ארבע חברות סגל במכללה האקדמית ספיר זכו למענקים תחרותיים מטעם הקרן הישראלית למדע (ISF)

ד"ר אורנה אליגון-דר מבית הספר למשפטים קיבלה מענק על מחקרה בנושא "מבקרים רשמיים' בפלשתינה המנדטורית: היסטוריה של שתל משפטי". מחקר היסטורי-משפטי של מוסד "המבקרים הרשמיים", אותו ייבאו שלטונות המנדט לפלשתינה, ובמסגרתו התאפשר לנציגי הקהילה להיכנס לבתי הכלא, לפגוש באסירים ולבחון את תנאי הכליאה. המחקר, המתבסס על חומרים ארכיוניים, ינסה להסביר כיצד ייתכן שהבריטים נתנו לנציגי האוכלוסייה המקומית במה למתיחת ביקורת על אחד מהסמלים המובהקים של השלטון הקולוניאלי, ומה היו ההשפעות השונות של אימוץ המוסד בפלשתינה.

ד"ר אביטל (טלי) מרגלית מביה"ס למשפטים בשיתוף עם ד"ר שי שטרן מאוניברסיטת בר-אילן קיבלו מענק על מחקרם "מנגנונים של הפרדה: תפקידי המשפט במאבקן של קהילות חרדיות להתבדלות מרחבית". המחקר עורך השוואה בין חרדים בישראל, בברוקלין ובעיר פאלם טריז (לשעבר קריית יואל בעיר מונרו) בדרכים של החרדים להבדיל את עצמם משאר האוכלוסייה, ובעיקר בשימוש במשפט (חוקי חינוך, חוקי תכנון ובנייה וכו') והאופן שבו עושים שימוש בחוקים שונים לשם התבדלות.

ד"ר עינת לחובר מהמחלקה לתקשורת קיבלה מענק על מחקרה "עושות חדשות: נשים עיתונאיות מקבוצות מיעוט בישראל". מטרת המחקר היא לבחון כיצד זהותן המקצועית של עיתונאיות מקבוצות מיעוט וכיצד מיקומן החברתי המורכב מעצבים את החוויה הפרופסיונאלית ואת חוויית היום-יום שלהן. המחקר מתמקד בעיתונאיות דוברות רוסית, ערביות ישראליות, חרדיות, מזרחיות ועיתונאיות ממוצא אתיופי.

ד"ר ענבל בן אשר גיטלר מהמחלקה לתקשורת והמחלקה לתרבות זכתה במענק לפרסום ספרה "תרבות אדריכלית בירושלים המנדטורית" אשר מציג את אדריכלות תקופת המנדט ובוחן את היחסים בין הבריטים, האמריקאים, היהודים והמוסלמים שחיו בעיר ואת ההשפעות הבין-תרבותיות על האדריכלות המקומית במחצית הראשונה של המאה העשרים.

פרופ' ניר קידר, משנה לנשיא המכללה האקדמית ספיר: "גאווה גדולה עבור המכללה האקדמית ספיר שארבע חברות סגל זכו בענקי מחקר. השנה תחום מדעי החברה מאוד תחרותי. רק 25% מהבקשות שהוגשו בתחום זכו. זו עדות נוספת לאיכות האקדמית הגבוהה של המכללה וביטוי לרוח ספיר".

חדש על המדף:  תרבות אדריכלית בירושלים בתקופת המנדט הבריטי

"Architectural Culture in British Mandate Jerusalem, 1917-1948"- ספר חדש לד"ר ענבל בן-אשר גיטלר, מרצה במחלקה לתקשורת, במחלקה לתרבות - יצירה והפקה ובמחלקה ללימודים רב-תחומיים הספר "תרבות אדריכלית בירושלים בתקופת המנדט הבריטי, 1917-1948", עוסק בתקופה מרתקת וקריטית בהיסטוריה האדריכלית של ירושלים. הספר מציג את אדריכלות תקופת המנדט מזווית חדשה, ובוחן אותה דרך מחקר של ארבעה בניינים להם נודעה השפעה ארוכת-טווח על המרחב הבנוי של העיר. המחברת מראה כיצד בנייתם נוצרה מתוך השפעות בין-תרבותיות ויחסים בין קהילות הבריטים, האמריקאים, הציונים והפלסטינים המוסלמים.

יזמות וחדשנות במכללה האקדמית ספיר

השקת קהילת "TECH-NEGEV" והרצאה של היזם הסדרתי, מנכ''ל ומייסד שותף של Outbrain, ירון גלאי קהילת  TECH-NEGEV הינה יוזמה משותפת של מרכז החדשנות והיזמות - ח"י בספיר במכללה האקדמית ספיר, מעברים נגב צפוני, אשכול רשויות נגב מערבי והחממה הטכנולוגית SouthUp Incubator. ביום רביעי האחרון, התקיים אירוע השקת קהילת "TECH-NEGEV", קהילת היזמים של הנגב המערבי.  באירוע המקוון השתתף היזם הסדרתי - ירון גלאי, מנכ''ל ומייסד שותף של Outbrain, שדיבר על הנוסחה, שכל יזם חייב להכיר, כדי להקפיץ את הסטארטאפ שלו ואף נתן כמה טיפים שימושיים ליזמים שבתחילת דרכם.  TECH-NEGEV חרטה על דגלה את נושא התרבות הטכנולוגית באזור הנג