השבוע מסתיים החלק השני של שיתוף הפעולה בין המחלקה לתקשורת במכללה האקדמית ספיר, לבין Center MAHIR מרוקו.

עם פתיחת היחסים עם מרוקו, ובמסגרת הפעילות הבינלאומית של המחלקה לתקשורת במכללת ספיר, נולדה יוזמה ליצור פרויקטים משותפים בין צעירים וסטודנטים בשתי המדינות סביב עשייה תקשורתית. הרעיון לשיתוף הפעולה מתבסס על למידה מכוונת עשייה, שבו הצעירים משתי המדינות עובדים ביחד על הכנת פודקאסטים ומגזינים עיתונאיים, בנושאים שמעסיקים צעירים, עורכים תחקירים בשתי המדינות, ונפגשים לעבודה משותפת בשתי המדינות כדי ליצור את התכנים. שיתוף פעולה מסוג זה מקדם חשיבה יצירתית בהקשר גלובאלי ורלוונטי ויתרום רבות להעמקת היחסים בין העמים.

בפרויקט לוקחים חלק סטודנטים וסטודנטיות במכללת ספיר, אשר מתמחים בתחום התקשורת, ביחד עם שותפים מפרויקט הצעירים של Center MAHIR באוניברסיטה הפוליטכנית מוחמד ה-6 בבן- גריר, המגיעים מרחבי מרוקו.

השבוע הגיעו לארץ הסטודנטים ממרוקו לטובת הכנת הפודקסטים באולפן המחלקה לתקשורת בספיר. במסגרת הביקור שנמשך שבוע, צפו הסטודנטים והסטודנטיות בהופעה מיוחדת של התזמורת האנדלוסית אשדוד עם סולני להקת שפתיים – חיים אוליאל וסמי לזמי; נפגשו בבית העיתונאים עם ח"כ לשעבר פרופ' יוסי יונה ועם מנכ"ל אגודת העיתונאים יוסי בר מוחא; פגשו את אופיר ליבשטיין, ראש המועצה האזורית שער הנגב וערכו קבלת שבת בקיבוץ העירוני בשדרות לסיכום הביקור.  

לדברי יובל גוז'נסקי, ראש המחלקה לתקשורת במכללה האקדמית ספיר: "שיתוף פעולה בין צעירים ישראלים למרוקאים הוא בעל ערך רב ויכול להוות גשר משמעותי בהבנה, היכרות וכינון יחסים ברי קיימא. אומנם הפרויקט מתקיים באופן רשמי באנגלית, אך מתאפשר שיח בינאישי בערבית, צרפתית ועברית. כמכללה בדרום הארץ, בה לומדים מספר רב של סטודנטים יהודים בני הדור בשלישי ליוצאי מרוקו, וסטודנטים בדואים, ביחד עם השותפים מאזורים שונים במרוקו, פרויקט מסוג זה אינו פרויקט בינלאומי סטנדרטי, אלא פרויקט שמקפל בתוכו מרחב חדשני, בטוח ורלוונטי לעולמם הפרטי של המשתתפים, לצד שיח של דו קיום בארצות הים התיכון הדרומי ושיח אקדמי חדשני.

הפרויקט מלווה במחקר אקדמי על בינלאומיות בהוראה מכוונת עשייה סביב תוצרים תקשורתיים משותפים. המחקר בוחן הן את התפיסות של המשתתפים בפרויקט (לפי ואחרי המיזם), אך בנוסף הוא בוחן את התוצרים עצמם, את תהליכי העבודה המשותפים והטקסטים הקוליים והכתובים שנוצרו במהלך הלמידה. מחקר זה עשוי לאפשר להפוך מיזם זה לדרך חדשה לשת"פ בינלאומי.

מידע נוסף שיכול לעניין אותך

טלי ריאבוי_המלחמה בשינה_2024_03.46 דק_סטילס מוידיאו_01_מתוך התערוכה אומת הזרים
בתערוכה יוצגו עבודתן של שבע סטודנטיות, אשר משקפות התמודדות אישית ומלאכת אמנות, שאפשרה קירבה גופנית וקרבה רגשית בעשייתן. בשל המצב הביטחוני, תערוכת הבוגרות מתארחת השנה בגלריית המדרשה. הסטודנטיות המציגות: שרה אבו כף, מרים אלכמלאת, אפרת גל-נור, אנואר ז'ור, נירית קינן כהן, ורה פבלוב, טלי ריאבוי מנחה ואוצרת התערוכה: סמדר לוי עבודות האמנות בתערוכת בוגרות 2024 משקפות התמודדות אישית ומלאכת אמנות, שדרשה ואף אפשרה קירבה גופנית, כמו-גם קרבה רגשית בעשיית האמניות. וככאלה, הן גם ויתרו על גימור מהוקצע ושומרות על גולמיות עשייתן.
מתוך סרט האנימציה מקק בבימוי יונתן השילוני
האנימטור הישראלי שעובד עם דיסני ומלמד את הדור הבא של היוצרים השילוני, בן 35 מתל אביב, מביא עמו ניסיון של חמש שנים כמרצה בקורסי הנחייה כיתתית לסרט גמר ובימוי לאנימציה ותסריט לסרט גמר בבית הספר. השילוני, בוגר תואר ראשון באנימציה מהמכללה האקדמית ספיר, החל את דרכו המקצועית במעבדה לאנימציה בירושלים. לאחר מכן, הצטרף לצוות בהפקה ישראלית של ניקולונדיאון, שם צבר ניסיון משמעותי. בהמשך, עבר לעבוד עם סטודיו Brown Bag האירי, שם הוא עובד עד היום ויוצר סדרות ילדים עבור חברות דיסני, נטפליקס, אמאזון ועוד.