כנס חדש בהובלת המחלקה לתקשורת במכללה האקדמית ספיר, בשיתוף המחלקה לקרימינולוגיה באוניברסיטת בר אילן.

מול המיקרופון: תקשורת מחוללת שינוי, בין רדיו אזורי לארצי, תמונת מצב הפודקסטים בישראל,  רדיו אסירים ככלי שיקומי, תרומת התקשורת לחוסן קהילתי במצבי חירום ועוד.

הכנס יתקיים ביום רביעי, 30.11.22, בשעות  9:30 - 17:30,  במכללה האקדמית ספיר – פתוח לקהל הרחב בהרשמה מראש

בהובלת ד"ר אלה בן עטר, ראשת מסלול רדיו ושידורים דיגיטליים במחלקה לתקשורת במכללה האקדמית ספיר וד"ר מוטי גיגי, סוציולוג, מרצה בכיר במחלקה לתקשורת במכללה האקדמית ספיר.

בכנס ישתתפו בכירים מעולמות התקשורת והאקדמיה, שיעסקו בנושאים אקטואליים הרלוונטיים לחשיבות המדיום הרדיופוני וההשפעות החיצוניות עליו: תקשורת מחוללת שינוי, בין רדיו אזורי לארצי, תמונת מצב הפודקאסטים בישראל, רדיו אסירים ככלי שיקומי, תרומת התקשורת לחוסן קהילתי במצבי חירום ועוד.

לדברי ד"ר מוטי גיגי, סוציולוג, מרצה בכיר במחלקה לתקשורת במכללה האקדמית ספיר: "בחודש יוני האחרון היינו בכנס בינלאומי ייחודי מאוד באוסלו- נורבגיה על רדיו בבתי הכלא. לכנס הגיעו מעשרים מדינות, שמקיימות רדיו בבתי הכלא: מאוסטרליה, אנגליה, נורבגיה, ישראל ועוד. לאחר הכנס הבנו שאין כנסים אקדמיים בישראל שמדברים על כוחו ומשמעותו של הרדיו. מהכנס החלטנו אני, ד"ר אלה בן עטר ופרופ' תומר עינת מהמחלקה לקרימינולוגיה מאוניברסיטת בר-אילן ליצור את הכנס הנוכחי. הכנס חשוב מאוד ואנחנו מקווים שהוא הסנונית הראשונה בעוד כנסים ופסטיבלים על הרדיו שיהיו בהמשך".

ד"ר אלה בן עטר, ראשת מסלול רדיו ושידורים דיגיטליים במחלקה לתקשורת במכללה האקדמית ספיר: "אני מודה למכללת ספיר על הבית האקדמי לכנס כזה, ששם במרכז את כוחו של הרדיו בזירות רבות מבחינה חברתית, ציבורית, וכלכלית ומודה לאנשי התקשורת והאקדמיה שמתכנסים יחד בכנס עשיר ומגוון שמציג זוויות שונות ליכולותיו של הרדיו."

עיקרי הנושאים שיעלו בכנס:

• כסף, השפעה והרדיו החדש, בהובלת  ד"ר אלה בן-עטר - המחלקה לתקשורת המכללה האקדמית ספיר.
  • רדיו ככלי שיקומי - רדיו אסירים, בהובלת  פרופ' תומר עינת - המחלקה לקרימינולוגיה אוניברסיטת בר.
  • רדיו וקהילה, בהובלת  ד"ר מוטי גיגי - המחלקה לתקשורת המכללה האקדמית ספיר -  על תקשורת מחוללת שינוי, כוחו של השידור לשנות מציאות למאזינים, על כל הסקאלה - בין הארצי לאזורי, מדברים על זה - שיחות עם מאזינים מהקהילה.
  • משדרים תחת אש, בהובלת  ד"ר יובל גוז'נסקי, ראש המחלקה לתקשורת המכללה האקדמית ספיר – על תרומת התקשורת לחוסן קהילתי במצבי חירום, יורים ומשדרים, אתיקה עיתונאית בנקודת הקצה - הפרות, פשרות, טעויות ומחדלים בסיקור בחירום.

פסטיבל קולנוע דרום הבינלאומי ה-22 ננעל אתמול בערב (יום ד') במכון הצרפתי בתל אביב.
באירוע האקתון DisasterTech בנושא התמודדות עם אתגר השיטפונות העולמי, שנערך השבוע (שלישי) במרכז לחדשנות ויזמות במכללה האקדמית ספיר, זכו קבוצת הסטודנטים: שי מנשרי, עירית חולי נחום, איתי זסלבסקי וברק ספיר בפרס על הפתרון שהעלו.