ביום רביעי ה-12/3 בין השעות 20:30-17:30 תיערך באקסלאב מכללה האקדמית ספיר השקה חגיגית וחד פעמית לתערוכה ״הדואליות של הדרום: קול, מרחב וחיים בעוטף עזה״.

בתערוכה יוצגו באופן חד פעמי מיצבים אינטראקטיביים שונים, פתוחים לשימוש והתנסות לקהל הרחב. כל מיצב יציע חוויה אימרסיבית, ייחודית ומפתיעה, ולעתים גם מרגשת או מטרידה, במרכזה קולות שונים שהוקלטו בעוטף עזה - סטודנטים מהמכללה, מילואימניקים, תושבי האזור, מכוניות ובעלי חיים, רעשי טילים ומסוקי קרב, מרחבי בלבול ושקט.

הפרויקט והתערוכה הם פרי שיתוף פעולה של המחלקה לתרבות - יצירה והפקה במכללה האקדמית ספיר עם המרכז לעיצוב וטכנולוגיה ע״ש כדר בשנקר, במסגרת שבוע המרקחה של שנקר.

הפרויקט משלב חומרים שנאספו בעבודת שדה ופרשנות סמיוטית שלהם, תוך דיון בשאלות של עדות וזיכרון מפרספקטיבות אתיות. דרך האינטראקציה האישית, היצירות יציעו למבקרים פרספקטיבות שונות על הדרך שבה ה"אותנטיות" המקומית מתהווה דווקא מתוך מערך הסתירות שאינהרנטי לקולות הרבים – הטבעי והמלאכותי, האנושי והחייתי, המקומי והזר, המאיים והמפתה.

אופיו החד-פעמי והדינמי של הקול, לצד ריבוי המשמעויות שטמון בשלל מנגינות וגווני קול, חושפים רשת מפציעה וסבוכה של מורכבויות וסתירות – כאלה שסקירה טקסטואלית או חזותית מחמיצה לעיתים. בכך, מציעה התערוכה  ״הדואליות של הדרום: קול, מרחב וחיים בעוטף עזה״ עשייה תיעודית מרתקת ופרספקטיבה מקורית ויוצאת דופן על הסביבה ברגע ההיסטורי הנתון של חורף 2025-2024.

את הקולות הקליטו סטודנטים בקורס "מודולת קול" של המחלקה לתרבות - יצירה והפקה בספיר, קורס חדשני בהנחיית המרצים ד"ר נדב אפל וד"ר מי־טל נדלר, המשלב היבטים תיאורטיים ומעשיים של מושג הקול. סטודנטים מהקורס ״עיצוב אינטראקטיבי״ מהמרכז לעיצוב וטכנולוגיה ע"ש כדר משנקר בהנחיית מיכל רינות השתמשו בהקלטות ליצירת מיצבים אינטראקטיביים מקוריים.

המבקרים מוזמנים לשוטט בתערוכה ולהתנסות במיצבים. לאחר מכן, ייערך רב-שיח בנושא "לדובב את השתיקות", בשיתוף מרצים וסטודנטים.

הדואליות של הדרום

מידע נוסף שיכול לעניין אותך

בוגר קורס ממונה הגנת פרטיות
לאחרונה הסתיים המחזור הראשון של קורס ממוני הגנת הפרטיות (DPO) במרכז ללימודי חוץ והמשך בריכוז פדגוגי של ד"ר שרון בר-זיו ועו"ד רביד פטל.
סדנת דיון באנגלית
בשיתוף פעולה של המחלקה ואנגלית והנציבות להוגנות מגדרית, התקיימה לאחרונה סדנת דיון באנגלית, לליטוש הכישורים של חברות הסגל להתחיל שיח בכנס וליצור עניין. מטרת המפגש, בהנחיית ד"ר עמית מרנץ מהמחלקה לאנגלית, הייתה לסייע חוקרות להתכונן לקראת כנסים בינלאומיים ושיפור היכולת להציג תכנים ולהרגיש בטוחות יותר לפתוח בשיח סביב נושא המחקר. הסדנה עסקה בכלים לבניית פיץ' שיעזור ללכוד עניין. הסדנה כמובן התנהלה באנגלית בלבד ונתנה הזדמנות לחוקרות להתנסות בפועל בדיון, הצגה, יצירת שיח סביב נושא המחקר שלהן ושל המשתתפות האחרות.