ההנחיות מנוסחות בלשון זכר אך מופנות לנשים וגברים כאחד.
- הסטודנט מתבקש להגיע למקום בו נערכת הבחינה כ- 10 דקות לפני תחילת הבחינה.
- השתתפות בבחינה מותרת אך ורק לסטודנט הממלא את כל דרישות:
- הציג תעודה מזהה אישית הנושאת פרטים אישיים ותמונה.
- סטודנט ללא תעודה מזהה יקבל אישור - חד-פעמי ממדור בחינות (כרוך בתשלום) עד כחצי שעה לפני מועד הבחינה -מתחם 15 חדר 15101.
שיבוץ מבחנים ניתן לבדוק רק ב-www.sapir.ac.il > כניסה מזוהה לשרותיי מידע > מידע אישי לסטודנט > לוח בחינות (הסבר על כניסה למידע אישי לסטודנט ניתן למצוא באתר הדרכה www.sapir.ac.il > מידע ברשת > סטודנטים > מידע אישי לסטודנט > כניסה למידע אישי במכלול), שים לב למספר החדר הרשום בעמודה "מקום בחינה". הקפד להבחן בכיתה אליה שובצת.
ניתן לבדוק מספר החדר אליו שובצת כ-24 שעות לפני מועד הבחינה.
- לידיעתכם - חובה להירשם למועד ב' עד 5 ימים (לא כולל יום הבחינה) - בהתאם להנחיות שפורסמו.
- סטודנט, שלא נרשם למועד ב' והחליט להיבחן - יממש זכותו בהתאם להנחיות שפורסמו (כרוך בתשלום).
- סטודנט שנרשם למועד ב' ומחליט שלא להיבחן - יהיה עליו לבטל עד 2 ימים ממועד הבחינה, לא כולל יום הבחינה (אי ביטול - כרוך בתשלום).
סטודנט בעל התאמות – יממש אותן רק בחדר בו שובץ.
- סטודנט, שנכנס לחדר הבחינה וקיבל שאלון, דינו כדין נבחן.
- לא תותר יציאה של נבחנים מחדר הבחינה במחצית השעה הראשונה של הבחינה.
לא תותר יציאה לשירותים במחצית השעה הראשונה של הבחינה, בשאר הזמן - תותר יציאה מבוקרת באישורה של המשגיחה בלבד, וזמן השהות מחוץ לחדר הבחינה ירשם בדו"ח ההשגחה. - סטודנט מתבקש לבדוק האם מקום ההבחנות נקי. במידה ולא - לפנות מיד למשגיח.
- תותר יציאה של נבחן אחד בלבד בכל זמן נתון.
- בבחנים ומבחנים עד שעה וחצי - אין יציאה לשירותים.
- לא תותר כניסת סטודנט לחדר הבחינה בחלוף מחצית השעה הראשונה של הבחינה.
- אסור לנבחן לשוחח בזמן הבחינה או לעזוב את מקומו ללא קבלת רשות, כמו כן אין להעביר לנבחן אחר בשעת הבחינה חומר עזר או פריטים אחרים (כגון: מחשבון, מחק...).
- אסור לצאת לקנות שתייה ואוכל במהלך הבחינה.
- הבחינה הינה אנונימית, מס' הנבחן הוא הפרט היחיד לזיהוי הסטודנט.
חל איסור מוחלט על הסטודנט להוסיף בתוך המחברת או השאלון כל פרט מזהה אחר. - אסור להעתיק שאלות או תשובות במבחן, שהוגדר כחסוי.
- אסור להשתמש בחומר עזר וציוד עזר, אלא אם הותר בשאלון הבחינה.
- במידה והותר שימוש בדפי עזר / נוסחאות - יש לוודא -פונט דיוויד 12, רווח שורה וחצי, שוליים מינימום 1.5 ס"מ מכל הצדדים. בבחינה חסויה חומר העזר לא יוחזר לסטודנט.
מבחני מגן של מה"ט - יש להכין דפי עזר בהתאם להנחיות של מרכז הטכנולוגי. - יש לכתוב אך ורק על גבי מחברת הבחינה, אסור לכתוב על כל נייר או מקום אחר.
