כנס "אשמה ואחריות" בחברה ובתרבות בישראל, 50 שנה לפרסום המסה של שולמית הראבן ז"ל.

הכנס ביוזמת בית הספר למשפטים במכללה האקדמית ספיר, המכינה האוניברסיטאית באוניברסיטה העברית בירושלים והמחלקה לסוציולוגיה, תקשורת ומדע המדינה באוניברסיטה הפתוחה
יתקים ביום חמישי ה-16.3, בין השעות 11:30-16:30 באקסלאב, המכללה האקדמית ספיר


הכנס יפתח בשיחה על 50 שנה לפרסום המסה של שולמית הראבן ז"ל, בהשתתפות ד"ר עמרי הרצוג, המנהל האקדמי של המכללה האקדמית ספיר שיישא דברי פתיחה; העיתונאית אריאנה מלמד וראש בית הספר לאמנויות הקול והמסך פרופ' סמי שלום שטרית.

המושב השני יעסוק ב"אשמה ואחריות": רוח / תורה, סביבה וחינוך 50 שנה אחרי. בהשתתפות הרבנית לאה שקדיאל, ד"ר רם אלמוג, ראש תחום תכנון וניהול פרויקטים לאומיים במשרד להגנת הסביבה; המחלקה לגיאוגרפיה, האוניברסיטה העברית בירושלים ופרופ' סראב אבו רביעה-קווידר, המחלקה לחינוך וסגנית הנשיא לענייני גיוון והכלה, אוניברסיטת בן גוריון בנגב.

המושב השלישי והאחרון יעסוק "אשמה ואחריות" מדינת ישראל 2023. בהשתתפות תא"ל אופיר ליוויוס, קצין חינוך ראשי, הרבה נעה סתת, מנכ"לית האגודה לזכויות האזרח ועוה"ד ארז פדן, פרקליט מחוז דרום (פלילי).

האירוע הוא יוזמה משותפת של: ד"ר עמוס ישראל-פליסהואור, בית הספר למשפטים, המכללה האקדמית ספיר; ד"ר חן משגב, המחלקה לסוציולוגיה, תקשורת ומדע המדינה, האוניברסיטה הפתוחה; ד"ר מיכל אלטבאואר, המכינה האוניברסיטאית, האוניברסיטה העברית בירושלים.

לדברי ד"ר עמוס ישראל-פליסהואור:  "אשמה ואחריות" הוא טקסט מכונן, שזיהה כבר במרץ 1973 את העיסוק המוגבר בהטלת אשמה ואת הנטיה לטיוח, הסתרה והתחמקות שנובעים מכך. שולמית הראבן מנתחת את הסיכונים ומציבה את האלטרנטיבה - תרבות של לקיחת אחריות למען עתידם של ה"אחר"ים. המסה הרב תחומית ממחישה את המתח בין שתי האפשרויות בשפה, בתרבות ובחברה. בחלוף 50 שנה החזרה לדבריה של הראבן היא הזמנה לחשבון נפש מתוך לקיחת אחריות - ביום עיון שיוקדש לניתוח רב תחומי, המשלב מעשה ורוח.

מידע נוסף שיכול לעניין אותך

טלי ריאבוי_המלחמה בשינה_2024_03.46 דק_סטילס מוידיאו_01_מתוך התערוכה אומת הזרים
בתערוכה יוצגו עבודתן של שבע סטודנטיות, אשר משקפות התמודדות אישית ומלאכת אמנות, שאפשרה קירבה גופנית וקרבה רגשית בעשייתן. בשל המצב הביטחוני, תערוכת הבוגרות מתארחת השנה בגלריית המדרשה. הסטודנטיות המציגות: שרה אבו כף, מרים אלכמלאת, אפרת גל-נור, אנואר ז'ור, נירית קינן כהן, ורה פבלוב, טלי ריאבוי מנחה ואוצרת התערוכה: סמדר לוי עבודות האמנות בתערוכת בוגרות 2024 משקפות התמודדות אישית ומלאכת אמנות, שדרשה ואף אפשרה קירבה גופנית, כמו-גם קרבה רגשית בעשיית האמניות. וככאלה, הן גם ויתרו על גימור מהוקצע ושומרות על גולמיות עשייתן.
מתוך סרט האנימציה מקק בבימוי יונתן השילוני
האנימטור הישראלי שעובד עם דיסני ומלמד את הדור הבא של היוצרים השילוני, בן 35 מתל אביב, מביא עמו ניסיון של חמש שנים כמרצה בקורסי הנחייה כיתתית לסרט גמר ובימוי לאנימציה ותסריט לסרט גמר בבית הספר. השילוני, בוגר תואר ראשון באנימציה מהמכללה האקדמית ספיר, החל את דרכו המקצועית במעבדה לאנימציה בירושלים. לאחר מכן, הצטרף לצוות בהפקה ישראלית של ניקולונדיאון, שם צבר ניסיון משמעותי. בהמשך, עבר לעבוד עם סטודיו Brown Bag האירי, שם הוא עובד עד היום ויוצר סדרות ילדים עבור חברות דיסני, נטפליקס, אמאזון ועוד.