המכללה האקדמית ספיר מארחת את כנס "ועידת הדרום לעסקים" של גלובס. נשיא המכללה, פרופ' ניר קידר: "חזוננו נשען על שלוש רגליים מרכזיות - השכלה אקדמית מעולה, מחקר וידע יישומי, ועשייה חברתית משמעותית בנגב המערבי"

פותחים את השערים לקהילה העסקית – המכללה האקדמית ספיר אירחה אתמול (ג') את "ועידת הדרום לעסקים" של גלובס. במסגרתה לקחו חלק מאות מקבלי החלטות ובכירים במשק. הוועידה נפתחה בקריאה לממשלה לפעול להחזרת כל החטופות והחטופים לאלתר!

המכללה האקדמית ספיר היא המכללה הציבורית הגדולה ביותר בישראל וממוקמת בנגב המערבי, כארבעה ק"מ מהגבול עם עזה. כיום לומדים במכללה כ-7,500 סטודנטים וסטודנטיות ב-15 מחלקות אקדמיות, מכללה טכנולוגית להנדסאים ובלימודי קדם וחוץ אקדמיים. ספיר מהווה עוגן כלכלי, חברתי ואקדמי באזור והיא המעסיק הגדול בעוטף אשר משלם כ-1,300 משכורות.

פרופ' ניר קידר, נשיא המכללה האקדמית ספיר: "מתוך שליחות והבנה כי מכללת ספיר היא מנוע הפיתוח והשיקום של חבל הארץ הדרומי, אנו גאים ונרגשים לארח אצלנו את צמרת המשק הישראלי בכנס חשוב זה. החזון של ספיר נשען על שלוש רגליים מרכזיות – השכלה אקדמית מעולה, מחקר וידע יישומי ועשייה חברתית משמעותית בנגב המערבי".

מידע נוסף שיכול לעניין אותך

קבוצת מחקר עו"סים שינוי
השבוע הושקה קבוצת מחקר עוס"ים חוקרים ומיישמים, ביוזמת מרכז מידע וחקר החברה הבדואית בנגב, בראשותה של פרופ' נוזהה אלאסד אלהוזייל. הקבוצה מאגדת 14 עובדות ועובדים סוציאליים, מרביתם בעלי תואר שני, אשר חברו יחד לקידום עשייה מחקרית משמעותית מתוך מחויבות עמוקה לשדה העבודה הסוציאלית ולפיתוחו. מטרתה לקדם מחקר מעוגן בשדה העבודה הסוציאלית בחברה הערבית בדרום, לעודד פיתוח של פרקטיקות חדשניות וממוקדות קהילה, הנשענות על ידע ילידי ומקומי ולחזק את מקומה של החשיבה הביקורתית והרפלקטיבית בקרב אנשי המקצוע. במהלך מפגש ההשקה הוצגו עקרונות התוכנית, מבנה הפעילות והתוויית הכיוונים המרכזיים להמשך הדרך.
3 שנות פעילות למיזם הלאומי אקדמיה - תעסוקה
נציגות מכובדת למכללה ההאקדמית ספיר בכנס לציון 3 שנות פעילות למיזם הלאומי אקדמיה - תעסוקה. המיזם הלאומי הייחודי של מרכז אדמונד דה רוטשילד לחיבור השכלה גבוהה ותעסוקה ומנהל תעסוקת אוכלוסיות במשרד העבודה פועל במכללת ספיר בהצלחה רבה כבר 3 שנים. במסגרתו נערכו פעולות רבות לקידום תעסוקתיות במחלקות הפיילוט, מפגשי סגל עם מעסיקים ובוגרים, שלוב סיורים, סדנאות הכנה לעולם העבודה במסגרת השיעורים, כנסים עם שותפים מהתעשייה והוטמעו קורסי רוחב לכלל הסטודנטים במיומניות הליבה. השנה, התקיים לראשונה שבוע קריירה עם עשרות סדנאות, פאנלים ויריד תעסוקה בו לקחו חלק למעלה מ-70 מעסיקים.