המכללה האקדמית ספיר מארחת את כנס "ועידת הדרום לעסקים" של גלובס. נשיא המכללה, פרופ' ניר קידר: "חזוננו נשען על שלוש רגליים מרכזיות - השכלה אקדמית מעולה, מחקר וידע יישומי, ועשייה חברתית משמעותית בנגב המערבי"

פותחים את השערים לקהילה העסקית – המכללה האקדמית ספיר אירחה אתמול (ג') את "ועידת הדרום לעסקים" של גלובס. במסגרתה לקחו חלק מאות מקבלי החלטות ובכירים במשק. הוועידה נפתחה בקריאה לממשלה לפעול להחזרת כל החטופות והחטופים לאלתר!

המכללה האקדמית ספיר היא המכללה הציבורית הגדולה ביותר בישראל וממוקמת בנגב המערבי, כארבעה ק"מ מהגבול עם עזה. כיום לומדים במכללה כ-7,500 סטודנטים וסטודנטיות ב-15 מחלקות אקדמיות, מכללה טכנולוגית להנדסאים ובלימודי קדם וחוץ אקדמיים. ספיר מהווה עוגן כלכלי, חברתי ואקדמי באזור והיא המעסיק הגדול בעוטף אשר משלם כ-1,300 משכורות.

פרופ' ניר קידר, נשיא המכללה האקדמית ספיר: "מתוך שליחות והבנה כי מכללת ספיר היא מנוע הפיתוח והשיקום של חבל הארץ הדרומי, אנו גאים ונרגשים לארח אצלנו את צמרת המשק הישראלי בכנס חשוב זה. החזון של ספיר נשען על שלוש רגליים מרכזיות – השכלה אקדמית מעולה, מחקר וידע יישומי ועשייה חברתית משמעותית בנגב המערבי".

חלוקת מלגת שוקן למצטיינת בית ספר למשפטים בספיר
קרן משפחת שוקן העניקה ל-8 סטודנטיות וסטודנטים בבית הספר למשפטים בספיר מלגת הצטיינות על סך 5,000 דולר. המלגה נועדה לאפשר למצטיינות ולמצטיינים להשקיע את זמנם ומרצם בלימודים האקדמיים. בית הספר למשפטים במכללה האקדמית ספיר פתח את שעריו בשנת 2009; הוא נשען על יסודות רעננים בעלי מעוף ותעוזה, על השכלה משפטית עדכנית ויישומית, ידע רחב בחקיקה ופסיקה והכרות מעמיקה עם יסודות המשפט וההליכים המעצבים את השיטה המשפטית. בד בבד מאופיין בית הספר במחויבות עמוקה לנושאים חברתיים עקרוניים, לזכויות האדם ולאזרחות מעורבת.
בשבוע שעבר (ד') נפתחה תערוכה חדשה של בית ספר לאמנות - אחות רחמנייה, המציגה את עבודותיה של האמנית מירב הימן. אוצרות: שירה פרידמן. התערוכה מתארחת בגלריית טרומפלדור של המחלקה לאמנויות, אוניברסיטת בן-גוריון בנגב, בעיר העתיקה באר-שבע. העבודות בתערוכה משתייכות לתקופה המוקדמת ביצירתה של מירב הימן, ומתארות מצבי קיצון ואבסורד במרחבים ציבוריים ובחללים ביתיים אינטימיים. העבודות חושפות את גבולותיה של האינטימיות, משרטטות את תוואי הקשרים האנושיים ומדגישות את הפגיעוּת האנושית ואת התלות האנושית ההדדית. המפגשים המתועדים בהן מפנים תשומת לב לזיקה שבין אינטימיות, כוח ונורמות חברתיות.