נשיא המדינה, יצחק הרצוג, כתב מכתב תודה והערכה לפרופ' אורית נוטמן-שורץ, פרופ' מן המניין בביה"ס לעבודה סוציאלית בספיר וראשת רשות המחקר וועדת מי"ה, לאחר שעיין בספר החדש בעריכתה "עבודה סוציאלית תחת אש: תיאוריה מחקר והתערבות".

מתוך מכתבו: "עיינתי בספרך אשר שופך אור חשוב על הסיוע המקצועי שניתן לתושבות ולתושבים החיים בצל מלחמה, מתמודדים עם אירועי טרור או חווים מצבי הגירה ופליטות - והתרשמתי שיש בו בהחלט כדי להוות כלי מקצועי חשוב לכל מי שעוסק בעבודה סוציאלית, מתעתד לעסוק בה או מסתייע בעשייתם המקצועית של אנשיה. לא פשוט לחיות בצילו של איו םמתמשך, ואשרינו שהתברכנו במסירותם ובמקצועיותם של העובדות והעובדים הסוציאליים, המועלות על נס בין דפי הספר."

הספר עוסק ברבדים התיאורטיים והטיפוליים של עבודה סוציאלית במגוון הקשרי לחץ וחירום. את הפרקים בספר כתבו חוקרים, עובדי סיוע ומטפלים מתחומים שונים, כמו עבודה סוציאלית, פסיכולוגיה וחינוך, והם ביטוי רב-קולי ואישי לאתגרים הנגזרים מחיים ומעבודה בצל איום. בפרקים מתוארים ההשפעות על העבודה הטיפולית והחברתית, תהליכי פיתוח והתאמת ידע, שינויים בתפיסות מקצועיות ובמאת היחסים בין המסייעים לסביבותיהם, וכן דרכי הדרכה, הוראה ומחקר ייחודיות המתאימות לחשיפה הכפולה של בעלי התפקיד ומקבלי השירות.

בית הספר לאמנויות הקול והמסך זכה באות הוקרה להישגים מיוחדים בתחום הקולנוע הדוקומנטרי, וסרט הגמר ׳שמעי קלמי׳ של בוגרת בית הספר זכה בקטגוריית סרט הסטודנטים הטוב ביותר בטקס פרסי הפורום הדוקומנטרי לשנת 2023. בטקס שנערך אתמול (ב׳) במרכז בתרבות אניס ביפו, זכה בית הספר לאמנויות הקול והמסך במכללה האקדמית ספיר באות הוקרה להישגים מיוחדים בתחום הקולנוע הדוקומנטרי. בוועדת הפרס נימקו כי ״בית הספר הפך עם השנים לחלק משמעותי וחשוב בעיר שדרות ובשאר יישובי העוטף, רבים מתלמידיו ובוגריו מגיעים מהדרום ונשארים לעבוד וללמד בדרום.
חדש על המדף - במילא גורלך נחרץ
ספר חדש לנורית גרץ, פרופ' מן המניין במחלקה לתרבות - יצירה והפקה - "ממילא גורלך נחרץ". מעל לשלושה מיליון איש כבר מתו בעולם, מספר הנדבקים בישראל הגיע לשני מיליון מאתיים, ראש הממשלה הכריז על תקנות חירום לסגר כללי, ואני עוברת מאוראן לפירנצה, ומפירנצה לאתונה ועוד אחורה, ומגיעה בסופו של דבר למגפה בתבאי, שהתרחשה במאה החמישית לפני הספירה במחזה של סופוקלס, אדיפוס המלך.