בראיון ל"כלכליסט", עונה פרופ' ניר קידר, נשיא המכללה האקדמית ספיר, לשאלתו של שחר אילן, האם המכללות לא יצרו פערים בין אקדמאים מהאוניברסיטאות ומהמכללות:
"מהפכת המכללות היא הצלחה גדולה והתרומה שלה עצומה, כי היא הפכה את ישראל לאחת המדינות המשכילות בעולם ויש לזה חשיבות גדולה. אי אפשר להבין את הצלחת ישראל בתחומים רבים, כולל ההייטק, בלי זה. אני עושה אקדמיה לא פחות טובה מהאוניברסיטאות ויש לנו תפקיד חברתי חשוב.
"רוב הסטודנטים למדעי המחשב של אוניברסיטת תל אביב יגיעו להייטק גם בלעדיה. אבל מאה הסטודנטים שלומדים אצלי מדעי המחשב, והם לא פחות מוכשרים, באים ממקומות שלא מאפשרים להם הזדמנות להשתלב ביחידות טכנולוגיות או בלימודים באוניברסיטה. אלה יהלומים לא מלוטשים שאנחנו נותנים להם הזדמנות".
מידע נוסף שיכול לעניין אותך
טרנספורמציה הלכה למעשה
מובילת תחום ה-HR Transformation באמדוקס במפגש עם סטודנטים לניהול משאבי אנוש.
איך בונים יחידת משאבי אנוש שמתפקדת כשותף אסטרטגי בארגון גלובלי, המונה עשרות אלפי עובדים? את התשובה לשאלה המאתגרת הזו קיבלו השבוע סטודנטים משנה ג' במחלקה לניהול משאבי אנוש, במפגש מיוחד עם גב' נאוה איל, Head of HR Transformation & Operational Excellence בחברת אמדוקס (Amdocs).
המפגש, שהתקיים כחלק מהחיבורים שמבצעת המכללה בין העולם האקדמי לתעשייה, העניק לסטודנטים הזדמנות נדירה להציץ אל "מאחורי הקלעים" של תהליכי עומק באחד הארגונים המובילים במשק.
חיזוק שת"פ עם גרמניה
לאחרונה אירחנו בספיר משלחת ממשרד החינוך הפדראלי הגרמני וממרכז התיאום לחילופי נוער ישראל-גרמניה ConAct, שהגיעו לישראל לחתימה על הסכם חילופי נוער וצעירים משתי המדינות לשנת 2026. עוד הצטרפו לביקור: נציגים ממשרד החוץ ומהרשות הישראלית לחילופי נוער וצעירים.
חברות וחברי המשלחת הגיעו לספיר אחרי ביקור באתר הנובה ונפגשו עם ד"ר אורי לב, דיקן לעניינים אקדמיים ועם לימור פלנטר פרן, ראש המשרד הבינלאומי.