מסלול לקראת תעודת הוראה

משנת הלימודים תשע"ז, נפתחה במחלקה ללימודים רב תחומיים במכללת ספיר האפשרות להצטרף לתכנית לקראת תעודת הוראה שנוצרה בשיתוף עם האוניברסיטה הפתוחה.
את התכנית מרכזת ד"ר ריקי טסלר.

אפשרות ללמוד ולקבל תעודת הוראה לבית הספר העל יסודי במקצועות היסטוריה, ספרות ואזרחות (תעודת ההוראה היא לתחום אחד בלבד על פי החטיבה המורחבת של הסטודנט).
תואר ה-.B.A יינתן על ידי מכללת ספיר ותעודת ההוראה על ידי האוניברסיטה הפתוחה לאחר קבלת התואר הראשון.
הלימודים יתקיימו בספיר וההכשרה המעשית תיעשה בבתי ספר באזור המכללה.

מכללת ספיר תהיה "מוסד מלמד" של האוניברסיטה הפתוחה. הקורסים הרלוונטיים בחטיבות היסטוריה / ספרות / מדע המדינה והחטיבה לחינוך וכן חלק מקורסי היסוד של שנה א' יוכרו על ידי האוניברסיטה הפתוחה, ובוגרי חטיבות אלו יחויבו בתכנית השלמות מצומצמת בלבד (אם בכלל) במהלך לימודיהם לתעודת הוראה.
הלימודים לתעודת ההוראה מטעם האוניברסיטה הפתוחה, כוללים שנה של לימודים עיוניים (במקביל לשנה ג') ושנה של הכשרה מעשית בבית הספר (בשנה רביעית).
הלימודים העיוניים לתעודת ההוראה יתקיימו בימים שבהם לא מתקיימים לימודים במחלקה (ימי ראשון ושני).

תכנית מיוחדת, ללימודי תעודת הוראה (לב"ס על יסודיים), נבנתה בשיתוף עם האוניברסיטה הפתוחה. המטרה: לאפשר לסטודנטים בספיר ללמוד את מרבית הקורסים הנדרשים ללימודי תעודת הוראה במסגרת לימודי BA בלימודים רב תחומיים, ללא השלמות לתואר הראשון ועם  קורסי החובה לתעודת הוראה במקצוע בלבד.
היתרונות: מיעוט קורסי השלמה (חיסכון של כסף וזמן). שנה לאחר סיום הלימודים, הסטודנט יוצא לשוק העבודה עם תעודת הוראה, בנוסף לתואר B.A, ועם אופציה לתעודה מקצועית נוספת שתרחיב עוד את האופק התעסוקתי שלו.( לימודי תעודה במקצועות מבוקשים כמו: מומחה בהוראה מתקנת, אבחון דידקטי, הנחיית קבוצות, גישור, קואצ'ינג, עיצוב ויזמות דיגיטאלית-חברתית לנוער, מוזיקאי קהילתי, לימודי כוריאוגרפיה ותנועה, מנחי מיינדפולנס בעבודה עם ילדים ונוער ועוד. ראה בקישור למרכז ללימודי חוץ והמשך.

אפשר ללמוד ולקבל תעודת הוראה לבתי הספר העל יסודיים באחד המקצועות: היסטוריה, אזרחות, ספרות ופסיכולוגיה. תואר ה B.A יינתן על ידי מכללת ספיר ותעודת ההוראה על ידי האוניברסיטה הפתוח, לאחר קבלת התואר הראשון.
הלימודים יתקיימו במכללת ספיר וההכשרה המעשית תיעשה בבית ספר באזור המכללה, או באזור מגורי הסטודנט (ככל שניתן).
סטודנטים חדשים וסטודנטים שנה א' יוכלו לתכנן וללמוד את הקורסים שיעניקו להם את כל הנ"זים (נקודות הזכות) הנדרשים לתואר ראשון במקצוע שבחרו. בשנה ב' יבחרו הסטודנטים את החטיבה הרלוונטית למקצוע ובשנה ג' יבחרו בחטיבה המורחבת המתאימה.

רכזת התוכנית

ד"ר ריקי טסלר
במייל rikitesler1@gmai.com  או בפל' 052-8506876.

קישור לרישום לתעודת הוראה באו"פ

קישור להסבר על לימודי תעודת הוראה באוניברסיטה הפתוחה

• קורס של 2 נק"ז במכללה האקדמית ספיר מוכר כ-3 נק"ז באוניברסיטה הפתוחה.
  • קורס של 4 נק"ז במכללה האקדמית ספיר מוכר כ-6 נק"ז באוניברסיטה הפתוחה.
  • ממוצע ציונים 75 ומעלה.
  • לימוד שני שליש לפחות מסך הנק"ז הנדרשים לתואר הראשון.
  • לקבלת התעודה יש צורך לסיים את לימודי התואר עם לפחות 54 נק"ז בדיסציפלינה.

קישור להסבר על לימודי תעודת הוראה באתר האוניברסיטה הפתוחה