המכללה האקדמית ספיר מארחת את כנס "ועידת הדרום לעסקים" של גלובס. נשיא המכללה, פרופ' ניר קידר: "חזוננו נשען על שלוש רגליים מרכזיות - השכלה אקדמית מעולה, מחקר וידע יישומי, ועשייה חברתית משמעותית בנגב המערבי"

פותחים את השערים לקהילה העסקית – המכללה האקדמית ספיר אירחה אתמול (ג') את "ועידת הדרום לעסקים" של גלובס. במסגרתה לקחו חלק מאות מקבלי החלטות ובכירים במשק. הוועידה נפתחה בקריאה לממשלה לפעול להחזרת כל החטופות והחטופים לאלתר!

המכללה האקדמית ספיר היא המכללה הציבורית הגדולה ביותר בישראל וממוקמת בנגב המערבי, כארבעה ק"מ מהגבול עם עזה. כיום לומדים במכללה כ-7,500 סטודנטים וסטודנטיות ב-15 מחלקות אקדמיות, מכללה טכנולוגית להנדסאים ובלימודי קדם וחוץ אקדמיים. ספיר מהווה עוגן כלכלי, חברתי ואקדמי באזור והיא המעסיק הגדול בעוטף אשר משלם כ-1,300 משכורות.

פרופ' ניר קידר, נשיא המכללה האקדמית ספיר: "מתוך שליחות והבנה כי מכללת ספיר היא מנוע הפיתוח והשיקום של חבל הארץ הדרומי, אנו גאים ונרגשים לארח אצלנו את צמרת המשק הישראלי בכנס חשוב זה. החזון של ספיר נשען על שלוש רגליים מרכזיות – השכלה אקדמית מעולה, מחקר וידע יישומי ועשייה חברתית משמעותית בנגב המערבי".

More News

שיעים
מלכודת "הדמיית הראי": כך החשיבה השיעית מעצבת את המלחמה - מאמר של ד"ר אורי רוסט, מרצה במכללה, התפרסם "במקור ראשון". "התנהלות איראן וחיזבאללה נתפסת לעיתים כבלתי רציונלית, אך נובעת מתפיסה דתית־אידיאולוגית עמוקה. כדי להבין את היריב, צריך להשתחרר מהנחות המערב ולהכיר את עולמם של אנשי הדת השיעים." למאמר המלא >
בכל שנה מדווחים החוקרים.ות והיוצרים.ות במכללה על הישגהם.ן במחקר ויצירה במהלך השנה: פרסומים, כנסים, זכיות בקרנות וכדומה. ההישגים הללו משוקללים ונבדקים בקפידה בוועדת מי"ה והחוקרים והחוקרות המצטיינים מוכרזים במהלך חודש מרץ. המצטיינות והמצטיינים זוכים בהפחתות הוראה לשנה הבאה. ואלו המצטיינים והמצטיינות לשנת תשפ"ה פרופ'  ליהיא להט פרופ' נוזהה אלאסד אלהוזייל מר שלומי אלקבץ ד"ר מוטי גיגי  פרופ' רונן ארבל פרופ' יובל בן-אבו ד"ר הגר להב פרופ' אורנה אליגון דר ד"ר גיל בוצר ד"ר רבקה נריה בן-שחר ד"ר אלה בן-עטר ד"ר אורי לב פרופ' עינב שגב פרופ' רפאל בר-אל פרופ' גל יחזקאל פרופ' ליאת