בניין בית הסטודנט במכללה האקדמית ספיר הואר היום בסגול, זאת במסגרת מיזם "לילה סגול" בהובלת מפעל הפיס, השלטון המקומי, השלטון האזורי ואתר "שווים".  הפרויקט מתקיים זו השנה השלישית למען שילובם של 1.5 מיליון אנשים עם מוגבלויות בקהילה, בתעסוקה ובחברה הישראלית.
 
כבכל שנה, האירוע נערך בסמיכות ליום המודעות הבינלאומי לזכויות אנשים עם מוגבלויות, המצוין ב-3 בדצמבר. השנה הוארו במסגרת המיזם למעלה מ-150 מבנים ברחבי הארץ, ובהם: בנייני העיריות, המועצות המקומיות והאזוריות, גשר המיתרים בירושלים, משרדי ממשלה, משרדי ההנהלה של החברות הגדולות במשק, מתנ"סים, מבני חינוך, מטוסים, שגרירויות ישראל בעולם ועוד.
השנה אנו מצטרפים ליוזמה ומאירים את הבניין בו פועל מרכז הנגישות בספיר.
 
אריאלה דניאל-הלווינג, מנהלת מרכז נגישות בספיר: "לילה סגול יש פעם בשנה, יום שיוון זכויות לאנשים עם מוגבלות, מציינים פעם בשנה במרכז נגישות שבמכללת ספיר, כל השנה שואפים לקיים אורחות חיים ושגרות קבועות של נגישות מטרתנו להאיר סוגיות ולהתמודד עם אתגרים- כל השנה".

מידע נוסף שיכול לעניין אותך

באירוע האקתון DisasterTech בנושא התמודדות עם אתגר השיטפונות העולמי, שנערך השבוע (שלישי) במרכז לחדשנות ויזמות במכללה האקדמית ספיר, זכו קבוצת הסטודנטים: שי מנשרי, עירית חולי נחום, איתי זסלבסקי וברק ספיר בפרס על הפתרון שהעלו.
חדש על המדף, משהו להאמין בו
משהו להאמין בו: תיאולוגיה חילונית "משהו להאמין בו" הוא ספר עיון מקורי, העוסק במושג סתירתי לכאורה: "תיאולוגיה חילונית". הוא מבקש לפתוח פתח לתיאולוגיה בתוך העמדה החילונית ומתעקש על נחיצותה של חילוניות לתיאולוגיה יהודית בת זמננו. מהי חילוניות? האם היא עמדה אמונית? באיזה אלוהים יכול ואף צריך, היהודי החילוני להאמין? שאלות כאלו מערערות על הבחנות מקובלות בחברה הישראלית בין חילוניות, דתיות, אתאיזם ואמונה. הספר משיב עליהן בעזרת עיון מדרשי במקורות יהודים קדומים, ובעזרת הגותם של פילוסופים מודרניים גדולים: עמנואל לוינס, מרטין בובר, הנס יונס ואחרים.