השחקנית אסתי זקהיים, ראש מסלול משחק ויצירה למסך בבית הספר לאמנויות הקול והמסך, זכתה בפרס מפעל הפיס לאמנויות ולמדעים ע"ש לנדאו לשנת 2023.

מנימוקי חבר השופטים, קרן ידעיה, איילת  מנחמי, דובר קוסאשווילי: "אסתי זקהיים היא עמוד  האש לפני המחנה, בכישרון, באישיות ובנתינה על המסך ומחוצה לו. אסתי יוצקת לכל דמות  שהיא משחקת, את הכריזמה והחוכמה שלה. הופעתה אמיתית, מהפנטת  וכובשת בחיות, בתשוקה ובכוח שכמו יכולים להתפורר ברגע. חשופית ללא עור, אותנטית  וטוטאלית, מקריבה את כולה ליצירה ולקהל. אסתי לא מסתפקת בעשייה אמנותית וכך בפעילות הציבורית-חברתית שלה היא מזכירה לכולנו שלהיות שחקנית, אמנית, אשת רוח מביא איתו אחריות גדולה וכבדה. בהקרבה ומתוך תחושת  שליחות אמיתית, אסתי הפכה להיות השראה-דוגמא-בית ואמא לשחקניות ולשחקנים כולם, במאבקיה למען זכויותיהם. היא מיוזמות האמנה  למניעת הטרדה מינית בקולנוע ובטלוויזיה ובתפקידה כיו"ר שח"ם, נאבקה למען חוק  הקולנוע, תאגיד השידור הישראלי, חובת הפקות מקור של גופי הרגולציה ועוד. יוזמת  פרויקטים של קולנוע לקהילה ולפריפריה. ועדת השיפוט מחכה ומאחלת שנראה אותה בעוד הרבה הופעות ותפקידים מורכבים, עמוקים ומעוררי השראה כמלכה האדומה  שהיא".

פרס מפעל הפיס לאמנויות ולמדעים ע"ש לנדאו ניתן כאות הוקרה והערכה למדענים, לאנשי אקדמיה ולאנשי תרבות על מצוינותם, תרומתם והשפעתם על המחקר, המדע, האמנות וחיי התרבות בישראל.

יחד עם זקהיים זכו בפרסים בתחום התרבות והאמנות על תרומה והשפעה משמעותית לחיי התרבות והאמנות בישראל: יוסי בן נון בפרס בתחום יצירת מוזיקה לבמה, רמה איילון בפרס בתחום תרגום סיפורת ו/או שירה והד מיינר בפרס בתחום עיצוב אופנה. כל אחד מהזוכים בפרס יקבל ממפעל הפיס פרס על סך 150 אלף שקלים.

מידע נוסף שיכול לעניין אותך

טלי ריאבוי_המלחמה בשינה_2024_03.46 דק_סטילס מוידיאו_01_מתוך התערוכה אומת הזרים
בתערוכה יוצגו עבודתן של שבע סטודנטיות, אשר משקפות התמודדות אישית ומלאכת אמנות, שאפשרה קירבה גופנית וקרבה רגשית בעשייתן. בשל המצב הביטחוני, תערוכת הבוגרות מתארחת השנה בגלריית המדרשה. הסטודנטיות המציגות: שרה אבו כף, מרים אלכמלאת, אפרת גל-נור, אנואר ז'ור, נירית קינן כהן, ורה פבלוב, טלי ריאבוי מנחה ואוצרת התערוכה: סמדר לוי עבודות האמנות בתערוכת בוגרות 2024 משקפות התמודדות אישית ומלאכת אמנות, שדרשה ואף אפשרה קירבה גופנית, כמו-גם קרבה רגשית בעשיית האמניות. וככאלה, הן גם ויתרו על גימור מהוקצע ושומרות על גולמיות עשייתן.
מתוך סרט האנימציה מקק בבימוי יונתן השילוני
האנימטור הישראלי שעובד עם דיסני ומלמד את הדור הבא של היוצרים השילוני, בן 35 מתל אביב, מביא עמו ניסיון של חמש שנים כמרצה בקורסי הנחייה כיתתית לסרט גמר ובימוי לאנימציה ותסריט לסרט גמר בבית הספר. השילוני, בוגר תואר ראשון באנימציה מהמכללה האקדמית ספיר, החל את דרכו המקצועית במעבדה לאנימציה בירושלים. לאחר מכן, הצטרף לצוות בהפקה ישראלית של ניקולונדיאון, שם צבר ניסיון משמעותי. בהמשך, עבר לעבוד עם סטודיו Brown Bag האירי, שם הוא עובד עד היום ויוצר סדרות ילדים עבור חברות דיסני, נטפליקס, אמאזון ועוד.