- אין לכתוב בשולי המחברת / שאלון בחינה.
- אין לתלוש / לקרוע דפים ממחברת הבחינה - תלישה / קריעה של דפים תחשב כעבירה משמעתית.
- יש להשאיר תיקים / חפצים אישיים בצדי חדר הבחינה.
- יש לנתק טלפון נייד / שעון חכם ולהשאירו בתיק.
- יש לכתוב את התשובות בדיו-לא מחיק (לא בעפרון), בכתב ברור ונקי. אין להשתמש במחק המוחק דיו וגם לא בטיפקס. סטודנט, אשר לא ינהג עפ"י הנוהל לא יהיה רשאי לערער על תוצאות הבחינה.
- משך הבחינה מצוין בראש השאלון. עם הודעת המשגיח/ה כי תם הזמן, על הנבחן להפסיק מיד את הכתיבה.
- עם סיום הבחינה יש להחזיר את המחברת, השאלון וחומר העזר - במידה והשאלון הוגדר כחסוי -לידי המשגיח/ה לפני עזיבת המקום. אי החזרתם תחשב כעבירה.
- עם החזרת המחברת לידי המשגיח/ה, יינתן לנבחן אישור על מסירתה - ספח הבחינה. הסטודנט מתבקש לשמור על ספח הבחינה. ספח זה ישמש אישור השתתפות בבחינה.
על הנבחן לציית להוראות המשגיחים / אחראי הבניין בכל הקשור להתנהגות ולהתנהלות במהלך הבחינה או בקשר אליה.
- עבר הנבחן על תקנון הבחינות או על ההנחיות הנ"ל, תוגש נגדו תלונה לוועדת משמעת.
- סטודנטים יקרים שימו לב: בתקופת הקיץ המזגנים בחדרי הבחינה עובדים באופן קבוע, אנא דאגו להתלבש / להצטייד בהתאם.
אנו מאחלים לך הצלחה בבחינות!
(לימודים בתקופת חירום עקב משבר הקורונה)
-
הוראות כלליות
- עקב המציאות שכופה משבר הקורונה ("תקופת החירום"), הלימודים בסמסטר א' תשפ"א ואילך, שיתקיימו במכללה האקדמית ספיר (ע"ר) ("המכללה"), יועברו ברובם במתכונת מקוונת (מרחוק), בסיוע תוכנת ה"זום".
- הלימודים יתקיימו בדרך של קיום שיעור המשותף למרצה ולסטודנטים ("סינכרוני"), שיתנהל בפורמט פיסי או מקוון, או בפורמט המשלב בין נוכחות פיסית של חלק מהלומדים, ליתרתם, שישתתפו בפעילות באופן מקוון ("היברידי"); ולחילופין, בפורמט למידה שלא מתרחשת באותו זמן עבור המשתתפים, ובמסגרתה תוכן הלימוד נוצר ומונגש, באופן זמין לשם צריכתו ע"י הסטודנטים בהמשך ("א-סינכרוני").
- המעבר לדרכי הוראה אלו מייצר סוגיות, המחייבות את התאמתו של תקנון הלימודים האקדמי של המכללה ("תקנון הלימודים"), בגרסתו המפורסמת באתר האינטרנט של המכללה ("האתר") בכתובת: -https://www.sapir.ac.il/sites/default/files/2020-07/takanon_academi_0720.pdf .
- נספח א' לתקנון לימודים אקדמי זה ("נספח "א"), מהווה חלק בלתי נפרד מתקנון הלימודים, ותכליתו להתאים הוראות שונות הקבועות, לתקופת החירום. להסרת ספק יובהר, שבתום תקופת החירום, ובכפוף לפרסום רשמי מצד המכללה על כך, יפקע תוקפו של נספח א'. ממועד הפקיעה כאמור, יחול תקנון הלימודים כלשונו.
- בכל מקום בו תימצא סתירה בין הוראות נספח א' לנקוב בתקנון הלימודים, תגבר ההוראה בנספח א'.
