המכללה האקדמית ספיר ערכה אמש (ג') טקס מצטיינות ומצטיינים לשנת הלימודים תשפ"ד.

מתוך כ-80 מקבלי ההצטיינות, 12 סטודנטים ששירתו במילואים במהלך מלחמת 'חרבות ברזל' בשנת הלימודים הקודמת. במקביל למילוי חובותיהם האקדמיים, קיבלו תעודות הצטיינות עם רף ייעודי כאות הוקרה מטעם המכללה על הישגיהם, נחישותם ושמירה על ביטחון המדינה.

בטקס שנערך בהשתתפות בני משפחות וחבריהם של מצטייני התארים השונים אמר פרופ' עמרי הרצוג, רקטור המכללה האקדמית ספיר: ״אני מתבונן בכם היום, 80 המצטיינים והמצטיינות של שנת הלימודים תשפ"ד, ורואה הרבה מעבר להישגים אקדמיים - אני רואה מסירות, כוח רצון והתמודדות יוצאת דופן. ההצטיינות שלכם אינה רק תוצאה של ציונים, אלא עדות למחויבות עמוקה וליכולת לשאוף קדימה גם בזמנים מאתגרים. השנה החולפת דרשה מכולנו גמישות, עמידות וחוסן אישי. אתם בחרתם לא רק להמשיך, אלא להתעלות - להפוך מכשולים לצמיחה ואתגרים להזדמנויות. ההישג שלכם משקף לא רק את הכוחות האישיים שלכם, אלא גם את המעגלים התומכים שסביבכם - המשפחה, החברים וכל מי שליווה אתכם במסע הזה. הצטיינות אינה רק יעד, היא דרך חיים - והיא זו שתוביל אתכם גם בעתיד, אל ההצלחות הבאות. אתם מהווים השראה לכולנו, ואנו גאים להיות חלק מהמסע שלכם.״

טקס מצטיינים

ד"ר לאה שלף, ראש בית הספר לעבודה סוציאלית וסא״ל במילואים, המשרתת בימים אלה כחוקרת ומטפלת ביחידה לתגובות קרב של צה״ל, העניקה תעודות הצטיינות לסטודנטים שזכו להכרה על הצטיינות אקדמית לצד שירותם הפעיל במילואים, וציינה: "היושבים כאן היום מדגימים את היכולת המורכבת לנהל מעברים בין עולמות תוכן שונים - מהאקדמיה לשדה הקרב וחזרה. מעברים אלו מציבים אתגרים ייחודיים: המעבר מכיתת לימוד שקטה לזירת קרב סוערת, מדיון אקדמי מעמיק שיכול להתבצע רק במרחב מוגן למצב של דריכות מבצעית מתמדת לפעמים תוך כדי סיכון חיים, ממחשבה אנליטית לתגובות מהירות ואינסטינקטיביות. המעברים הללו דורשים הסתגלות מהירה וחדה ולעיתים המעברים הללו מציבים קושי משמעותי במיוחד. כשהמוח נמצא במצב של דריכות מתמדת, ההתמקדות בחומר לימודי מופשט הופכת למשימה מאתגרת במיוחד. בחרתם להצטיין, עבור חלקכם, הצטיינות היא כנראה דרך חיים ולא רק הישגים לימודיים. ההצטיינות באה עם מאמץ. המאמץ הזה, של שילוב בין עולמות כה שונים, דרש מכם להפעיל משאבים נפשיים עצומים".

נציגי הסטודנטים בטקס המצטיינים

נציגי הסטודנטים המצטיינים, יעקב סדיקוב מהמחלקה לכלכלה יישומית וניהול ואמילי בר כהן מהמחלקה ללוגיסטיקה, אמרו בנאומם: "השנה האחרונה הייתה אחת השנים הקשות והמורכבות ביותר שידענו. שנה של אתגרים, של כאב ושל חוסר ודאות, אך גם שנה שהדגישה יותר מכל את החוסן, את הכוח ואת הערבות ההדדית שלנו כעם. בתקופה שבה המציאות טלטלה כל אחד ואחת מאיתנו, הבחירה להמשיך לשאוף קדימה, ללמוד, להתפתח ולחתור למצוינות קיבלה משמעות עמוקה יותר. ההצטיינות שלנו היום היא לא רק הישג אישי, אלא עדות לכך שגם ברגעים המאתגרים ביותר, הרצון לדעת, לצמוח ולבנות עתיד טוב יותר הוא כוח שאי אפשר לעצור. דווקא בתקופה כזו, ההצטיינות היא לא רק הישג אישי, אלא עדות לכוחה של הרוח הישראלית - להמשיך, לשאוף קדימה ולהגשים מטרות. הצלחתנו איננה נחלתם של יחידים בלבד, אלא תוצאה של תמיכה הדדית, סביבה מעצימה וקהילה שמאמינה בכוחה של ההשכלה ליצור שינוי. אנחנו כאן היום לא רק בזכות העבודה הקשה שלנו, אלא בזכות האנשים שסביבנו - המרצים שהשקיעו בנו, החברים שלמדו איתנו לילות ארוכים, והמוסד האקדמי שנתן לנו כלים להתפתח ולהצליח. הצטיינות איננה רק מדד אישי, אלא מכלול הערכים של הקהילה כולה, ערכים של התמדה, מחויבות, והיכולת לחלום בגדול".

More News

כנס פרויקטים מדעי המחשב 2025
לאחרונה התקיים כנס בו הוצגו פרוייקטי הגמר במחלקה למדעי המחשב. פרוייקט גמר יכול להיות תיאורטי-מחקרי או מעשי, והוא משקף את ידיעות הסטודנטים שנרכשו במהלך התואר. הפרוייקט למעשה מדמה סוג של סטארט-אפ קטן, בו הסטודנטים הם היזמים, החוקרים, המתכנתים ולעיתים אף המעצבים שלו. העבודה על פרוייקט הגמר מתקיימת מסוף השנה השניה ועד סיום הלימודים לתואר: צוותי העבודה מתגבשים וכל צוות מתחיל בתהליך חשיבה על מנת לבחור בתחום המתאים עבורו. העבודה ממשיכה בניהול סקרי שוק, הצעת רעיון פורמלית והצגת אב-טיפוס.
קבוצת מחקר עו"סים שינוי
השבוע הושקה קבוצת מחקר עוס"ים חוקרים ומיישמים, ביוזמת מרכז מידע וחקר החברה הבדואית בנגב, בראשותה של פרופ' נוזהה אלאסד אלהוזייל. הקבוצה מאגדת 14 עובדות ועובדים סוציאליים, מרביתם בעלי תואר שני, אשר חברו יחד לקידום עשייה מחקרית משמעותית מתוך מחויבות עמוקה לשדה העבודה הסוציאלית ולפיתוחו. מטרתה לקדם מחקר מעוגן בשדה העבודה הסוציאלית בחברה הערבית בדרום, לעודד פיתוח של פרקטיקות חדשניות וממוקדות קהילה, הנשענות על ידע ילידי ומקומי ולחזק את מקומה של החשיבה הביקורתית והרפלקטיבית בקרב אנשי המקצוע. במהלך מפגש ההשקה הוצגו עקרונות התוכנית, מבנה הפעילות והתוויית הכיוונים המרכזיים להמשך הדרך.