פסטיבל מדרום לאמנות רב תחומית באופקים שמח להודיע על מינויים של יאשה רוזוב ורועי פביאן כמנהלים האמנותיים החדשים. יאשה ורועי מצטרפים לפסטיבל עם רקע עשיר של תרבות במרחב הציבורי וחיבורים שבין תרבות, עיר וקהילה.

במסגרת תפקידם, יאשה ורועי יהיו אחראיים על עיצוב החזון האמנותי של הפסטיבל, פיתוח פרויקטים ועבודות מקור והובלת התכנית האמנותית. הם מחליפים את יאיר ורדי לאחר ארבע שנות ניהול אמנותי, בהן פיתח את השפה האמנותית של הפסטיבל ויצר וחקר פלטפורמות שונות של אמנות השתתפותית ושיתופית על ידי פעולות אמנותיות שהובילו אמנים ואמניות, בשיתוף תושבים ותושבות בעיר.

יאשה רונוב

יאשה רוזוב הוא יוצר, אוצר ומנהל אמנותי הפועל זה כעשרים שנה בתרבות תלוית מקום במרחב הציבורי הישראלי. הוא יזם, ניהל אמנותית ואצר אירועים עירוניים ביניהם פסטיבל "מנורת לילה" בנווה שאנן, "הלילה הלבן" בשכונת התקווה, ו"פופ-אפ פארק", "נקודת חשמל" ו"התחנה האחרונה" בדרום תל אביב. שימש חבר צוות הניהול האמנותי בפסטיבל "זוהר דרומי" בבאר שבע. במישור האקדמי, מוביל רוזוב מסגרות של מעורבות סטודנטים בפרויקטים קהילתיים,  תוך פיתוח פרויקטים במוסדות כמו בצלאל, HIT וויצ"ו חיפה ובאירופה. פיתח הצעות לתרבות במרחב העירוני עבור עיריות ראשון לציון, פתח תקווה ואילת. כיוצר במרחב הציבורי, הציג תערוכות כ"חדר בריחה" ו"קבלת קהל", ובימים אלה משתתף בתכנית "זין משין" מטעם ת"א תרבות. בוגר המחלקה לתקשורת חזותית והתואר השני באמנויות בבצלאל.

רועי פביאן

רועי פביאן הוא אדריכל, חוקר ערים ואמן המתמקד בממשק שבין התפתחות עירונית ותרבות. כיועץ לרשויות מקומיות, הוא חוקר ומתווה מדיניות עירונית בשימור מבנים ומרקם, שימושים זמניים במבנים ריקים, שימור המורשת הבלתי מוחשית (Intangible Dimension) ופיתוח מנגנוני התחדשות עירונית מושתת תרבות ואמנות. מאז 2015 הוא מנחה בקביעות סדנת "יצירת מקום" ומבוא למיפוי במסלול לתכנון ערים באוניברסיטת בן-גוריון, שם הסטודנטים מיישמים מיזמים חדשניים לשיפור המרחב הציבורי בנגב על פי עקרונות מתודת "יצירת מקום". כחבר הוועד המנהל של סדנת 'הצימר' בתל-אביב, פביאן יזם, ניהל והפיק מגוון רחב של פעילויות תרבות, כגון ערבי שירה כתובה, מופעים במבנים ריקים ושיתופי פעולה עם גופים עירוניים ותרבותיים כמו עיריית תל אביב-יפו, תיאטרון תמונע, בית ביאליק, בית אחותי, ספררית יונג-יידיש ועוד. נמנה על מייסדי "פסטיבל הפנזינים", אירוע ארצי שהתקיים במשך מעל עשור ואיחד יוצרים, סדנאות יצירה ושוק תרבות תוסס, וכן והינו שותף מייסד של אירוע התרבות הבינלאומי TCC - Twin City Challenge, המתקיים אחת לשנתיים בברמן, גרמניה ומבוסס על חילופי תרבות בין ערים תאומות.

פסטיבל מדרום, מיסודה של המחלקה לתרבות – יצירה והפקה במכללה האקדמית ספיר ובשיתוף עם עיריית אופקים יתקיים זו השנה ה-15, בין התאריכים 19-21 במאי 2025. הפסטיבל צפוי להשיק את התכנית האמנותית החדשה בחודשים הקרובים.

מידע נוסף שיכול לעניין אותך

ראשי כנס הפודטק
במעמד שר החקלאות אבי דיכטר, הועידה הלאומית של ישראל לביטחון מזון Food Sec & Tech של קבוצת שטיר נפתחה אתמול במכללה האקדמית ספיר. הועידה הלאומית לביטחון מזון וחוסן תזונתי Food Sec tech בישראל, הינה הבמה המרכזית למפגש מקצועי בין כל העוסקים בתעשיית החקלאות ומזון העתיד נערכת במכללה האקדמית ספיר, בהשתתפות: פרופ' אייל שמעוני - יו"ר ועדת ההיגוי המקצועית של הועידה, ממייסדי ענף ה-FOODTECH בישראל ועומד בראש תוכנית "ביטחון מזון ישראל 2050" של מוסד שמואל נאמן שבטכניון, יובל ליפקין ראש מנהל ביטחון מזון במשרד החקלאות, ד"ר תמי מירון מחממת פרש סטארט שחזרה לאחר שנה לפעילות בקריית שמונה ועוד. פרופ׳ ניר קיד
ד"ר לאה שלף
המכללה האקדמית ספיר ואל"י - האגודה להגנת הילד, קיימו יום עיון שנתי בנושא: "בין טראומה לאומית לטראומה התפתחותית - נקודת מבט טיפולית". יום העיון נועד לשתף את הניסיון הרב של מטפלי אל"י - האגודה להגנת הילד וסגל בית הספר לעבודה סוציאלית במכללה האקדמית ספיר עם הסטודנטים והסטודנטיות לתואר שני במסלול התערבויות עם ילדים ובני נוער וכן לשתף במיומנויות מקצועיות. ערן צימרין, נשיא אל"י - האגודה להגנת הילד: "אל"י - האגודה להגנת הילד רואה בכל הזדמנות למפגש ויום עיון עם סטודנטים וסטודנטיות אפשרות לשתף ידע בעל ערך רב בתחומי טיפול בילדים ובטראומות של ילדים.