ביום רביעי ה-12/3 בין השעות 20:30-17:30 תיערך באקסלאב מכללה האקדמית ספיר השקה חגיגית וחד פעמית לתערוכה ״הדואליות של הדרום: קול, מרחב וחיים בעוטף עזה״.

בתערוכה יוצגו באופן חד פעמי מיצבים אינטראקטיביים שונים, פתוחים לשימוש והתנסות לקהל הרחב. כל מיצב יציע חוויה אימרסיבית, ייחודית ומפתיעה, ולעתים גם מרגשת או מטרידה, במרכזה קולות שונים שהוקלטו בעוטף עזה - סטודנטים מהמכללה, מילואימניקים, תושבי האזור, מכוניות ובעלי חיים, רעשי טילים ומסוקי קרב, מרחבי בלבול ושקט.

הפרויקט והתערוכה הם פרי שיתוף פעולה של המחלקה לתרבות - יצירה והפקה במכללה האקדמית ספיר עם המרכז לעיצוב וטכנולוגיה ע״ש כדר בשנקר, במסגרת שבוע המרקחה של שנקר.

הפרויקט משלב חומרים שנאספו בעבודת שדה ופרשנות סמיוטית שלהם, תוך דיון בשאלות של עדות וזיכרון מפרספקטיבות אתיות. דרך האינטראקציה האישית, היצירות יציעו למבקרים פרספקטיבות שונות על הדרך שבה ה"אותנטיות" המקומית מתהווה דווקא מתוך מערך הסתירות שאינהרנטי לקולות הרבים – הטבעי והמלאכותי, האנושי והחייתי, המקומי והזר, המאיים והמפתה.

אופיו החד-פעמי והדינמי של הקול, לצד ריבוי המשמעויות שטמון בשלל מנגינות וגווני קול, חושפים רשת מפציעה וסבוכה של מורכבויות וסתירות – כאלה שסקירה טקסטואלית או חזותית מחמיצה לעיתים. בכך, מציעה התערוכה  ״הדואליות של הדרום: קול, מרחב וחיים בעוטף עזה״ עשייה תיעודית מרתקת ופרספקטיבה מקורית ויוצאת דופן על הסביבה ברגע ההיסטורי הנתון של חורף 2025-2024.

את הקולות הקליטו סטודנטים בקורס "מודולת קול" של המחלקה לתרבות - יצירה והפקה בספיר, קורס חדשני בהנחיית המרצים ד"ר נדב אפל וד"ר מי־טל נדלר, המשלב היבטים תיאורטיים ומעשיים של מושג הקול. סטודנטים מהקורס ״עיצוב אינטראקטיבי״ מהמרכז לעיצוב וטכנולוגיה ע"ש כדר משנקר בהנחיית מיכל רינות השתמשו בהקלטות ליצירת מיצבים אינטראקטיביים מקוריים.

המבקרים מוזמנים לשוטט בתערוכה ולהתנסות במיצבים. לאחר מכן, ייערך רב-שיח בנושא "לדובב את השתיקות", בשיתוף מרצים וסטודנטים.

More News

הרצאה בניהול משאבי אנוש
מובילת תחום ה-HR Transformation באמדוקס במפגש עם סטודנטים לניהול משאבי אנוש. איך בונים יחידת משאבי אנוש שמתפקדת כשותף אסטרטגי בארגון גלובלי, המונה עשרות אלפי עובדים? את התשובה לשאלה המאתגרת הזו קיבלו השבוע סטודנטים משנה ג' במחלקה לניהול משאבי אנוש, במפגש מיוחד עם גב' נאוה איל, Head of HR Transformation & Operational Excellence בחברת אמדוקס (Amdocs). המפגש, שהתקיים כחלק מהחיבורים שמבצעת המכללה בין העולם האקדמי לתעשייה, העניק לסטודנטים הזדמנות נדירה להציץ אל "מאחורי הקלעים" של תהליכי עומק באחד הארגונים המובילים במשק.
ביקור מגרמניה בספיר
לאחרונה אירחנו בספיר משלחת ממשרד החינוך הפדראלי הגרמני וממרכז התיאום לחילופי נוער ישראל-גרמניה ConAct, שהגיעו לישראל לחתימה על הסכם חילופי נוער וצעירים משתי המדינות לשנת 2026. עוד הצטרפו לביקור: נציגים ממשרד החוץ ומהרשות הישראלית לחילופי נוער וצעירים. חברות וחברי המשלחת הגיעו לספיר אחרי ביקור באתר הנובה ונפגשו עם ד"ר אורי לב, דיקן לעניינים אקדמיים ועם לימור פלנטר פרן, ראש המשרד הבינלאומי.