- כל הכתוב בתקנון זה בלשון זכר, מתייחס גם ללשון נקבה; ובלשון יחיד, מתייחס גם ללשון רבים; לפי העניין ולהיפך. כותרות הסעיפים מיועדות לנוחיות ההתמצאות בלבד, אין בהן כדי להשפיע על תוכנם או על אופן פרשנותם.
- המכללה שומרת על זכויותיה לשנות ולהתאים את הוראות נספח א', להוראות ממשלתיות ורגולטוריות שיפורסמו מעת לעת.
- הוראות נספח א' יחולו בכלל מחלקות הלימודים במכללה. במחלקות להנדסה, כימיה, ומדעי החיים יחולו כללים נוספים, שיגובשו בשיתוף אוניברסיטת בן גוריון. כללים נוספים אלה יפורסמו באתר, במועד כניסתם לתוקף.
- נספח א' זה, יכנס לתוקפו במועד פרסומו באתר.
-
תכנית הלימודים ("סילבוס")
- כל חלקי סילבוס הקורס, יותאמו לשיטת הלימוד המקוונת, ולקשיי הלמידה הכרוכים בה. ההתאמות יפרשו את תקציר הקורס, פרטי הקשר עם המרצה, פירוט השיעורים והתרגילים, פירוט המטלות, רשימת הקריאה, קיומן של חובות נוכחות, אופן הפנייה למרצה, והגדרת אופני ההערכה.
- הסילבוס יתאר את מתכונת השיעורים המתוכננת בקורס (סינכרוני, היברידי או א-סינכרוני), יפרט את אופי המטלות הנדרשות בו, ואת מספרן.
-
שיעורים מקוונים
- קיום חובות הלמידה:
- שיעור מקוון הוא שיעור לכל דבר ועניין.
- בשיעורים סינכרוניים, הסטודנטים מחויבים להופיע לשיעור בזמן הקבוע לכך במערכת השעות, ולהשתתף בשיעור באופן פעיל.
- מומלץ להשתתף בשיעור מקוון מחדר סגור ושקט, וככל הניתן להימנע משיתוף מרחב הלמידה עם אחרים. במידה וההשתתפות בשיעור תבוצע ממרחב משותף, מומלץ לשבת כנגד קיר או להוסיף רקע וירטואלי בתוכנת הזום. כמו כן, מומלץ להשתמש באוזניות. יש להיכנס לכיתה הווירטואלית במצב השתק, ולפתוח את המיקרופון רק כשרוצים לדבר. בשיעורים המקוונים, הסטודנטים מתבקשים להפעיל את המצלמות.
- בשיעורים א-סינכרוניים, הסטודנטים מחויבים להיכנס לאתר הקורס, בתוך פרק הזמן שנקבע לכך, לצפות בסרטונים ובמצגות, לקרוא את החומרים הנמצאים שם, ולבצע את מטלות הקורס הנדרשות בתוך פרק הזמן הקבוע לכך.
- התנהלות נאותה בשיעורים מקוונים. הלמידה המקוונת נערכת לרוב מסביבתם הפרטית של המשתתפים, ועל כן מחייבת אימוץ קוד התנהגות נאותה. על הסטודנטים להגיע לכל שיעור מקוון באופן שמכבד את כל משתתפי השיעור. יש להקפיד על לבוש נאות, שיח מכבד, והימנעות מעיסוקים שאינם ממטרות השיעור.
- הקלטת השיעורים:
- במהלך הלמידה נשמרים חומרים, בעיקר הרצאות מוקלטות, לטובת הלמידה של הסטודנטים, עד למחיקתם ממאגרי המכללה. הקלטת הרצאות, תתאפשר לסגל ההוראה במכללה בלבד, ובכפוף לנהליה.
- חל איסור על סטודנטים לשכפל, להעתיק, לשמור, להפיץ, ולפרסם תוצרי למידה מקוונים. הפרת הוראה זו ע"י הסטודנטים, תחזה להיות עבירת משמעת, ויכול שבנוסף תקום כנגד המפר עילת תביעה אזרחית.
