רשת מרכזי זכויות חברתיות – מז"ח, הינו מיזם חברתי משותף של בית הספר לעבודה סוציאלית במכללה האקדמית ספיר ותושבי הנגב.

מרכזי מז"ח שהוקמו עד כה בשדרות, אופקים, בבאר שבע וכעת ברהט עוסקים בבניית קהילות המסנגרות עבור זכויותיהן.

החיבור בין התושבים לאקדמיה יוצר שותפות ייחודית אשר מסייעת ביצירת קהילות מועצות אשר כבר רשמו לזכותן הצלחות והישגים רבים.

הקורס כולל תשעה מפגשים, במסגרתם יתקיימו הרצאות בנושאים שונים המועברות על ידי אנשי אקדמיה ואנשי מקצוע, בהן מיצוי זכויות במוסד הביטוח הלאומי; מיצוי זכויות ושינוי מדיניות בתחבורה הציבורית; העצמה נשית; מנהיגות – איך מובילים שינוי; תהליכים בהוצאה לפועל ורשות האכיפה; שינוי מדיניות; אקטיביזם ועוד. בסיום הקורס תוענק תעודה למשתתפים.

המרכז החדש ברהט הינו יוזמה משותפת של מז"ח, עיריית רהט, משרד העבודה, הרווחה והשירותים החברתיים ומשרד הבינוי והשיכון. הפעילות הראשונה של המרכז תעסוק בתחום התחבורה הציבורית באזור.

עמית כיתאין, מנהל מרכזי זכויות חברתיות: "קורס המתנדבים / הפעילים של מז"ח רהט מהווה את חזון פעילות מז"ח והמכללה האקדמית ספיר בנגב. "בניית קהילות המסנגרות עבור זכויותיהן ומקדמות שינוי", הקורס עליו עבדנו רבות יסייע במתן כלים פרקטיים למיצוי, וקידום זכויות, ואנו בטוחים שבעזרתו עוד ועוד מתושבי רהט יקדמו שינוי בחייהם ובחיי תושבי העיר. אנו מתרגשים מאוד ומודים לעיריית רהט מחלקת הרווחה ומשרד השיכון- שיקום שכונות, לרחל דסטה העובדת הקהילתית של מז"ח, לצוות הסטודנטים, ולתושבים".

בית הספר לעבודה סוציאלית במכללה האקדמית ספיר בראשות ד"ר רועי טל, שם לו למטרה להכשיר סטודנטים להיות אנשי מקצוע ובעלי מודעות אישית וחברתית, המגלים גמישות, יוזמה וביקורתיות. הלימודים משלבים קורסים תיאורטיים ביחד עם קורסים יישומיים והכשרה מקצועית בשדה כבר מהשנה הראשונה. ביה"ס מקיים שיתופי פעולה בינלאומיים באירופה, אסיה ואפריקה. אשכולות: עבודה סוציאלית בינלאומית, שיקום, תעסוקה ואבטלה, טראומה ואובדן והזדקנות. כמו כן מפעיל ביה"ס מסלול להסבת אקדמאים לעבודה סוציאלית.

כלכלה מצטיינת

הסטודנטים במחלקה לכלכלה וחשבונאות במכללה האקדמית ספיר בראש טבלת שיעור מסיימי הבחינה בחשבונאות פיננסית מתקדמת. מנתוני מועצת רואי החשבון שפורסמו באחרונה, עולה כי 87% מהסטודנטים מהמחלקה לכלכלה במכללה האקדמית ספיר עברו את הבחינה בחשבונאות פיננסית מתקדמת במועד סתיו 2020, שיעור המעבר של המכללה האקדמית ספיר הוא הגבוה מבין כל מוסדות הלימוד בישראל. נתון זה מציב את המכללה האקדמית ספיר בראש טבלת עוברי הבחינה האימתנית מבין כלל המוסדות האקדמיים בארץ. מתוך 15 סטודנטים, 14 מהם ניגשו לבחינה בפעם הראשונה ועברו את הבחינה 13 סטודנטים.

חדש על המדף: שמש בכיסים

שמש בכיסים, ספר חדש לד"ר מיכל גטניו־קאלוש, מרצה בביה"ס לעבודה סוציאלית הספר הוא שילוב של סיפור אישי וסיפור הדרכה להתמודדות מיטבית עם משברים. ד"ר מיכל גטניו־קאלוש מתארת כיצד התמודדה עם נפילתו של חבר בפעילות מבצעית בלבנון ב־28.2.1999. באמצעות קטעי יומן שכתבה במשך 20 השנים שעברו מאז, היא מנסה להתחקות אחר התנהלותה, ולהבין כיצד התגברה על המשבר; בכנות וברגישות היא חושפת את תהליך הגילוי, הטיפול וההחלמה. הכותבת משלבת בין כתיבת פרוזה לכתיבה מדעית, בין רגשות ומחשבות לממצאי מחקרים.