המכללה האקדמית ספיר ערכה אמש (ג') טקס מצטיינות ומצטיינים לשנת הלימודים תשפ"ד.

מתוך כ-80 מקבלי ההצטיינות, 12 סטודנטים ששירתו במילואים במהלך מלחמת 'חרבות ברזל' בשנת הלימודים הקודמת. במקביל למילוי חובותיהם האקדמיים, קיבלו תעודות הצטיינות עם רף ייעודי כאות הוקרה מטעם המכללה על הישגיהם, נחישותם ושמירה על ביטחון המדינה.

בטקס שנערך בהשתתפות בני משפחות וחבריהם של מצטייני התארים השונים אמר פרופ' עמרי הרצוג, רקטור המכללה האקדמית ספיר: ״אני מתבונן בכם היום, 80 המצטיינים והמצטיינות של שנת הלימודים תשפ"ד, ורואה הרבה מעבר להישגים אקדמיים - אני רואה מסירות, כוח רצון והתמודדות יוצאת דופן. ההצטיינות שלכם אינה רק תוצאה של ציונים, אלא עדות למחויבות עמוקה וליכולת לשאוף קדימה גם בזמנים מאתגרים. השנה החולפת דרשה מכולנו גמישות, עמידות וחוסן אישי. אתם בחרתם לא רק להמשיך, אלא להתעלות - להפוך מכשולים לצמיחה ואתגרים להזדמנויות. ההישג שלכם משקף לא רק את הכוחות האישיים שלכם, אלא גם את המעגלים התומכים שסביבכם - המשפחה, החברים וכל מי שליווה אתכם במסע הזה. הצטיינות אינה רק יעד, היא דרך חיים - והיא זו שתוביל אתכם גם בעתיד, אל ההצלחות הבאות. אתם מהווים השראה לכולנו, ואנו גאים להיות חלק מהמסע שלכם.״

טקס מצטיינים

ד"ר לאה שלף, ראש בית הספר לעבודה סוציאלית וסא״ל במילואים, המשרתת בימים אלה כחוקרת ומטפלת ביחידה לתגובות קרב של צה״ל, העניקה תעודות הצטיינות לסטודנטים שזכו להכרה על הצטיינות אקדמית לצד שירותם הפעיל במילואים, וציינה: "היושבים כאן היום מדגימים את היכולת המורכבת לנהל מעברים בין עולמות תוכן שונים - מהאקדמיה לשדה הקרב וחזרה. מעברים אלו מציבים אתגרים ייחודיים: המעבר מכיתת לימוד שקטה לזירת קרב סוערת, מדיון אקדמי מעמיק שיכול להתבצע רק במרחב מוגן למצב של דריכות מבצעית מתמדת לפעמים תוך כדי סיכון חיים, ממחשבה אנליטית לתגובות מהירות ואינסטינקטיביות. המעברים הללו דורשים הסתגלות מהירה וחדה ולעיתים המעברים הללו מציבים קושי משמעותי במיוחד. כשהמוח נמצא במצב של דריכות מתמדת, ההתמקדות בחומר לימודי מופשט הופכת למשימה מאתגרת במיוחד. בחרתם להצטיין, עבור חלקכם, הצטיינות היא כנראה דרך חיים ולא רק הישגים לימודיים. ההצטיינות באה עם מאמץ. המאמץ הזה, של שילוב בין עולמות כה שונים, דרש מכם להפעיל משאבים נפשיים עצומים".

נציגי הסטודנטים בטקס המצטיינים

נציגי הסטודנטים המצטיינים, יעקב סדיקוב מהמחלקה לכלכלה יישומית וניהול ואמילי בר כהן מהמחלקה ללוגיסטיקה, אמרו בנאומם: "השנה האחרונה הייתה אחת השנים הקשות והמורכבות ביותר שידענו. שנה של אתגרים, של כאב ושל חוסר ודאות, אך גם שנה שהדגישה יותר מכל את החוסן, את הכוח ואת הערבות ההדדית שלנו כעם. בתקופה שבה המציאות טלטלה כל אחד ואחת מאיתנו, הבחירה להמשיך לשאוף קדימה, ללמוד, להתפתח ולחתור למצוינות קיבלה משמעות עמוקה יותר. ההצטיינות שלנו היום היא לא רק הישג אישי, אלא עדות לכך שגם ברגעים המאתגרים ביותר, הרצון לדעת, לצמוח ולבנות עתיד טוב יותר הוא כוח שאי אפשר לעצור. דווקא בתקופה כזו, ההצטיינות היא לא רק הישג אישי, אלא עדות לכוחה של הרוח הישראלית - להמשיך, לשאוף קדימה ולהגשים מטרות. הצלחתנו איננה נחלתם של יחידים בלבד, אלא תוצאה של תמיכה הדדית, סביבה מעצימה וקהילה שמאמינה בכוחה של ההשכלה ליצור שינוי. אנחנו כאן היום לא רק בזכות העבודה הקשה שלנו, אלא בזכות האנשים שסביבנו - המרצים שהשקיעו בנו, החברים שלמדו איתנו לילות ארוכים, והמוסד האקדמי שנתן לנו כלים להתפתח ולהצליח. הצטיינות איננה רק מדד אישי, אלא מכלול הערכים של הקהילה כולה, ערכים של התמדה, מחויבות, והיכולת לחלום בגדול".

מידע נוסף שיכול לעניין אותך

ד"ר גייל פרידמן
ד"ר גייל גלבוע-פרידמן מונתה לדיקאנית הפקולטה לטכנולוגיה במכללה האקדמית ספיר. המכללה האקדמית ספיר מודיעה כי ד"ר גייל גלבוע-פרידמן מונתה לדיקאנית הפקולטה החדשה לטכנולוגיה שתקום בחודש אוקטובר הקרוב, עם תחילת שנת הלימודים תשפ"ו. דר' גלבוע-פרידמן, מתמטיקאית ומדענית נתונים, בעלת ניסיון מהאקדמיה ומהתעשייה, תעמוד בראש הפקולטה שמטרתה להיות המוקד המוביל של הטכנולוגיה בנגב המערבי עבור הסטודנטים ושותפים מהאזור.
כשהעולם השתגע
השבוע התקיים במכללת ספיר כנס משותף למכון חרוב ובית הספר לעבודה סוציאלית. הכנס עסק בילדים ומתבגרים לאור אירועי השבעה באוקטובר. למדנו על מופעים יחודיים, התנהגויות מגוונות ודרכי התמודדות. בכנס השתתפו אנשי מקצוע וסטודנטיות וסטודנטים לתואר שני. ההרצאות התבססו על תובנות מתוך עבודת השטח של אנשי מקצוע, על ניסיון קליני רב שנים בתחום הטיפול בטראומה, פוסט טראומה וטראומה מורכבת וכן התבססו על מחקרים שנעשו בתחום. היה לנו יום מקצועי מאוד, מלמד ומפרה.