- הפצה (ראשונית או חוזרת) של תוצרי צילום ו/או הקלטות, המכילים תוכן מוגן בזכויות יוצרים, ולחילופין תוכן פוגעני המתייחס למי ממשתתפי הפעילות, אסורה בהחלט. הפרת הוראה זו תחזה להיות עבירת משמעת, ויכול שתעלה לכדי עבירה פלילית ועילה לתביעה אזרחית.
- שיעורים פרונטליים בקמפוס:
- יכול שבמהלך הלימודים, יקבעו ויתקיימו שיעורים פרונטאליים בקמפוס המכללה. הצורך בקיומם של שיעורים פרונטאליים יקבע בהתאם לשיקולים פדגוגיים, ולכללים בריאותיים, שיהיו בתוקף מעת לעת.
- הנוכחות בשיעורים הפרונטאליים שיקבעו, הינה חובה.
- בכפוף להצגת אישורים מתאימים, סטודנטים שלא יוכלו להגיע לפעילות שתתקיים בקמפוס מטעמי בריאות, או מטעמים אחרים שאישרה המכללה מראש, יהיו פטורים מהשתתפות החובה בשיעורים. יובהר, שהאחריות להשלים את חומר הנלמד בשיעור חלה על הסטודנט הנעדר.
- קיום חובות הלמידה:
-
מטלות ובחינות
- מבלי לגרוע מהקבוע בתקנון הלימודים ובנוסף לו, בתקופת החירום ובהתאם לסילבוס שיוגדר ע"י מרצה הקורס, יבחנו הסטודנטים על החומר הנלמד במגוון אופנים, בנוסף לקיים בימות שגרה:
- מטלות בית. מטלות שהסטודנטים צריכים לבצע בבית. מרגע פתיחת המטלה יינתנו לסטודנטים מספר שעות להשלמתה בהתאם להחלטת המרצה או המחלקה.
- במבחני בית או מטלות אחרות שמשך הגשתם מעל ל-24 שעות, לא יינתנו התאמות ולא יינתן שיכתוב.
- בחינה מקוונת או מקוונת בהשגחה. בחינה מקוונת היא בחינה שמתבצעת באופן מקוון כשהסטודנטים לא נמצאים בהכרח במכללה. בחינה מקוונת בהשגחה, כוללת השגחה בזמן אמת.
- מבדק בעל פה כהשלמה של מטלה מקוונת. מרצה רשאי לזמן סטודנט לבחינה קצרה בעל פה, ולהרחיב על שאלות הבחינה המקוונת. הבחינה בעל פה תהיה באמצעות תוכנת הזום, במצלמה פתוחה, ובמועד שיתואם עם הנבחן לאחר הבחינה המקוונת. במידה וסטודנט מתמודד עם מגבלת שמיעה ו/או עם מגבלה תקשורתית, עליו לפנות למרכז הנגישות, לשם קבלת התאמה פרטנית לגביו.
- התאמות. סטודנטים הזכאים להתאמות, יקבלו באופן אוטומטי הארכות זמן, הקראות, והתעלמות משגיאות כתיב, בהתאם לאישורי הזכאות שאושרו להם על ידי מרכז הנגישות.
- נוהל מפורט המסדיר קיום בחינות מקוונות בהשגחה, ובכלל זה נהלי הזדהות והתנהלות בבחינה מקוונת בהשגחה, יפורסם לפני מועדי המבחנים עצמם.
- חלופה למטלה מקוונת. במקרה שסטודנטים לא יוכלו לבצע מטלה מקוונת מטעמי בריאות ו/או מטעמים טכנולוגיים ו/או מטעמים אחרים, שקשורים לתקופת החירום, ובכפוף לאישורם על ידי מרצה הקורס, ועדת ההוראה המחלקתית - תקבע לאותם סטודנטים חלופה למטלה המקוונת.
