ריקי פינצי דותן, פרופ' חבר במחלקה לעבודה סוציאלית במכללה האקדמית ספיר, מונתה על ידי המועצה להשכלה גבוהה לפרופ' מן המניין. 

פרופ' ריקי פינצ'י דותן

פרופ' ריקי פינצי-דותן סיפרה בהמשך למינוי: "ב-2015 הצטרפתי לחזון של פרופ' אבי בסר וד"ר מירב משה גרודופסקי לבניית התוכנית לתואר השני, תכנית ייחודית הממוקדת בילדים ובני נוער שעד אז לא היתה קיימת בארץ. 

כשרגלי דרכה לראשונה במכללה חשתי באוויר את "רוח ספיר" שקסמה לי ושאבה אותי למכללה. 

הבית הקליני שלי הוא מרפאת ילדים ונוער במרכז לבריאות הנפש בגהה והבית האקדמי הוא אוניברסיטת בר אילן. 

כראשת התכנית לתואר השני במחלקה לעבודה סוציאלית בספיר, הממוקדת בהתערבויות עם ילדים, בני נוער ומשפחותיהם, ראיתי בכך שליחות בהתמקצעות של עובדים סוציאליים מיומנים בדרום לטובת ילדי האיזור ובהנחלת האהבה והידע שלי בטיפול בילדים, אותו רכשתי תוך שנים רבות של ניסיון קליני ומחקרי.

העשייה הקלינית והאקדמית שלי מבוססת על תיאורית ההתקשרות בעיקר, אשר נצפית במחקריי הממוקדים בילדים והוריהם במצבי סיכון שונים במשפחתם."

מידע נוסף שיכול לעניין אותך

באירוע האקתון DisasterTech בנושא התמודדות עם אתגר השיטפונות העולמי, שנערך השבוע (שלישי) במרכז לחדשנות ויזמות במכללה האקדמית ספיר, זכו קבוצת הסטודנטים: שי מנשרי, עירית חולי נחום, איתי זסלבסקי וברק ספיר בפרס על הפתרון שהעלו.
חדש על המדף, משהו להאמין בו
משהו להאמין בו: תיאולוגיה חילונית "משהו להאמין בו" הוא ספר עיון מקורי, העוסק במושג סתירתי לכאורה: "תיאולוגיה חילונית". הוא מבקש לפתוח פתח לתיאולוגיה בתוך העמדה החילונית ומתעקש על נחיצותה של חילוניות לתיאולוגיה יהודית בת זמננו. מהי חילוניות? האם היא עמדה אמונית? באיזה אלוהים יכול ואף צריך, היהודי החילוני להאמין? שאלות כאלו מערערות על הבחנות מקובלות בחברה הישראלית בין חילוניות, דתיות, אתאיזם ואמונה. הספר משיב עליהן בעזרת עיון מדרשי במקורות יהודים קדומים, ובעזרת הגותם של פילוסופים מודרניים גדולים: עמנואל לוינס, מרטין בובר, הנס יונס ואחרים.