ברכות לסרט "עיד" וליוצריו, רבים מהם בוגרי ואנשי סגל בביה"ס לאמנוית הקול והמסך בספיר, על זכייתו במקום הראשון בפסטיבל ירושלים.
הסרט מספר על עיד, גבר צעיר מרהט, שהותקף מינית בילדותו וחלומו הוא ליצור תאטרון. כשהוריו מבשרים לו ששודך בניגוד לרצונו - עיד יוצא למלחמה על החופש שלו ועל החלום ליצור בתוך גבולות המשפחה והחברה הבדואית שבה הוא חי.
מתוך הנימוקים לפרס: "עבור תיאור רגיש, בוגר ואותנטי של שמירה על כבוד עצמי בסביבה נוקשה וכפופה למסורת שעומדת בסתירה לאהבה שלא התממשה, אך שמובילה לפיוס ולמחילה."
יוצרי הסרט, בוגרים ואנשי סגל ספיר:
במאי: יוסף אבו מדיעם - בוגר
התסריט מבוסס על מחזה מאת קאיד אבו לטיף - בוגר
מפיקים: שלומי אלקבץ - מרצה וגלית כחלון, מרצה לשעבר, "דו בו גרסו פילמס", חגי ארד ואלעד פלג "דרומה הפקות", בוגרים ואנשי סגל לשעבר
תסריטאי: יובל אהרוני- מרצה
צלם: עידן ששון - בוגר
עלו והצליחו! בתקווה לעוד הרבה שיתופי פעולה מוצלחים של אנשי ונשות קהילת ספיר ובית הספר למנויות הקול והמסך.
מידע נוסף שיכול לעניין אותך
כב׳ נשיאת בית המשפט העליון (בדימוס) השופטת אסתר חיות תלמד בשנה הבאה סדנה ייחודית בבית הספר למשפטים בספיר.
בית הספר למשפטים בספיר גאה להודיע כי כב׳ נשיאת בית המשפט העליון (בדימוס) השופטת אסתר חיות תלמד בבית הספר בשנת הלימודים הבאה (תשפ״ה) סדנה ייחודית בנושא ״משפט ושואה״.
כב׳ הנשיאה חיות החלה את דרכה השיפוטית בשנת 1990 כשופטת בית המשפט השלום בתל אביב. בשנת 1997 מותנה לבית המשפט המחוזי, ובשנת 2004 מונתה לכהונת שופטת בבית המשפט העליון.
ספר חדש לד"ר רותם לשם, בוגר ומרצה במחלקה לתקשורת: "כיצד הפכו האשכנזים לישראלים? הגירה ורגשות במשפחות ממעמד הביניים."
הספר מציע זווית רעננה לניתוח התהליכים התרבותיים והחברתיים המורכבים, שהובילו להפיכתם של עולים אשכנזים שהגיעו ארצה לאחר השואה למסמני הדגם ה"כלל־ישראלי". אמנם עלייתם נחשבת למוצלחת וקלה, אולם גם היא עמדה בפני אתגרים. באמצעות פרשנות של סיפורי חיים משפחתיים וניתוח פרקי תוכנית הטלוויזיה הפופולרית "קשר משפחתי", חושף ד"ר רותם לשם את השתנות השיח הרגשי של משפחות מהגרים אשכנזיות לאורך שלושה דורות, ומציף את הדיאלוג המורכב שהן ניהלו עם הישראליוּתּ.