נשיא המדינה, יצחק הרצוג, כתב מכתב תודה והערכה לפרופ' אורית נוטמן-שורץ, פרופ' מן המניין בביה"ס לעבודה סוציאלית בספיר וראשת רשות המחקר וועדת מי"ה, לאחר שעיין בספר החדש בעריכתה "עבודה סוציאלית תחת אש: תיאוריה מחקר והתערבות".

מתוך מכתבו: "עיינתי בספרך אשר שופך אור חשוב על הסיוע המקצועי שניתן לתושבות ולתושבים החיים בצל מלחמה, מתמודדים עם אירועי טרור או חווים מצבי הגירה ופליטות - והתרשמתי שיש בו בהחלט כדי להוות כלי מקצועי חשוב לכל מי שעוסק בעבודה סוציאלית, מתעתד לעסוק בה או מסתייע בעשייתם המקצועית של אנשיה. לא פשוט לחיות בצילו של איו םמתמשך, ואשרינו שהתברכנו במסירותם ובמקצועיותם של העובדות והעובדים הסוציאליים, המועלות על נס בין דפי הספר."

הספר עוסק ברבדים התיאורטיים והטיפוליים של עבודה סוציאלית במגוון הקשרי לחץ וחירום. את הפרקים בספר כתבו חוקרים, עובדי סיוע ומטפלים מתחומים שונים, כמו עבודה סוציאלית, פסיכולוגיה וחינוך, והם ביטוי רב-קולי ואישי לאתגרים הנגזרים מחיים ומעבודה בצל איום. בפרקים מתוארים ההשפעות על העבודה הטיפולית והחברתית, תהליכי פיתוח והתאמת ידע, שינויים בתפיסות מקצועיות ובמאת היחסים בין המסייעים לסביבותיהם, וכן דרכי הדרכה, הוראה ומחקר ייחודיות המתאימות לחשיפה הכפולה של בעלי התפקיד ומקבלי השירות.

מידע נוסף שיכול לעניין אותך

באירוע האקתון DisasterTech בנושא התמודדות עם אתגר השיטפונות העולמי, שנערך השבוע (שלישי) במרכז לחדשנות ויזמות במכללה האקדמית ספיר, זכו קבוצת הסטודנטים: שי מנשרי, עירית חולי נחום, איתי זסלבסקי וברק ספיר בפרס על הפתרון שהעלו.
חדש על המדף, משהו להאמין בו
משהו להאמין בו: תיאולוגיה חילונית "משהו להאמין בו" הוא ספר עיון מקורי, העוסק במושג סתירתי לכאורה: "תיאולוגיה חילונית". הוא מבקש לפתוח פתח לתיאולוגיה בתוך העמדה החילונית ומתעקש על נחיצותה של חילוניות לתיאולוגיה יהודית בת זמננו. מהי חילוניות? האם היא עמדה אמונית? באיזה אלוהים יכול ואף צריך, היהודי החילוני להאמין? שאלות כאלו מערערות על הבחנות מקובלות בחברה הישראלית בין חילוניות, דתיות, אתאיזם ואמונה. הספר משיב עליהן בעזרת עיון מדרשי במקורות יהודים קדומים, ובעזרת הגותם של פילוסופים מודרניים גדולים: עמנואל לוינס, מרטין בובר, הנס יונס ואחרים.