מידע טכני על מגמת אלקטרוניקה ומחשבים - מסלול מרום טכנולוגי

לו"ז שבועי

בהתאם לתכנית הלימודים

80% מימון בשכר לימוד בסיסי

• המסלול משלב רכישת דיפלומת הנדסאי.ת, תכנית מנהיגות חברתית, הקניית מיומנויות וליווי להשתלבות בשוק העבודה ותכנון הקריירה בשנתיים בלבד.
  • שיבוץ לשירות צבאי בתפקידים משמעותיים בתחומים מובילים בחיל הטנ"א: שירות בעולמות הפיקוד וההדרכה במערכות שדה אלקטרוניות כמו מכשירי ראיית לילה, מודיעין שדה, רובוטיקה, עמדות נשק מתקדמות, שירות ביחידות פיתוח אמצעי לחימה של צה"ל כמו רחפנים וכתבמ"ים, שירות במערך הטכנולוגי בשטח - תפעול, פתרון תקלות, לוחם טכנולוגי ועוד.
  • אפשרות להמשך לימודי הנדסה במסלול קצונה בהתאם לתנאי הקבלה והתאמה לנתוני החיל.
  • בוגרי.ות תיכון בלימודים עיוניים או טכנולוגיים בעלי.ות תעודת בגרות מלאה, הכוללת אנגלית ומתמטיקה בהיקף של מינימום 3 יח"ל.
  • מכתב המלצה ממנהל.ת בית הספר או רכז.ת המגמה.
  • תנאי הסף למעוניינים.ות בהמשך לימודי הנדסה במסלול קצונה
    בגרות בציון ממוצע של 85 ומעלה ברמת 4 יח"ל מתמטיקה ואנגלית וכן ציון פסיכומטרי של 590 ומעלה. בנוסף, יש להתאים לנתוני הקצונה של צה"ל שייקבעו מול החיל.
  • מימון 80% משכר הלימוד בתכנית במשך שנתיים.
  • היכרות עם היחידות והתפקידים הצבאיים המוצעים בחיל הטנ"א: הכרות עם קצינים, פאנל בוגרים, בעלי תפקידים וסיפורי הצלחה.
  • שיבוץ לשירות בתפקידי מפתח טכנולוגיים משמעותיים ביחידות.
  • ליווי אקדמי ותכניות תגבור על ידי בעלי.ות תפקידים מהיחידה.
  • טיפול בדחיית השירות הצבאי לטובת לימודי העתודה.
  • השתלבות בתכנית מקצוע לחיים - התמחות והעסקה בתעשייה האזרחית במהלך השירות הצבאי.
  • שנתיים, לפי לוח הזמנים של משרד החינוך.
  • פתיחת שנת הלימודים 09/2022.
  • מכינת קדם עתודה בקיץ - כחודש וחצי לפני פתיחת שנת הלימודים.

תהליך הרישום

• יש למלא טופס הרשמה וערכת רישום - כרוך בדמי הרשמה.
  • צירוף מסמכים: צילום תעודת זהות, גיליון ציונים מכיתה יא', המלצת מנהל.ת בית הספר ו/או רכז.ת מגמה.
  • ראיון על ידי וועדת קבלת, הכוללת את מנהל.ת בית הספר לעתודה הטכנולוגית ונציגות צה"ל.
  • סגירת ההרשמה לשנת תשפ"ג/ ספטמבר 2022: מרץ 2022.

*אישור לקבלת המועמד.ת לתהליך הרישום והמיון מותנה באישור משרד הביטחון - צה"ל על פי נתונים שנאספו בתהליכי המיון לצה"ל.

* פתיחת המסלול מותנית במספר תלמידים.ות בכיתה ובאישור משרד החינוך.

* לעמוד שאלות תשובות על מסלול מרום טכנולוגי באתר משרד החינוך: לימודי י"ג-י"ד: מידע למועמדים