לאחר הפסקה ארוכה עקב המלחמה המתמשכת, בסוץ יולי התקיימה בטכניון הפגישה הפיזית השנייה של קבוצת המחקר לנשים במדעי הרוח הדיגיטליים. הקבוצה פועלת מזה כשנה במסגרת הנציבות להוגנות מגדרית במכללה, בהובלת פרופ' ענבל בן אשר גיטלר מספיר, ופרופ' יעל אלואיל מהטכניון. במפגש הציגו החוקרות את התקדמותן במחקריהן בשנה האחרונה, דנו בכלים ומתודות מגוונות שעלו מתוך ההרצאות והעלינו סוגיות חשובות הנוגעות להמשגתם של ארכיונים, קרטוגרפיה, אוספים ותערוכות, כתבי יד, נתוני עתק, ועוד.
מתקדמות בחזית המחקר, ומחכות למפגש הבא!
מידע נוסף שיכול לעניין אותך
מכס המשפט אל האקדמיה
כב׳ נשיאת בית המשפט העליון (בדימוס) השופטת אסתר חיות תלמד בשנה הבאה סדנה ייחודית בבית הספר למשפטים בספיר.
בית הספר למשפטים בספיר גאה להודיע כי כב׳ נשיאת בית המשפט העליון (בדימוס) השופטת אסתר חיות תלמד בבית הספר בשנת הלימודים הבאה (תשפ״ה) סדנה ייחודית בנושא ״משפט ושואה״.
כב׳ הנשיאה חיות החלה את דרכה השיפוטית בשנת 1990 כשופטת בית המשפט השלום בתל אביב. בשנת 1997 מותנה לבית המשפט המחוזי, ובשנת 2004 מונתה לכהונת שופטת בבית המשפט העליון.
חדש על המדף - כיצד הפכו האשכנזים לישראלים?
ספר חדש לד"ר רותם לשם, בוגר ומרצה במחלקה לתקשורת: "כיצד הפכו האשכנזים לישראלים? הגירה ורגשות במשפחות ממעמד הביניים."
הספר מציע זווית רעננה לניתוח התהליכים התרבותיים והחברתיים המורכבים, שהובילו להפיכתם של עולים אשכנזים שהגיעו ארצה לאחר השואה למסמני הדגם ה"כלל־ישראלי". אמנם עלייתם נחשבת למוצלחת וקלה, אולם גם היא עמדה בפני אתגרים. באמצעות פרשנות של סיפורי חיים משפחתיים וניתוח פרקי תוכנית הטלוויזיה הפופולרית "קשר משפחתי", חושף ד"ר רותם לשם את השתנות השיח הרגשי של משפחות מהגרים אשכנזיות לאורך שלושה דורות, ומציף את הדיאלוג המורכב שהן ניהלו עם הישראליוּתּ.