ההירתמות של שותפים רבים למעבדה הראשונה בארץ ליזמות וחדשנות משפטית היא חסרת תקדים. השקעה של זמן ואכפתיות לייעוץ, שיחות עם הסטודנטים, הגעה למכללת ספיר, אירוח ועוד - כל אלה סייעו לפתח,למקד ולקדם את מה שקורה בימים אלה במעבדה.
ד"ר עמוס ישראל, ראש המעבדה מספר כי כיום יש במעבדה שישה צוותים שעובדים על יוזמות:

  1. "עוזר קבלת החלטות" לייעול קבלת החלטה במעבר תיקים מהמשטרה לפרקליטות (דוד וחיים)
  2. הנגשת פנקס תביעות ייצוגיות (ארז והדר)
  3. עו"ד בתיאום אישי – פלטפורמה לייעוץ משפטי לתושבי עוטף עזה וייעוץ נגיש (אסף, לין ובטי)
  4. Get תצהיר – פלטפורמה לייעול תצהירים (ירדן, תום ועומר)
  5. פיתוח כיוון חדשני בתחום התביעות הייצוגיות (אושרית ותומר)
  6. מסמכי – ריכוז, ניתוח וטיפול בדו"חות וחשבונות של אנשים פרטיים (יבגני ויאסין)

מיזמים אלה הם פרי תהליך שהתחיל באוקטובר האחרון, במהלכו פגשו משתתפי המעבדה את עינת גבאי, ממשרד ארד-אופיר, ושמעו על lexis-nexis; הילה אהרוני מ-righty.io סיפרה לנו על המיזם שלה, על יזמות ועל האתגרים שבדרך; עדו בר גיל (lawlflex) לימד אותנו על Legal operations והצטרף אלינו כמנטור בשוק הרעיונות וגיבוש הצוותים ומלווה אותנו מאז כמנטור; ורון הדר (Ettorney) הציג את החברה שלו, את סיפור היזמות ואת ההתלבטויות העסקיות והצוותיות בשלב הנוכחי.

בנוסף, ביקרנו במשרדי יגאל ארנון, בו אירחה אותנו עו"ד רונית אמיר-יניב לסדנת למידה מרתקת; סגנית נשיא בית משפט השלום בתל אביב, כב' השופטת סיגל רסלר-זכאי, שיתפה אותנו באתגרים של עולם המשפט כפי שהם נראים מכס השיפוט (ואפילו אירחה אותנו במועדון השופטים); ואתי דדיאשווילי (כהן פרל ושות') אירחה אותנו, וממנה למדנו על כל ההתפתחויות בתחום המשפט והטכנולוגיה בישראל ובעולם.

כל זאת, כמובן, בצד הלמידה המסודרת, הרצאות החוץ ותהליכי הליווי במעבדות ח"י ספיר ב Ex-Lab שלנו. המעבדה מהווה חלק בלתי נפרד בבית הספר למשפטים, וכבר בחודשיים הראשונים לקיומו שולב בפעילויות.

באירוע פתיחת של שנת הלימודים של בית הספר למשפטים השתתפו יותר מ-100 סטודנטים וחברי סגל. האירוע הוקדש ל"עולם המשפט 2030", והשתתפו בו עו"ד זוהר פישר, ממשרד רובוס, שסקר את ההתפתחויות בליגל-טק (Legaltech); ועו"ד בלה ליטוינוב, ממשרד רובוס, סקרה את ההתפתחויות בשוק עריכת הדין ותחומי המשפט הנושקים.

באירוע למרצים מן החוץ בבית הספר, סקר ד"ר עמוס ישראל את אתגרי הליגל-טק והציג את עבודת המעבדה.

הסטודנטים מספרים על ביקורם במהלך חופשת הסמסטר באחת מחברות הליגל-טק:  "נסענו, תשעה סטודנטים מארבעה מיזמים, ל-lawgeex,  חברת ליגל-טק ישראלית מובילה. שמענו על החברה מהמנכ"ל, אילן, על הטכנולוגיה, וממנהלת המוצר, מיכל מעוררת ההשראה. לאחר חצי שעה של הכנה, כל צוות נתן פיץ' - וקיבל פידבק. למדנו להקשיב, לפרגן, להשקיע באחרים ולהסביר בסבלנות כל מושג. הבנו כמה חשוב לשלב בין חוכמת חיים וניסיון יזמי, וזכינו לעצות טובות".

מידע נוסף שיכול לעניין אותך

קבוצת מחקר עו"סים שינוי
השבוע הושקה קבוצת מחקר עוס"ים חוקרים ומיישמים, ביוזמת מרכז מידע וחקר החברה הבדואית בנגב, בראשותה של פרופ' נוזהה אלאסד אלהוזייל. הקבוצה מאגדת 14 עובדות ועובדים סוציאליים, מרביתם בעלי תואר שני, אשר חברו יחד לקידום עשייה מחקרית משמעותית מתוך מחויבות עמוקה לשדה העבודה הסוציאלית ולפיתוחו. מטרתה לקדם מחקר מעוגן בשדה העבודה הסוציאלית בחברה הערבית בדרום, לעודד פיתוח של פרקטיקות חדשניות וממוקדות קהילה, הנשענות על ידע ילידי ומקומי ולחזק את מקומה של החשיבה הביקורתית והרפלקטיבית בקרב אנשי המקצוע. במהלך מפגש ההשקה הוצגו עקרונות התוכנית, מבנה הפעילות והתוויית הכיוונים המרכזיים להמשך הדרך.
3 שנות פעילות למיזם הלאומי אקדמיה - תעסוקה
נציגות מכובדת למכללה ההאקדמית ספיר בכנס לציון 3 שנות פעילות למיזם הלאומי אקדמיה - תעסוקה. המיזם הלאומי הייחודי של מרכז אדמונד דה רוטשילד לחיבור השכלה גבוהה ותעסוקה ומנהל תעסוקת אוכלוסיות במשרד העבודה פועל במכללת ספיר בהצלחה רבה כבר 3 שנים. במסגרתו נערכו פעולות רבות לקידום תעסוקתיות במחלקות הפיילוט, מפגשי סגל עם מעסיקים ובוגרים, שלוב סיורים, סדנאות הכנה לעולם העבודה במסגרת השיעורים, כנסים עם שותפים מהתעשייה והוטמעו קורסי רוחב לכלל הסטודנטים במיומניות הליבה. השנה, התקיים לראשונה שבוע קריירה עם עשרות סדנאות, פאנלים ויריד תעסוקה בו לקחו חלק למעלה מ-70 מעסיקים.