הכנס המקוון התקיים ביוזמת הפורום הפמיניסטי במכללה האקדמית ספיר ואוניברסיטת בן גוריון

ביום חמישי האחרון התקיים כנס מקוון "הזדקנות נשית, הזדקנות גברית – מגדר וזקנה בישראל" ביוזמת הפורום הפמיניסטי במכללה האקדמית ספיר ובשיתוף אוניברסיטת בן גוריון. זהו הכנס הישראלי הראשון הממוקד כולו לדיון בהצטלבות בין מגדר וזיקנה.

באופן מסורתי, חקר המגדר התמקד בנשים צעירות ובגברים צעירים כמו היו חסרי גיל, והמחקר הגרונטולוגי בחן זקנות וזקנים כמו היו חסרי מגדר. הכנס המקוון קרא "לקשור" מגדר וזקנה, מתוך הנחה שאלה שתי הבניות חברתיות השזורות זו בזו.

הכנס הציג מחקרים שבחנו ביטויים מגוונים של ההצטלבות בין מגדר וזקנה בישראל, מתוך מגוון דיסציפלינות, ביניהן תקשורת, ספרות, סוציולוגיה, היסטוריה, עבודה סוציאלית ומשפטים. הכנס כלל ארבע מושבים, במסגרתם הוצגו מחקרים שבחנו, בין השאר, אפליה מחמת גיל ומגדר בשוק העבודה, קשרים חברתיים בקרב נשים וגברים מבוגרים, הבדלי מגדר בתפיסות של פרישה, ייצוגים של נשים זקנות באיורים בספרות ילדים, מבט משפטי על אלימות מינית נגד נשים זקנות, היבטים מגדריים בטיפול פליאטיבי בחולי דמנציה, התארגנות חברתית של נשים ערביות-פלסטינאיות זקנות, ייצוגי זקנה גברית בסדרות מקור ישראליות, נשים זקנות בראי האומנות בישראל, והיבטים מגדריים בהזדקנות בישובים קהילתיים ובעיר.

מחקרים אלה נערכו במסגרת סדנת חוקרות שפעלה במשך שנתיים, במסגרת  מיזם ארצי לקידום נשים באקדמיה, ביוזמת הפורום הפמיניסטי במכללה האקדמית ספיר ובמימון המועצה להשכלה גבוהה. הקבוצה הונחתה על-ידי שתי חוקרות מומחיות בגרונטולוגיה: ד"ר גבריאלה ספקטור-מרזל, חברת סגל בית הספר לעבודה סוציאלית במכללה האקדמית ספיר, ופרופ' גלית נמרוד, ראשת המחלקה לתקשורת באוניברסיטת בן-גוריון בנגב – שגם שימשו כיושבות ראש הכנס.

האם מקדונלד'ס עלולה לסגור את סניפיה בארץ בגלל המלחמה? "ההחלטה של מקדונלד'ס העולמית לרכוש את המסעדות שלה מהזכיין הישראלי עמרי פדן אינה תמרון אסטרטגי בודד. על סמך החלטותיה בעבר, יש סיכוי סביר שהשלב הבא יהיה סגירת סניפי החברה בארץ." מאמר חדש לד"ר וילי אברהם, ראש המחלקה לשיווק טכנולוגי ולנועה ברנע לוי, מרצה במחלקה למנהל ומדיניות ציבורית. למאמר המלא במעריב עסקים
המדינה תעביר 200 מיליון ש״ח למכללה האקדמית ספיר, המוסד האקדמי החשוב בנגב המערבי והמעסיק הגדול ביותר בעוטף ישראל. בהמשך להחלטת הממשלה, יועברו למכללה האקדמית ספיר 200 מיליון ש״ח. הכספים נועדו לשיקום אקדמי וקהילתי שיבטיח את חיזוק הנגב המערבי בעקבות השבת הרצחנית ואת החזרה הבטוחה ללימודים בספיר. נשיא המכללה, פרופ' קידר: "אנו מברכים על החלטת הממשלה. התכנית האסטרטגית שאושרה על ידי הממשלה היא שאפתנית וחשובה.