מיזמים לקידום צעירות

לפני למעלה מעשור הקימה ד"ר מיכל קומם את תכנית המנטורינג בבית הספר לעבודה סוציאלית. התכנית הביאה לעולם העבודה הסוציאלית תפיסת עולם מקצועית פורצת דרך אשר הזמינה נערות שהתמודדו עם מצבי מצוקה וסיכון להשתמש בידע שלהן מהחיים ולהפוך למנטוריות לנערות אחרות. לימים, בהתבסס על תפיסה מקצועית זו, הקימה ד"ר קומם יחד עם שותפתה רוני איל-לובלינג את מרכז רותם. מרכז רותם הוא מרכז ייחודי שמשלב פרקטיקה ומחקר שמטרתם קידום ידע, פרקטיקה ומדיניות עם ולמען נערות וצעירות, במיוחד אלה שהתמודדו בחייהן עם מצבי מצוקה וסיכון. המרכז שם לעצמו למטרה לאפשר לנערות ונשים צעירות אלה להתנסות בתהליכי למידה, צמיחה, אקטיביזם ומנהיגות במרחב בעל ערך חברתי גבוה – המכללה האקדמית ספיר.

במסגרת ח"י בספיר, מרכז רותם יפעיל מעבדה לפיתוח מיזמים חדשניים אשר מיועדים לפתור בדרכים חדשניות סוגיות ומצוקות שמהוות חסם ומטרד בחייהן של נשים צעירות. המשתתפות והמשתתפים במעבדה יחקרו את האתגרים בפניהם ניצבות נשים צעירות מקהילות שונות בדרום ויחפשו פתרונות טכנולוגיים או אחרים להתמודדות עם אתגרים אלה, וזאת על מנת לפתוח אוכלוסייה זו הזדמנויות לקידום אישי, לימודי, תעסוקתי וחברתי.

תפיסת עולם בבסיס המעבדה וקורס

המעבדה תפעל במתכונת של עבודה משותפת בין שלוש קבוצות - סטודנטיות וסטודנטים מהמכללה האקדמית ספיר; צעירות משתתפות  התכניות במרכז רותם; עובדות סוציאליות ומרצות מומחיות בתחום העבודה עם צעירות וצעירים. תפיסת העולם מבוססת על ההנחה שכל אחת מהקבוצות הללו מביאה עמה ידע ייחודי שהוא בעל ערך לקידום העשייה ופיתוח המיזמים – הן ידע מהחיים והן ידע אקדמי.

ניהול

מחלקה מנהלת: ביה"ס לעבודה סוציאלית
מנהלת המעבדה: ד"ר מיכל קומם
מנטורים: גב' חנה ראדו, עמותת הבוגרות של 8200

שותפים מן התעשיה

אשכול הנגב המערבי, עמותת הבוגרות של 8200.

קהל יעד

סטודנטיות וסטודנטים, מרצים, עובדים, נשים צעירות ותושבי הסביבה המעוניינים לפתח מיזמים ולמצוא פתרונות חדשניים שמטרתם לקדם מצבים המאפיינים את חייהן של נשים צעירות.

תנאי קבלה

ראיון אישי.