השחקנית אסתי זקהיים, ראש מסלול משחק ויצירה למסך בבית הספר לאמנויות הקול והמסך, זכתה בפרס מפעל הפיס לאמנויות ולמדעים ע"ש לנדאו לשנת 2023.

מנימוקי חבר השופטים, קרן ידעיה, איילת  מנחמי, דובר קוסאשווילי: "אסתי זקהיים היא עמוד  האש לפני המחנה, בכישרון, באישיות ובנתינה על המסך ומחוצה לו. אסתי יוצקת לכל דמות  שהיא משחקת, את הכריזמה והחוכמה שלה. הופעתה אמיתית, מהפנטת  וכובשת בחיות, בתשוקה ובכוח שכמו יכולים להתפורר ברגע. חשופית ללא עור, אותנטית  וטוטאלית, מקריבה את כולה ליצירה ולקהל. אסתי לא מסתפקת בעשייה אמנותית וכך בפעילות הציבורית-חברתית שלה היא מזכירה לכולנו שלהיות שחקנית, אמנית, אשת רוח מביא איתו אחריות גדולה וכבדה. בהקרבה ומתוך תחושת  שליחות אמיתית, אסתי הפכה להיות השראה-דוגמא-בית ואמא לשחקניות ולשחקנים כולם, במאבקיה למען זכויותיהם. היא מיוזמות האמנה  למניעת הטרדה מינית בקולנוע ובטלוויזיה ובתפקידה כיו"ר שח"ם, נאבקה למען חוק  הקולנוע, תאגיד השידור הישראלי, חובת הפקות מקור של גופי הרגולציה ועוד. יוזמת  פרויקטים של קולנוע לקהילה ולפריפריה. ועדת השיפוט מחכה ומאחלת שנראה אותה בעוד הרבה הופעות ותפקידים מורכבים, עמוקים ומעוררי השראה כמלכה האדומה  שהיא".

פרס מפעל הפיס לאמנויות ולמדעים ע"ש לנדאו ניתן כאות הוקרה והערכה למדענים, לאנשי אקדמיה ולאנשי תרבות על מצוינותם, תרומתם והשפעתם על המחקר, המדע, האמנות וחיי התרבות בישראל.

יחד עם זקהיים זכו בפרסים בתחום התרבות והאמנות על תרומה והשפעה משמעותית לחיי התרבות והאמנות בישראל: יוסי בן נון בפרס בתחום יצירת מוזיקה לבמה, רמה איילון בפרס בתחום תרגום סיפורת ו/או שירה והד מיינר בפרס בתחום עיצוב אופנה. כל אחד מהזוכים בפרס יקבל ממפעל הפיס פרס על סך 150 אלף שקלים.

חלוקת מלגת שוקן למצטיינת בית ספר למשפטים בספיר
קרן שוקן העניקה ל-8 סטודנטיות וסטודנטים בבית הספר למשפטים בספיר מלגת הצטיינות על סך 5,000 דולר. המלגה נועדה לאפשר למצטיינות ולמצטיינים להשקיע את זמנם ומרצם בלימודים האקדמיים. בית הספר למשפטים במכללה האקדמית ספיר פתח את שעריו בשנת 2009; הוא נשען על יסודות רעננים בעלי מעוף ותעוזה, על השכלה משפטית עדכנית ויישומית, ידע רחב בחקיקה ופסיקה והכרות מעמיקה עם יסודות המשפט וההליכים המעצבים את השיטה המשפטית. בד בבד מאופיין בית הספר במחויבות עמוקה לנושאים חברתיים עקרוניים, לזכויות האדם ולאזרחות מעורבת.
בשבוע שעבר (ד') נפתחה תערוכה חדשה של בית ספר לאמנות - אחות רחמנייה, המציגה את עבודותיה של האמנית מירב הימן. אוצרות: שירה פרידמן. התערוכה מתארחת בגלריית טרומפלדור של המחלקה לאמנויות, אוניברסיטת בן-גוריון בנגב, בעיר העתיקה באר-שבע. העבודות בתערוכה משתייכות לתקופה המוקדמת ביצירתה של מירב הימן, ומתארות מצבי קיצון ואבסורד במרחבים ציבוריים ובחללים ביתיים אינטימיים. העבודות חושפות את גבולותיה של האינטימיות, משרטטות את תוואי הקשרים האנושיים ומדגישות את הפגיעוּת האנושית ואת התלות האנושית ההדדית. המפגשים המתועדים בהן מפנים תשומת לב לזיקה שבין אינטימיות, כוח ונורמות חברתיות.