רשת מרכזי זכויות חברתיות – מז"ח, הינו מיזם חברתי משותף של בית הספר לעבודה סוציאלית במכללה האקדמית ספיר ותושבי הנגב.

מרכזי מז"ח שהוקמו עד כה בשדרות, אופקים, בבאר שבע וכעת ברהט עוסקים בבניית קהילות המסנגרות עבור זכויותיהן.

החיבור בין התושבים לאקדמיה יוצר שותפות ייחודית אשר מסייעת ביצירת קהילות מועצות אשר כבר רשמו לזכותן הצלחות והישגים רבים.

הקורס כולל תשעה מפגשים, במסגרתם יתקיימו הרצאות בנושאים שונים המועברות על ידי אנשי אקדמיה ואנשי מקצוע, בהן מיצוי זכויות במוסד הביטוח הלאומי; מיצוי זכויות ושינוי מדיניות בתחבורה הציבורית; העצמה נשית; מנהיגות – איך מובילים שינוי; תהליכים בהוצאה לפועל ורשות האכיפה; שינוי מדיניות; אקטיביזם ועוד. בסיום הקורס תוענק תעודה למשתתפים.

המרכז החדש ברהט הינו יוזמה משותפת של מז"ח, עיריית רהט, משרד העבודה, הרווחה והשירותים החברתיים ומשרד הבינוי והשיכון. הפעילות הראשונה של המרכז תעסוק בתחום התחבורה הציבורית באזור.

עמית כיתאין, מנהל מרכזי זכויות חברתיות: "קורס המתנדבים / הפעילים של מז"ח רהט מהווה את חזון פעילות מז"ח והמכללה האקדמית ספיר בנגב. "בניית קהילות המסנגרות עבור זכויותיהן ומקדמות שינוי", הקורס עליו עבדנו רבות יסייע במתן כלים פרקטיים למיצוי, וקידום זכויות, ואנו בטוחים שבעזרתו עוד ועוד מתושבי רהט יקדמו שינוי בחייהם ובחיי תושבי העיר. אנו מתרגשים מאוד ומודים לעיריית רהט מחלקת הרווחה ומשרד השיכון- שיקום שכונות, לרחל דסטה העובדת הקהילתית של מז"ח, לצוות הסטודנטים, ולתושבים".

בית הספר לעבודה סוציאלית במכללה האקדמית ספיר בראשות ד"ר רועי טל, שם לו למטרה להכשיר סטודנטים להיות אנשי מקצוע ובעלי מודעות אישית וחברתית, המגלים גמישות, יוזמה וביקורתיות. הלימודים משלבים קורסים תיאורטיים ביחד עם קורסים יישומיים והכשרה מקצועית בשדה כבר מהשנה הראשונה. ביה"ס מקיים שיתופי פעולה בינלאומיים באירופה, אסיה ואפריקה. אשכולות: עבודה סוציאלית בינלאומית, שיקום, תעסוקה ואבטלה, טראומה ואובדן והזדקנות. כמו כן מפעיל ביה"ס מסלול להסבת אקדמאים לעבודה סוציאלית.

סטודיו דרום (.קום)

חממת סרטי הביכורים של פסטיבל קולנוע דרום: סטודיו דרום (.קום) בסוף חודש ינואר, בין התאריכים 31.1-5.2, תתקיים חממת 'סטודיו דרום' זו השנה השישית, המוקדשת לבמאים/יות ומפיקים/ות בישראל, המעוניינים לקדם פרויקט עלילתי ארוך ראשון או שני. לעמוד החממה החממה בת 5 הימים מתקיימת ביוזמת המכללה האקדמית ספיר, בית הספר לאמנויות הקול והמסך ופסטיבל קולנוע דרום, בשיתוף חממת Produire au Sud של פסטיבל שלוש היבשות בנאנט, צרפת, המכון הצרפתי בישראל ופרוייקט הקולנוע הישראלי – קרן רבינוביץ לאמנויות ומשרד התרבות והספורט. חממת “סטודיו דרום” תתקיים במתכונת קורונה, בהובלת מומחים בינלאומיים וישראליים.

חדש על המדף:  תרבות אדריכלית בירושלים בתקופת המנדט הבריטי

"Architectural Culture in British Mandate Jerusalem, 1917-1948"- ספר חדש לד"ר ענבל בן-אשר גיטלר, מרצה במחלקה לתקשורת, במחלקה לתרבות - יצירה והפקה ובמחלקה ללימודים רב-תחומיים הספר "תרבות אדריכלית בירושלים בתקופת המנדט הבריטי, 1917-1948", עוסק בתקופה מרתקת וקריטית בהיסטוריה האדריכלית של ירושלים. הספר מציג את אדריכלות תקופת המנדט מזווית חדשה, ובוחן אותה דרך מחקר של ארבעה בניינים להם נודעה השפעה ארוכת-טווח על המרחב הבנוי של העיר. המחברת מראה כיצד בנייתם נוצרה מתוך השפעות בין-תרבותיות ויחסים בין קהילות הבריטים, האמריקאים, הציונים והפלסטינים המוסלמים.