סוג ההסמכה
נקודות זכות
שכר לימוד אוניברסיטאי
שנה ראשונה חינם ע"פ חוק לחיילים משוחררים

מסלול לימודי אמן מנחה המשולב בתואר ראשון בתרבות - יצירה והפקה הינו ייחודי לבית הספר לאמנות, חברה ותרבות במכללה האקדמית ספיר.

במקביל ללימודי בסיס של פיסול, רישום, ציור, קרמיקה וצילום, התוכנית הצעירה והחדשנית של ביה״ס לאמנות כוללת גם קורסים במיצג, וידיאו ארט ואוצרות. בנוסף כוללת תוכנית הלימודים קורסים ששמים דגש על חינוך ועבודה עם קהילות כגון פלייסמיקיינג (אמנות במרחב הציבורי וקהילה), מתודיקה ואוריינות חזותית ומבוא לחינוך לאמנות. תהליך לימוד אמנותי זה מלווה בהנחיה אישית ומקצועית של כל סטודנט עד להבשלתו לכדי אמן יוצר ועצמאי בתחומים הקרובים לליבו.
הסטודנטים לוקחים גם קורסי חובה ורשות עיוניים במחלקה לתרבות של מכללת ספיר. שילוב לימודי האמנות עם הלימודים האקדמיים והחיבור למחלקה לתרבות מקנים יכולת

התבוננות ביקורתית על התהליכים החברתיים והפוליטיים במדינת ישראל, כמו גם על תוצרי התרבות העכשוויים.

בנוסף, מסלולי הלימוד בביה"ס כוללים התנסות מעשית של אוצרות בגלריה הלימודית, הדרכה ומפגשים עם אמנים במוזיאונים ובביקורי סטודיו, הנחיה וניהול פרויקטים אמנותיים בקהילה.

תכנית הלימודים מכשירה מנחים באמנות ומעניקה הסמכה לעבודה בתחומי האמנות עם אוכלוסיות שונות, כגון החינוך הבלתי פורמאלי והמשלים, פעילות בתוך מסגרות משקמות וטיפוליות, הנחיה, ריכוז, ניהול אמנות והפקת אירועים אמנותיים במתנ"סים, בארגונים חברתיים, במועצות אזוריות, בעיריות ועוד.

• ועדת קבלה בביה"ס לאמנות, בה י/תציג המועמד/ת תיק עבודות ותרגיל כישורים.

מועמדים/ות עם תעודת בגרות ו/או ציון פסיכומטרי

• ציון פסיכומטרי 530 ומעלה או ממוצע בגרות בציון 80 ומעלה.
  • הצגת ציון סיווג ברמת האנגלית עפ"י מבחן פסיכומטרי, מבחן אמי"ר או אמיר"ם עד לתחילת שנת הלימודים.
  • ראיון קבלה אישי.

מועמדים/ות עם תעודת בגרות חלקית

• סיום שנת הלימודים הראשונה בממוצע ציונים 75 לכל הפחות.
  • ראיון קבלה אישי.

ראש המחלקה