאיחוד של שני המובנים הללו בימי קורונה. הגוף הזר נחווה בהתנהלות היומיומית שלנו במספר אופנים: ראשית, באופן שבו אנו יוצרים באמצעות מדיה דיגיטלית ווירטואלית ורשתות חברתיות. שנית, הטפילות שאנו חווים כאיום או כממשות - הוירוס, גוף זר החודר אלינו ומשתמש בגופנו כפונדק. מהם הדברים הנכנסים אל חלל הגוף שלנו ואל החושים שלנו? מה מייצרת המודעות המועצמת להיגיינה, ניקיון והיטהרות? שלישית, הגוף הזר מסומן גם על ידי החדירה של גופים חיצוניים לפרטיותנו ולמרחב האישי שלנו באמצעות הפיקוח של המדינה ושלוחיה על חיי הפרט. ולבסוף, בתקופה זו אנו עצמנו מסומנים כויראליים, כנשאי מגפה, כגופים זרים מסוכנים במרחב.

באפריל השנה הוציאו הסטודנטים קול קורא לתערוכה שהופץ ברחבי הרשת. האמנים המשתתפים בתערוכה נענו לקול קורא זה או הוזמנו אליה באופן יזום. מרבית העבודות המוצגות בה נוצרו במקור במדיום וירטואלי או דיגיטלי. אוצרות התערוכה לוקחת בחשבון את עמוד האינסטגרם כחלל תצוגה וירטואלי. כמו חלל אמיתי של גלריה או כל חלל אחר, יש לו תכונות ומגבלות. הוא מתקיים במסגרת מסוימת, יש לו חוקים ייחודיים והוא מכתיב את האופן שבו צופים בעבודות האמנות בצורה שונה מאשר בחלל תצוגה ממשי.

בהמשך הקיץ התערוכה תעובד או תתורגם לחלל הממשי של הגלריה בבית הספר לאמנות של מכללת ספיר.

תמונה ראשית: יאיר מיוחס וניר וידן, דימוי מתוך העבודה "One Room Flat", וידאו, 2020
תמונה בגוף הידיעה: נועם עזרא, ללא כותרת, 2020, תצלום

הוספה ליומן 2020-06-18 15:00:00 2020-06-18 16:00:00 גוף זר - תערוכה קבוצתית מקוונת בית הספר לאמנות, חברה ותרבות המכללה האקדמית ספיר info@sapir.ac.il Asia/Jerusalem public
הרשמה לאירוע