ארבע חברות סגל במכללה האקדמית ספיר זכו למענקים תחרותיים מטעם הקרן הישראלית למדע (ISF)

ד"ר אורנה אליגון-דר מבית הספר למשפטים קיבלה מענק על מחקרה בנושא "מבקרים רשמיים' בפלשתינה המנדטורית: היסטוריה של שתל משפטי". מחקר היסטורי-משפטי של מוסד "המבקרים הרשמיים", אותו ייבאו שלטונות המנדט לפלשתינה, ובמסגרתו התאפשר לנציגי הקהילה להיכנס לבתי הכלא, לפגוש באסירים ולבחון את תנאי הכליאה. המחקר, המתבסס על חומרים ארכיוניים, ינסה להסביר כיצד ייתכן שהבריטים נתנו לנציגי האוכלוסייה המקומית במה למתיחת ביקורת על אחד מהסמלים המובהקים של השלטון הקולוניאלי, ומה היו ההשפעות השונות של אימוץ המוסד בפלשתינה.

ד"ר אביטל (טלי) מרגלית מביה"ס למשפטים בשיתוף עם ד"ר שי שטרן מאוניברסיטת בר-אילן קיבלו מענק על מחקרם "מנגנונים של הפרדה: תפקידי המשפט במאבקן של קהילות חרדיות להתבדלות מרחבית". המחקר עורך השוואה בין חרדים בישראל, בברוקלין ובעיר פאלם טריז (לשעבר קריית יואל בעיר מונרו) בדרכים של החרדים להבדיל את עצמם משאר האוכלוסייה, ובעיקר בשימוש במשפט (חוקי חינוך, חוקי תכנון ובנייה וכו') והאופן שבו עושים שימוש בחוקים שונים לשם התבדלות.

ד"ר עינת לחובר מהמחלקה לתקשורת קיבלה מענק על מחקרה "עושות חדשות: נשים עיתונאיות מקבוצות מיעוט בישראל". מטרת המחקר היא לבחון כיצד זהותן המקצועית של עיתונאיות מקבוצות מיעוט וכיצד מיקומן החברתי המורכב מעצבים את החוויה הפרופסיונאלית ואת חוויית היום-יום שלהן. המחקר מתמקד בעיתונאיות דוברות רוסית, ערביות ישראליות, חרדיות, מזרחיות ועיתונאיות ממוצא אתיופי.

ד"ר ענבל בן אשר גיטלר מהמחלקה לתקשורת והמחלקה לתרבות זכתה במענק לפרסום ספרה "תרבות אדריכלית בירושלים המנדטורית" אשר מציג את אדריכלות תקופת המנדט ובוחן את היחסים בין הבריטים, האמריקאים, היהודים והמוסלמים שחיו בעיר ואת ההשפעות הבין-תרבותיות על האדריכלות המקומית במחצית הראשונה של המאה העשרים.

פרופ' ניר קידר, משנה לנשיא המכללה האקדמית ספיר: "גאווה גדולה עבור המכללה האקדמית ספיר שארבע חברות סגל זכו בענקי מחקר. השנה תחום מדעי החברה מאוד תחרותי. רק 25% מהבקשות שהוגשו בתחום זכו. זו עדות נוספת לאיכות האקדמית הגבוהה של המכללה וביטוי לרוח ספיר".

עו"ד גלעד שר, על חוויותיו במלחמת יום הכיפורים

לקחי מלחמת יום הכיפורים עיצבו במידה רבה את דרכו של עו"ד גלעד שר, יו"ר הוועד המנהל של המכללה האקדמית ספיר, הן בצה"ל כאלוף משנה במילואים, כמפקד חטיבה משוריינת וכסגן מפקד אוגדה, והן כאזרח בשדה המדיני. בשיחה עם שלמה רז בפודקאסט "רשת עושים היסטוריה", משתף שר מחוויותיו במלחמת יום הכיפורים כתותחן טנק בגדוד 46 בחטיבה 401, אחת מחטיבות השיריון הסדירות שהיו אז בסיני: הוא נטל חלק בקרבות הבלימה ובניסיונות להגיע אל המעוזים המכותרים ע"י הצבא המצרי, והשתתף בקרבות שנכנסו למורשת הקרב של צה"ל - בהם גם המארב בוואדי מבעוק שהכריע במידה לא מבוטלת את הצבא המצרי ואת גורל המערכה בדרום.

כלכלה מצטיינת

הסטודנטים במחלקה לכלכלה וחשבונאות במכללה האקדמית ספיר בראש טבלת שיעור מסיימי הבחינה בחשבונאות פיננסית מתקדמת. מנתוני מועצת רואי החשבון שפורסמו באחרונה, עולה כי 87% מהסטודנטים מהמחלקה לכלכלה במכללה האקדמית ספיר עברו את הבחינה בחשבונאות פיננסית מתקדמת במועד סתיו 2020, שיעור המעבר של המכללה האקדמית ספיר הוא הגבוה מבין כל מוסדות הלימוד בישראל. נתון זה מציב את המכללה האקדמית ספיר בראש טבלת עוברי הבחינה האימתנית מבין כלל המוסדות האקדמיים בארץ. מתוך 15 סטודנטים, 14 מהם ניגשו לבחינה בפעם הראשונה ועברו את הבחינה 13 סטודנטים.