ד"ר שירה צוקר

ד"ר שירה צוקר, ראשת המחלקה למדעי המחשב, במאמר דיעה ל-Ynet

"אחרי שאר העולם, עכשיו חוששים המרצים והמרצות שצ'אט הבינה המלאכותית chatGPT יאפשר הכנת עבודות אקדמיות בלחיצת כפתור. נו, נו, ניסיתי ונרגעתי...

הסערה, המתחוללת בעיקר באקדמיה אבל גם מחוצה לה, נוגעת ליכולותיו המתגבשות של המוצר והחשש מהן. הוא יודע לסרוק את הרשת, לאסוף מידע ולענות על בקשות שהגולש מציג לו, מה שמעורר כמה שאלות: האם ישתמשו בו סטודנטים עצלים להכנת עבודות אקדמיות בלחיצת כפתור? האם הוא יוכל לכתוב ספרים עבור היוצר השרוי במשבר אמנותי? האם ישתמש בו העיתונאי הקצר בזמן כדי להכין כתבה במקום לבדוק את העובדות ולספר את הסיפור בעצמו?"

למאמר המלא

בית הספר לאמנויות הקול והמסך זכה באות הוקרה להישגים מיוחדים בתחום הקולנוע הדוקומנטרי, וסרט הגמר ׳שמעי קלמי׳ של בוגרת בית הספר זכה בקטגוריית סרט הסטודנטים הטוב ביותר בטקס פרסי הפורום הדוקומנטרי לשנת 2023. בטקס שנערך אתמול (ב׳) במרכז בתרבות אניס ביפו, זכה בית הספר לאמנויות הקול והמסך במכללה האקדמית ספיר באות הוקרה להישגים מיוחדים בתחום הקולנוע הדוקומנטרי. בוועדת הפרס נימקו כי ״בית הספר הפך עם השנים לחלק משמעותי וחשוב בעיר שדרות ובשאר יישובי העוטף, רבים מתלמידיו ובוגריו מגיעים מהדרום ונשארים לעבוד וללמד בדרום.
חדש על המדף - במילא גורלך נחרץ
ספר חדש לנורית גרץ, פרופ' מן המניין במחלקה לתרבות - יצירה והפקה - "ממילא גורלך נחרץ". מעל לשלושה מיליון איש כבר מתו בעולם, מספר הנדבקים בישראל הגיע לשני מיליון מאתיים, ראש הממשלה הכריז על תקנות חירום לסגר כללי, ואני עוברת מאוראן לפירנצה, ומפירנצה לאתונה ועוד אחורה, ומגיעה בסופו של דבר למגפה בתבאי, שהתרחשה במאה החמישית לפני הספירה במחזה של סופוקלס, אדיפוס המלך.