מאמר חדש של ד"ר אלה בן עטר, ראש מגמת רדיו ופודקאסטים במחלקה לתקשורת, אותו כתבה עם סמדר בן אשר ורונית שלו, על תיווך מציאות המלחמה לילדים, פורסם ב"פסיכולוגיה עברית" - קהילה וירטואלית של אנשי מקצוע, העוסקים בבריאות הנפש.

אירועי השבעה באוקטובר והמלחמה שהחלה בעקבותיה, עימתו הורים עם הצורך להסביר לילדיהם את המציאות המורכבת. המאמר הנוכחי מביא את תוצאותיו של מחקר שהתמקד באתגרי התיווך של נושאים קשים, כמו חטופים ושבויים, והשפעתם על הילדים. הממצאים מראים שיותר משליש מהילדים נחשפו למידע לראשונה מחוץ לבית ההורים, באופן ספונטני ולא מותאם. תגובות ההורים נעו בין פתיחות לשיח, לבין הימנעות מחשיפה. המחקר מדגיש את הצורך בשיתוף פעולה בין הורים למערכת החינוך, תוך פיתוח כלים לתמיכה רגשית ולניהול שיח מותאם, שיסייעו בהגברת תחושת הביטחון והחוסן של הילדים במצבי איום ביטחוני ומלחמה.

למאמר המלא

מידע נוסף שיכול לעניין אותך

בוגר קורס ממונה הגנת פרטיות
לאחרונה הסתיים המחזור הראשון של קורס ממוני הגנת הפרטיות (DPO) במרכז ללימודי חוץ והמשך בריכוז פדגוגי של ד"ר שרון בר-זיו ועו"ד רביד פטל.
סדנת דיון באנגלית
בשיתוף פעולה של המחלקה ואנגלית והנציבות להוגנות מגדרית, התקיימה לאחרונה סדנת דיון באנגלית, לליטוש הכישורים של חברות הסגל להתחיל שיח בכנס וליצור עניין. מטרת המפגש, בהנחיית ד"ר עמית מרנץ מהמחלקה לאנגלית, הייתה לסייע חוקרות להתכונן לקראת כנסים בינלאומיים ושיפור היכולת להציג תכנים ולהרגיש בטוחות יותר לפתוח בשיח סביב נושא המחקר. הסדנה עסקה בכלים לבניית פיץ' שיעזור ללכוד עניין. הסדנה כמובן התנהלה באנגלית בלבד ונתנה הזדמנות לחוקרות להתנסות בפועל בדיון, הצגה, יצירת שיח סביב נושא המחקר שלהן ושל המשתתפות האחרות.