כנס "אשמה ואחריות" בחברה ובתרבות בישראל, 50 שנה לפרסום המסה של שולמית הראבן ז"ל.

הכנס ביוזמת בית הספר למשפטים במכללה האקדמית ספיר, המכינה האוניברסיטאית באוניברסיטה העברית בירושלים והמחלקה לסוציולוגיה, תקשורת ומדע המדינה באוניברסיטה הפתוחה
יתקים ביום חמישי ה-16.3, בין השעות 11:30-16:30 באקסלאב, המכללה האקדמית ספיר

הכנס יפתח בשיחה על 50 שנה לפרסום המסה של שולמית הראבן ז"ל, בהשתתפות ד"ר עמרי הרצוג, המנהל האקדמי של המכללה האקדמית ספיר שיישא דברי פתיחה; העיתונאית אריאנה מלמד וראש בית הספר לאמנויות הקול והמסך פרופ' סמי שלום שטרית.

המושב השני יעסוק ב"אשמה ואחריות": רוח / תורה, סביבה וחינוך 50 שנה אחרי. בהשתתפות הרבנית לאה שקדיאל, ד"ר רם אלמוג, ראש תחום תכנון וניהול פרויקטים לאומיים במשרד להגנת הסביבה; המחלקה לגיאוגרפיה, האוניברסיטה העברית בירושלים ופרופ' סראב אבו רביעה-קווידר, המחלקה לחינוך וסגנית הנשיא לענייני גיוון והכלה, אוניברסיטת בן גוריון בנגב.

המושב השלישי והאחרון יעסוק "אשמה ואחריות" מדינת ישראל 2023. בהשתתפות תא"ל אופיר ליוויוס, קצין חינוך ראשי, הרבה נעה סתת, מנכ"לית האגודה לזכויות האזרח ועוה"ד ארז פדן, פרקליט מחוז דרום (פלילי).

האירוע הוא יוזמה משותפת של: ד"ר עמוס ישראל-פליסהואור, בית הספר למשפטים, המכללה האקדמית ספיר; ד"ר חן משגב, המחלקה לסוציולוגיה, תקשורת ומדע המדינה, האוניברסיטה הפתוחה; ד"ר מיכל אלטבאואר, המכינה האוניברסיטאית, האוניברסיטה העברית בירושלים.

לדברי ד"ר עמוס ישראל-פליסהואור:  "אשמה ואחריות" הוא טקסט מכונן, שזיהה כבר במרץ 1973 את העיסוק המוגבר בהטלת אשמה ואת הנטיה לטיוח, הסתרה והתחמקות שנובעים מכך. שולמית הראבן מנתחת את הסיכונים ומציבה את האלטרנטיבה - תרבות של לקיחת אחריות למען עתידם של ה"אחר"ים. המסה הרב תחומית ממחישה את המתח בין שתי האפשרויות בשפה, בתרבות ובחברה. בחלוף 50 שנה החזרה לדבריה של הראבן היא הזמנה לחשבון נפש מתוך לקיחת אחריות - ביום עיון שיוקדש לניתוח רב תחומי, המשלב מעשה ורוח.

האם מקדונלד'ס עלולה לסגור את סניפיה בארץ בגלל המלחמה? "ההחלטה של מקדונלד'ס העולמית לרכוש את המסעדות שלה מהזכיין הישראלי עמרי פדן אינה תמרון אסטרטגי בודד. על סמך החלטותיה בעבר, יש סיכוי סביר שהשלב הבא יהיה סגירת סניפי החברה בארץ." מאמר חדש לד"ר וילי אברהם, ראש המחלקה לשיווק טכנולוגי ולנועה ברנע לוי, מרצה במחלקה למנהל ומדיניות ציבורית. למאמר המלא במעריב עסקים
המדינה תעביר 200 מיליון ש״ח למכללה האקדמית ספיר, המוסד האקדמי החשוב בנגב המערבי והמעסיק הגדול ביותר בעוטף ישראל. בהמשך להחלטת הממשלה, יועברו למכללה האקדמית ספיר 200 מיליון ש״ח. הכספים נועדו לשיקום אקדמי וקהילתי שיבטיח את חיזוק הנגב המערבי בעקבות השבת הרצחנית ואת החזרה הבטוחה ללימודים בספיר. נשיא המכללה, פרופ' קידר: "אנו מברכים על החלטת הממשלה. התכנית האסטרטגית שאושרה על ידי הממשלה היא שאפתנית וחשובה.