- חלופה לבחינות בקמפוס. בכל מקרה שבו סטודנטים לא יוכלו להבחן בקמפוס מטעמי בריאות ו/או מטעמים הקשורים לתקופת החירום, ייקבע להם מנגנון בחינה חלופי.
- בחינות הסיום בקורס ייערכו בשני מועדים (מועד א' ו-ב'). יתכן שמועדים שונים של בחינות יתבצעו בתנאים שונים, באופן מקוון או בקמפוס, וזאת בשל השינויים בהנחיות המחייבות בתקופת החירום. המכללה תעשה כל שביכולתה כדי לשמר את אחידות במבנה שאלוני הבחינה, ורמת הבחינה, במועדי הבחינות השונים.
- מבלי לגרוע מהקבוע בתקנון הלימודים ובנוסף לו, בתקופת החירום ובהתאם לסילבוס שיוגדר ע"י מרצה הקורס, יבחנו הסטודנטים על החומר הנלמד במגוון אופנים, בנוסף לקיים בימות שגרה:
-
ציונים
- ערעורים. ערעורים על מטלת סיום יעשו דרך אתר המידע האישי. לגבי מטלות מקוונות שהוגשו במערכת "לי-מוד", יש לצרף לערעור את הבחינה או העבודה הבדוקה (לרבות בצילום מסך). הוראות מפורטות לגבי אפשרויות והליכי ערעור, יפורסמו המועדים הרלוונטיים לתקופת הבחינות.
שם המחלקה | שנה אקדמית | תאריך פתיחת רישום | תאריך סיום רישום / ביטול |
---|---|---|---|
אמנויות הקול והמסך | א' | 19 בפברואר 2023 | 12 במרץ 2023 |
אמנויות הקול והמסך | ב' | 16 בפברואר 2023 | 12 במרץ 2023 |
אמנויות הקול והמסך | ג' | 14 בפברואר 2023 | 12 במרץ 2023 |
אמנויות הקול והמסך | ד' | 12 בפברואר 2023 | 12 במרץ 2023 |
קולנוע- הפקה ותיאוריה (MA) | א'+ב' | 12 בפברואר 2023 | 12 במרץ 2023 |
לימודים רב תחומיים | א' | 14 בפברואר 2023 | 12 במרץ 2023 |
לימודים רב תחומיים | ב' | 12 בפברואר 2023 | 12 במרץ 2023 |
לימודים רב תחומיים | ג' | 7 בפברואר 2023 | 12 במרץ 2023 |
הנדסה שנה א' | א' | 5 בפברואר 2023 | 26 במרץ 2023 |
כימיה ומדעי החיים | א' | אין הרשמה | |
כלכלה וחשבונאות | א' | 16 בפברואר 2023 | 12 במרץ 2023 |
כלכלה וחשבונאות | ב' | 14 בפברואר 2023 | 12 במרץ 2023 |
כלכלה וחשבונאות | ג' | 12 בפברואר 2023 | 12 במרץ 2023 |
כלכלה וחשבונאות | ד' | 12 בפברואר 2023 | 12 במרץ 2023 |
כלכלה יישומית וניהול | א' | 15 בפברואר 2023 | 12 במרץ 2023 |
כלכלה יישומית וניהול | ב' | 14 בפברואר 2023 | 12 במרץ 2023 |
כלכלה יישומית וניהול | ג' | 9 בפברואר 2023 | 12 במרץ 2023 |
לוגיסטיקה | א' | 19 בפברואר 2023 | 12 במרץ 2023 |
לוגיסטיקה | ב' | 16 בפברואר 2023 | 12 במרץ 2023 |
לוגיסטיקה | ג' | 12 בפברואר 2023 | 12 במרץ 2023 |
מדעי המחשב | א' | 16 בפברואר 2023 | 12 במרץ 2023 |
מדעי המחשב | ב' | 13 בפברואר 2023 | 12 במרץ 2023 |
מדעי המחשב | ג' | 9 בפברואר 2023 | 12 במרץ 2023 |
