רוצה להקים עסק? חולמים להיות יזמים?
פרקטיקה (
PRACTICA) בספיר מתאימה לך

מרכז החדשנות והיזמות שבמכללת ספיר ועמותת 'יוזמות עתיד' משיקים תכנית ייחודית המעודדת יזמות בקהילת הנגב המערבי: פרקטיקה (PRACTICA) בספירהתכנית מקנה כלים מעשיים, במעטפת אקדמית, להקמת עסק או להרחבתו.

המכללה האקדמית ספיר, מרכז היזמות והחדשנות 'ח"י בספיר' ועמותת 'יוזמות עתיד', מציעות לתושבי האזור תכנית ראשונה מסוגה - 'פרקטיקה (PRACTICA) בספיר' המיועדת לגברים ונשים מכל הגילאים, בעלי רוח יזמית השואפים להקים עסקים מצליחים ולהשיג עצמאות כלכלית.

התכנית מורכבת משלושה ממדים משולבים: יזמות כמקצוע, הפסיכולוגיה של היזמות, ועידוד בניית נטוורקינג וחיבור לקהילה יזמית. במסגרת 26 מפגשים שבועיים בני ארבע שעות, ירכשו המשתתפים כלים עיוניים ומעשיים הדרושים לשם הקמת עסק, פיתוחו וניהולו ובהם: איתור צרכים; ניתוח שוק, חקר מתחרים, עבודת צוות, היבטים משפטיים, מימונים ופסיכולוגיים של יזמות וניהול עסקי.

התכנית תשלב התנסות מעשית, במהלכה יגבש כל משתתף החלטה לגבי סוג העסק שברצונו להקים ויבצע  את הצעדים הראשונים להקמתו. המשתתפים יחולקו לקבוצות לפי תחומי העסק. כדי להבטיח את התמיכה המקצועית והמשוב הקבוע, כל קבוצה תלווה גם על ידי מנהל קבוצה – סטודנט מצטיין בתחומי הכלכלה והשיווק וכן על ידי מנחים מהתעשייה.

התכנית המוצעת, בעלות סמלית של 750 ₪, מונחית על ידי מרצים מובילים מהאקדמיה, בהם ד"ר אוהד שקד, ראש ההתמחות לשיווק טכנולוגיות, מידע ותקשורת במחלקה לשיווק טכנולוגי במכללת ספיר והמנהל האקדמי של התכנית וד"ר דן קאופמן – ראש תכנית האקדמית ליזמות בספיר. אליהם מצטרפים מנחים מהעולם העסקי במרחב הגיאוגרפי של המכללה האקדמית ספיר וכן מרצים מובילים מהעולם העסקי.

בנוסף, מרכז ח"י בספיר ועמותת 'יוזמות עתיד' משתפים פעולה עם רשויות המקומיות בנגב המערבי בחיבור הקהילה לעולם היזמי.

פרופ' שי פלדמן, נשיא המכללה האקדמית ספיר: "החזון של המכללה האקדמית ספיר מתממש בתכנית זו: מצוינות, חדשנות ויזמות בהוראה ובמחקר לצד מחויבות עמוקה לקהילה בה המכללה נמצאת. 'פרקטיקה (PRACTICA) בספיר' שואפת להרחיב את הידע והגישה לחדשנות ויזמות לתושבי הנגב המערבי ועוטף עזה. זאת, כמנוף לצמיחה כלכלית ולצמצום פערים חברתיים".

ניסים בר-אל, יו"ר ומייסד עמותת 'יוזמות עתיד': "החזון שלנו ביוזמות עתיד הוא צמצום פערים בחברה הישראלית ויצירת חוסן כלכלי באמצעות פתוח יזמות מקומית. כחלק מיישום החזון, אנו גאים להשיק יחד עם מכללת ספיר בנגב המערבי, לראשונה, את תכנית 'פרקטיקה (PRACTICA) המיזם הלאומי ללימודי יזמות מעשית. אנו נעמיד לרשות המשתתפים את המתודולוגיה והניסיון שצברנו בהקמת עסקים מצליחים ובמימוש שאיפתם של יזמים להגשמה עצמית ולעצמאות כלכלית."

להרשמה לתכנית >>

תערוכת אמנות "שיניים שחורות"

תערוכה חדשה של האמנית טל שושן ביום שלישי, 1.12.2020 תפתח בגלריית בית הספר לאמנות במכללה האקדמית ספיר תערוכה חדשה "שיניים שחורות" של האמנית טל שושן. אוצרת התערוכה: מיכל שמיר, ראש בית הספר לאמנות במכללה האקדמית ספיר. בשעה 14:00 יתקיים שיח גלריה עם אמנית טל שושן. בתערוכה, העולם אותו שושן יוצרת ומציבה לנו בחלל מזכיר חדר של אלכימאי שעלה על גדותיו או מאורה של מכשפה שיצאה משליטה.  יצורים חצי אורגנים חצי מלאכותיים. צורות  וגטטיביות שגידלו מוטציות והסתבכו סביב עצמן. אברים פנימיים חסרי תכלית ותפקוד.

פרס התרומה לאמנות הקולנוע

רני בלייר זכה בפרס התרומה לאמנות הקולנוע לשנת 2020 בפסטיבל הבינלאומי לקולנוע NOIDA ה-13 בהודו ראש התכנית לתואר ראשון בביה"ס לאמנויות הקול והמסך, במכללה האקדמית ספיר, התסריטאי, הבמאי והשחקן, רני בלייר, זכה בפרס התרומה לאמנות הקולנוע לשנת 2020 בפסטיבל הבינלאומי לקולנוע NOIDA בהודו. הפרס יוגש במסגרת הפסטיבל הבינלאומי לקולנוע  שיתקיים בפעם ה-13 באופן וירטואלי בין 26-28 לנובמבר, אשר מאורגן על ידי לשכת התקשורת הבינלאומית ואולפני מרוואה.   הזכייה בפרס היא בעקבות סיור של בלייר ופרופ' סמי שלום שטרית, ראש בית הספר לאמנויות הקול והמסך בספיר, להודו לפני שלוש שנים,  במסגרתו ביקרו בשלושה בתי ספר למשחק ונפ