ד"ר שירה צוקר

ד"ר שירה צוקר, ראשת המחלקה למדעי המחשב, במאמר דיעה ל-Ynet

"אחרי שאר העולם, עכשיו חוששים המרצים והמרצות שצ'אט הבינה המלאכותית chatGPT יאפשר הכנת עבודות אקדמיות בלחיצת כפתור. נו, נו, ניסיתי ונרגעתי...

הסערה, המתחוללת בעיקר באקדמיה אבל גם מחוצה לה, נוגעת ליכולותיו המתגבשות של המוצר והחשש מהן. הוא יודע לסרוק את הרשת, לאסוף מידע ולענות על בקשות שהגולש מציג לו, מה שמעורר כמה שאלות: האם ישתמשו בו סטודנטים עצלים להכנת עבודות אקדמיות בלחיצת כפתור? האם הוא יוכל לכתוב ספרים עבור היוצר השרוי במשבר אמנותי? האם ישתמש בו העיתונאי הקצר בזמן כדי להכין כתבה במקום לבדוק את העובדות ולספר את הסיפור בעצמו?"

למאמר המלא

מידע נוסף שיכול לעניין אותך

שופטת
כב׳ נשיאת בית המשפט העליון (בדימוס) השופטת אסתר חיות תלמד בשנה הבאה סדנה ייחודית בבית הספר למשפטים בספיר. בית הספר למשפטים בספיר גאה להודיע כי כב׳ נשיאת בית המשפט העליון (בדימוס) השופטת אסתר חיות תלמד בבית הספר בשנת הלימודים הבאה (תשפ״ה) סדנה ייחודית בנושא ״משפט ושואה״. כב׳ הנשיאה חיות החלה את דרכה השיפוטית בשנת 1990 כשופטת בית המשפט השלום בתל אביב. בשנת 1997 מותנה לבית המשפט המחוזי, ובשנת 2004 מונתה לכהונת שופטת בבית המשפט העליון.
חדש על המדף - כיצד הפכו האשכנזים לישראלים?
ספר חדש לד"ר רותם לשם, בוגר ומרצה במחלקה לתקשורת: "כיצד הפכו האשכנזים לישראלים? הגירה ורגשות במשפחות ממעמד הביניים." הספר מציע זווית רעננה לניתוח התהליכים התרבותיים והחברתיים המורכבים, שהובילו להפיכתם של עולים אשכנזים שהגיעו ארצה לאחר השואה למסמני הדגם ה"כלל־ישראלי". אמנם עלייתם נחשבת למוצלחת וקלה, אולם גם היא עמדה בפני אתגרים. באמצעות פרשנות של סיפורי חיים משפחתיים וניתוח פרקי תוכנית הטלוויזיה הפופולרית "קשר משפחתי", חושף ד"ר רותם לשם את השתנות השיח הרגשי של משפחות מהגרים אשכנזיות לאורך שלושה דורות, ומציף את הדיאלוג המורכב שהן ניהלו עם הישראליוּתּ.