מינהל ומדיניות ציבורית | א' | 16 בפברואר 2023 | 12 במרץ 2023 |
מינהל ומדיניות ציבורית | ב' | 13 בפברואר 2023 | 12 במרץ 2023 |
מינהל ומדיניות ציבורית | ג' | 12 בפברואר 2023 | 12 במרץ 2023 |
מינהל ומדיניות ציבורית (MA) | א' + ב' | 6 בפברואר 2023 | 12 במרץ 2023 |
משפטים | א' | 9 בפברואר 2023 | 12 במרץ 2023 |
משפטים (ערב) | א' | 9 בפברואר 2023 | 12 במרץ 2023 |
משפטים | ב' | 7 בפברואר 2023 | 12 במרץ 2023 |
שם המחלקה | שנה אקדמית | תאריך פתיחת רישום | תאריך סיום רישום / ביטול |
---|---|---|---|
משפטים | ג' | 5 בפברואר 2023 | 12 במרץ 2023 |
משפטים | ד' | 5 בפברואר 2023 | 12 במרץ 2023 |
ניהול המשאב האנושי | א' | 15 בפברואר 2023 | 12 במרץ 2023 |
ניהול המשאב האנושי | ב' | 13 בפברואר 2023 | 12 במרץ 2023 |
ניהול המשאב האנושי | ג' | 12 בפברואר 2023 | 12 במרץ 2023 |
ניהול המשאב האנושי - אפיק מעבר | א' | 15 בפברואר 2023 | 12 במרץ 2023 |
ניהול המשאב האנושי (MA) | א' + ב' | 12 בפברואר 2023 | 12 במרץ 2023 |
ניהול תעשייתי | א' | 12 בפברואר 2023 | 12 במרץ 2023 |
ניהול תעשייתי | ב' | 7 בפברואר 2023 | 12 במרץ 2023 |
ניהול תעשייתי | ג' | 5 בפברואר 2023 | 12 במרץ 2023 |
עבודה סוציאלית | א' | 9 בפברואר 2023 | 12 במרץ 2023 |
עבודה סוציאלית | ב' | 7 בפברואר 2023 | 12 במרץ 2023 |
עבודה סוציאלית | ג' | 5 בפברואר 2023 | 12 במרץ 2023 |
עבודה סוציאלית (MA) | א' + ב' | 5 בפברואר 2023 | 12 במרץ 2023 |
שיווק טכנולוגי | א' | 15 בפברואר 2023 | 12 במרץ 2023 |
שיווק טכנולוגי | ב' | 13 בפברואר 2023 | 12 במרץ 2023 |
שיווק טכנולוגי | ג' | 12 בפברואר 2023 | 12 במרץ 2023 |
שער לאקדמיה | א' | ||
תקשורת | א' | 16 בפברואר 2023 | 12 במרץ 2023 |
תקשורת | ב' | 14 בפברואר 2023 | 12 במרץ 2023 |
תקשורת | ג' | 12 בפברואר 2023 | 12 במרץ 2023 |
דו חוגי תקשורת ושיווק טכנולוגי | ג' | 5 בפברואר 2023 | 12 במרץ 2023 |
דו חוגי תקשורת ולימודים רב תחומיים | ג' | 5 בפברואר 2023 | 12 במרץ 2023 |
דו חוגי תקשורת ומנהל ציבורי | א' | 12 בפברואר 2023 | 12 במרץ 2023 |
תקשורת וניו מדיה תואר שני MA | ב' | 15 בפברואר 2023 | 12 במרץ 2023 |
תרבות - יצירה והפקה | א' | 9 בפברואר 2023 | 12 במרץ 2023 |
תרבות - יצירה והפקה | ב' | 7 בפברואר 2023 | 12 במרץ 2023 |
תרבות - יצירה והפקה | ג' | 6 בפברואר 2023 | 12 במרץ 2023 |
תרבות יצירה והפקה MA | א' + ב' | 6 בפברואר 2023 | 12 במרץ 2023 |
טיפול באומנות MA | א' | 14 בפברואר 2023 | 12 במרץ 2023 |
תכנית השלמה לטיפול באומנות | א' | 14 בפברואר 2023 | 12 במרץ 2023 |