היחידה לתכניות חינוך והוראה

היחידה לתכניות חינוך והוראה כוללת מספר חטיבות לימוד לקהלים חינוכיים שונים:

כלל עובדי ההוראה
לקהל עובדי ההוראה אנו מציעים מגוון קורסים בתחומיים ייחודיים למכללת ספיר כמו: תקשורת וקולנוע, אמנות חזותית, תיאטרון, מחול, מוזיקה, תרבות ותחומים רגשיים וחברתיים בסביבה החינוכית של התלמידים.
קורסי פיתוח מקצועי לכלל עובדי ההוראה וקהילת למידה מקצועיות ודיסציפלינריות במספר תחומים.
כלל הקורסים המוצעים מוכרים לגמול עבור כל הדרגות והרפורמות (עוז לתמורה, אופק חדש והעולם הישן).

פסיכולוגים חינוכיים
לקהל הפסיכולוגים החינוכיים אנו מציעים קורסי פיתוח מקצועי בשיתוף המדרשה לפסיכולוגים חינוכיים ואגף שפ"י במשרד החינוך.
הקורסים המוצעים הינם קורסי חובה, קורסי בחירה וקורסים מקוונים ייחודיים למכללה.

נוער בנגב המערבי
לקהל זה תכנית ייעודית של שילוב נוער באקדמיה – תכנית "צעיר בספיר".
במסגרת התכנית אנו מציעים קורסים במגוון תחומים בשיתוף המחלקות האקדמיות במכללה.
הקורסים מוצעים לתלמידים ולתלמידות בעלי מוטיבציה ורצון להיחשף ולהכיר את האקדמיה, ונערכים בשיתוף עם בתי הספר באיזור.
לאורך השנה התלמידים והתלמידות זוכים לליווי צמוד של סטודנטים פעילים באקדמיה בשיתוף היחידה למעורבות חברתית במכללה.

ליאת כרמלי
ליאת כרמלי, ראשת היחידה
לתכניות חינוך והוראה
liatc@sapir.ac.il
לנה בר
לנה בר, רכזת היחידה לתכניות חינוך והוראה
elenab@sapir.ac.il

היחידה לתכניות חינוך והוראה הוקמה בשנת 2014 בכדי לתת מענה בתחומים חינוכיים.
התפיסה החינוכית שלנו היא פיתוח תכניות לימוד וקורסים ייחודיים בתחומי הליבה של מכללת ספיר.

ביום שישי האחרון נפתח הקורס "בית ספר לקומדיה" - קורס אקדמי ייחודי במסגרת תכנית 'צעיר בספיר' של המרכז ללימודי חוץ והמשך במכללה האקדמית ספיר בשיתוף פעולה עם בית הספר לאמנויות הקול והמסך במכללה. הקורס מיועד עבור תלמידי יא'-יב' במגמות קולנוע בבתי ספר באזור הנגב המערבי. הקורס בהנחייתו של המרצה יובל פרידמן, מאפשר לתלמידים התוודעות לאבני היסוד של הקומדיה בקולנוע, מראשיתו, תוך התמקדות בקומיקאים, היוצרים והסרטים שהצחיקו בני-אדם מאז המצאת הקולנוע.