אנחנו מזמינים את קהילת הנגב המערבי, תלמידי כיתות ט'-יב' מצטיינים, סקרנים ושאפתניים המעוניינים להיחשף לחוויית הלמידה האקדמית במכללת ספיר.
ללמוד קורסים אקדמיים שיעניקו להם נקודות זכות ללימודים אקדמיים גבוהים במכללה בעתיד.

להרשמה לתכנית צעיר בספיר הירשמו עכשיו

על אודות התכנית

התוכנית תתקיים במכללה האקדמית ספיר בשיתוף מרצים מהסגל האקדמי של המכללה המומחים בתחומם ובליווי צוות פדגוגי-חינוכי.
התוכנית תתקיים בסמסטר א' ו-ב' של שנה"ל האקדמית תשפ"ב.
התלמידים ישולבו בקורסים האקדמיים בשני אופנים:

• שילוב עם סטודנטים תוך מתן מענה אישי לקבוצת התלמידים
  • קורסים יעודים לקבוצת התלמידים
  • התלמידים ילוו על ידי סטודנטים נבחרים מהמחלקות האקדמיות בשיתוף היחידה למעורבות חברתית.
  • במסגרת הליווי התלמידים יגיעו למפגשים שמטרתם: תרגול וחיזוק ההיכרות עם המכללה, הסטודנטים ואופי הלמידה.

מטרות התכנית

• יצירת שותפות אקדמית וחברתית בין המכללה לבתי הספר התיכונים הסובבים אותה במרחב הנגב.
  • חשיפת התלמידים לתחומי ידע מגוונים הנמצאים במרכז העשייה האקדמית תוך עידוד חשיבה יצירתית חוצת גבולות.
  • יצירת מפגש בין בני הנוער למרחב האקדמי – חיזוק מיומנויות למידה, מפגש עם סטודנטים וחוקרים צעירים.
  • פתיחת צוהר לתלמידים צעירים לצבור נקודות זכות שישמרו לשעה בה יעברו בשערי האקדמיה.

תהליכי בחירה ומיון לתכנית

התלמידים יבחרו באמצעות הצוות החינוכי בבית הספר בו הם לומדים, ובמידת הצורך יעברו מיון פנימי על ידי סגל המרצים במכללה בהתאם לתחום הלימוד אותו בחרו ללמוד.

קורסים בסמסטר א' המוצעים לתלמידים

הסמסטר יתקיים בין התאריכים 10.10.2021-7.1.2022
ההרשמה דרך בתי הספר

מחלקה מרצה קורס יום ושעה נק"ז תנאי קבלה אופן הלימוד
מדעי המחשב ד"ר אמיר ספיר לוגיקה ותורת הקבוצות יום א' 09:00 - 11:30 4 תלמידי 5 יח'ל מתמטיקה ומגמה מדעית (יערך ראיון קבלה) פרונטלי בשילוב סטודנטים
מדעי המחשב ד"ר אמיר ספיר לוגיקה ותורת הקבוצות יום ב' 09:00 - 11:30 4 תלמידי 5 יח'ל מתמטיקה ומגמה מדעית פרונטלי בשילוב סטודנטים
תקשורת ד"ר מוטי גיגי חברה ותקשורת יום ד' 08:30 - 10:00 3 תלמידים מט'-י' בהמלצת בית הספר פרונטלי בשילוב סטודנטים
תקשורת מר דרור אבידן יסודות התקשורת הדיגיטאלית יום ב' 16:00 - 17:30 2 תלמידים מט'-י' בהמלצת בית הספר פרונטלי - במעבדה לתלמידים
שיווק טכנולוגי ד"ר וילי אברהם יסודות השיווק יום ה' 16:00 - 18:00 3 תלמידים מט'-י' בהמלצת בית הספר (ייערך ראיון קבלה) פרונטלי, אחת לחודש בזום
.B.A רב תחומי ד"ר עידו יואב "אני הסלב"- תקשורת ומיקרו אנטרופולוגיה של "האני" במדיה ובאמצעות המדיה יום ו'  08:30 - 10:00 2 תלמידים מט'-י' בהמלצת בית הספר זום-בשילוב סטודנטים
.B.A רב תחומי ד"ר אריק טאייב מבוא לפסיכולוגיה יום ה' 08:30 - 10:00 5 (קורס שנתי) תלמידים מט'-י' בהמלצת בית הספר פרונטלי בשילוב סטודנטים

*לחלק מהקורסים יש צורך בתרגול שייתקיים בנפרד מהשיעור
**הלימודים מתוכננים להתקיים באופן פרונטלי (חובת תו ירוק), אך במידת הצורך יתבצעו שינויים בהתאם להנחיות הקורונה.

דגשים בניהול התכנית

*עלות כל קורס היא בהתאם למספר נקודות הזכות שמעניק הקורס ותפורסם בהמשך