כנס "אשמה ואחריות" בחברה ובתרבות בישראל, 50 שנה לפרסום המסה של שולמית הראבן ז"ל.

הכנס ביוזמת בית הספר למשפטים במכללה האקדמית ספיר, המכינה האוניברסיטאית באוניברסיטה העברית בירושלים והמחלקה לסוציולוגיה, תקשורת ומדע המדינה באוניברסיטה הפתוחה
יתקים ביום חמישי ה-16.3, בין השעות 11:30-16:30 באקסלאב, המכללה האקדמית ספיר


הכנס יפתח בשיחה על 50 שנה לפרסום המסה של שולמית הראבן ז"ל, בהשתתפות ד"ר עמרי הרצוג, המנהל האקדמי של המכללה האקדמית ספיר שיישא דברי פתיחה; העיתונאית אריאנה מלמד וראש בית הספר לאמנויות הקול והמסך פרופ' סמי שלום שטרית.

המושב השני יעסוק ב"אשמה ואחריות": רוח / תורה, סביבה וחינוך 50 שנה אחרי. בהשתתפות הרבנית לאה שקדיאל, ד"ר רם אלמוג, ראש תחום תכנון וניהול פרויקטים לאומיים במשרד להגנת הסביבה; המחלקה לגיאוגרפיה, האוניברסיטה העברית בירושלים ופרופ' סראב אבו רביעה-קווידר, המחלקה לחינוך וסגנית הנשיא לענייני גיוון והכלה, אוניברסיטת בן גוריון בנגב.

המושב השלישי והאחרון יעסוק "אשמה ואחריות" מדינת ישראל 2023. בהשתתפות תא"ל אופיר ליוויוס, קצין חינוך ראשי, הרבה נעה סתת, מנכ"לית האגודה לזכויות האזרח ועוה"ד ארז פדן, פרקליט מחוז דרום (פלילי).

האירוע הוא יוזמה משותפת של: ד"ר עמוס ישראל-פליסהואור, בית הספר למשפטים, המכללה האקדמית ספיר; ד"ר חן משגב, המחלקה לסוציולוגיה, תקשורת ומדע המדינה, האוניברסיטה הפתוחה; ד"ר מיכל אלטבאואר, המכינה האוניברסיטאית, האוניברסיטה העברית בירושלים.

לדברי ד"ר עמוס ישראל-פליסהואור:  "אשמה ואחריות" הוא טקסט מכונן, שזיהה כבר במרץ 1973 את העיסוק המוגבר בהטלת אשמה ואת הנטיה לטיוח, הסתרה והתחמקות שנובעים מכך. שולמית הראבן מנתחת את הסיכונים ומציבה את האלטרנטיבה - תרבות של לקיחת אחריות למען עתידם של ה"אחר"ים. המסה הרב תחומית ממחישה את המתח בין שתי האפשרויות בשפה, בתרבות ובחברה. בחלוף 50 שנה החזרה לדבריה של הראבן היא הזמנה לחשבון נפש מתוך לקיחת אחריות - ביום עיון שיוקדש לניתוח רב תחומי, המשלב מעשה ורוח.

מידע נוסף שיכול לעניין אותך

אבי מזרחי, מרצה במסלול פסקול בבית הספר לאמנויות הקול והמסך במכללה האקדמית ספיר זכה בפרס עיצוב הפסקול לעונה השניה של הסדרה "המפקדת". מסלול פסקול - מוסיקה וסאונד לקולנוע בבית הספר לאמנויות הקול והמסך במכללה האקדמית ספיר, שעל סגל המרצים שלו נמנה מזרחי, הוא המסלול היחידי בארץ ואחד היחידים בעולם המכשירים אנשי ונשות סאונד לתמונה בתוך בית ספר לקולנוע. לצד מזרחי מלמדים במסלול היוקרתי עוד זוכי פרסים רבים. הזכייה בפרס הנוכחי מתווספת לשורה של זכיות אחרות של מזרחי. מזרחי זכה בפרס אופיר לשנת 2022 על עיצוב פסקול הסרט המצליח "קריוקי".
השבוע מסתיים החלק השני של שיתוף הפעולה בין המחלקה לתקשורת במכללה האקדמית ספיר, לבין Center MAHIR מרוקו. עם פתיחת היחסים עם מרוקו, ובמסגרת הפעילות הבינלאומית של המחלקה לתקשורת במכללת ספיר, נולדה יוזמה ליצור פרויקטים משותפים בין צעירים וסטודנטים בשתי המדינות סביב עשייה תקשורתית. הרעיון לשיתוף הפעולה מתבסס על למידה מכוונת עשייה, שבו הצעירים משתי המדינות עובדים ביחד על הכנת פודקאסטים ומגזינים עיתונאיים, בנושאים שמעסיקים צעירים, עורכים תחקירים בשתי המדינות, ונפגשים לעבודה משותפת בשתי המדינות כדי ליצור את התכנים.