סוג הסמכה
מר נתנאל שמולביץ
מר נתנאל שלומוביץ,
ראש ההתמחות

בעידן שבו צרכני התקשורת מתעדכנים על הנעשה בארץ ובעולם באתרי חדשות וברשתות חברתיות, על העיתונאים להיות בעלי מיומנות מורכבות עוד יותר מבעבר. דווקא בתקופה שבה

כל אדם יכול לפרסם את דעתו ברשת, עולה הצורך בעיתונאים כמי שיודעים לזהות את הסיפור ולהעבירו לקהל באופן מדויק ומעניין. עליהם לכתוב כתבה לעיתון המודפס ולאתר המקוון, לתחזק דיווחים שוטפים ברשתות ובבלוגים, לצלם ולערוך כתבות וידאו ותמיד להיות ערים לפלטפורמות חדשות.

מסלול העיתונות מכשיר את הסטודנטים לעבודה עיתונאית בכל כלי התקשורת. הלימודים כוללים את כל המקצועות הדרושים לעיתונאים: תחקיר, כתיבה, עריכה, דיווחים משודרים, כתבות טלוויזיה ועוד. תלמידי המסלול מפעילים את "ספירלה", אתר החדשות של המחלקה לתקשורת, ומשמשים בכל תפקידיו, ובראשם כתבים, עורכים וצלמים.

היכולת לעבור ממדיום למדיום – עיתון, אתר אינטרנט, טלוויזיה – וכן לעמוד בסטנדרטים הגבוהים של העשייה העיתונאית בכל פלטפורמה, היא זו שמכשירה את בוגרי המסלול להשתלבות מעשית בתעשייה. כך מצליחים בוגרי המסלול להבין את הצרכים המשתנים של העיתונות בעולם משתנה ולמצוא את דרכם בכל גופי התקשורת בישראל.

הלימודים במסלול עיתונות נעשים בצורת סדנאות שאותן מנחים טובי העיתונאים הפעילים כיום בישראל, מהעיתונות המודפסת, האינטרנטית והמשודרת. העבודה הממושכת בצמוד לעיתונאים ותיקים מספקת הכשרה מעשית ושימושית לכל המתעניינים בעיתונות, אך גם בכתיבה, בצילום ובעריכת וידאו. אופן החשיבה הביקורתית שאנחנו מפתחים במסלול, משמש היטב גם את בוגרינו שפונים לתחומי עיסוקים אחרים.

• תחקיר עיתונאי, חיים הר-זהב, שנה ב'
  • כתיבה עיתונאית, נתנאל שלומוביץ, שנה ב'
  • כתבת הווידאו, אלמוג בוקר, שנה ב'
  • עריכה עיתונאית, יובל רויטמן, שנה ב'
  • צילום ועריכת וידאו א', ליאור תמים, שנה ב'
  • צילום ועריכת וידאו ב', הילה קליין, שנה ב'
  • לקראת ספירלה, נתנאל שלומוביץ, שנה ב'
  • יצירת וביקורת (פרויקט גמר), אילן יצחייק ונתנאל שלומוביץ, שנה ג'
  • ישיבת ספירלה, תמיר כהן, שנה ג'
  • עריכת ספירלה, הדס להב, שנה ג'
  • סדנת כתיבה למתקדמים, אילן יצחייק, שנה ג'

ההתמחות במסלול עיתונות מעניקה לסטודנטים את כל הכלים הדרושים לעיתונאים בעידן הדיגיטלי, מכתיבה ותחקיר לרשת ועד יצירת כתבה טלוויזיונית. זוהי הכשרה ייחודית בשוק העיתונות, ולכן ניתן למצוא את בוגרינו בכל כלי תקשורת מרכזי בישראל, מעיתונים ואתרי אינטרנט ועד תחנות טלוויזיה ורדיו. גם בתפקידים הבכירים ביותר.

מקום לבאנר או הפנייה לוידאו

ראש ההתמחות