פסטיבל קולנוע דרום 2016

אורחי הפסטיבל

רפאל נדג'ארי, מידי זי, בנחמין נישטאט, סלינה מורגה, וימקוקטי ג'יאסנודרה

סרט פתיחה

הקרנת בכורה של "אבינו"

סרט נעילה

הקרנת בכורה של "מעבר להרים ולגבעות"

תחרות "קולנוע דרום חדש"

פרס מיקה אילון לסרט העלילתי המצטיין, באדיבות משפחת איילון ומרכז קניות מול 7 בשדרות הוענק למיכל חג'ג עבור הסרט "כיסופים". מנימוקי השופטים: סרט שנון, מקורי ומלא חיים על פחד מוות. הסרט מצליח לשזור רגעים קומיים בתוך סיפור נוגע ללב על אדם המחשב את קיצו לאחור. הסרט חוגג את כוחם של החיים היומיומיים. פחד המוות הופך למעשה תיקון משפחתי. התחביר הקולנועי ובניית הדמויות המדויקים משרתים את תפיסת עולמה הייחודית של הבמאית.

מקום שני לסרט הטוב ביותר, באדיבות דרומה הפקות הוענק למעין שוורץ עבור הסרט "חבר שלי, יניב". מנימוקי השופטים: הסרט משרטט דיוקן של דמות בעלת נפש עשירה, אמיצה ומעוררת השראה. התחביר הקולנועי בורא את עולמו של יניב באופן רגיש, מדויק וחכם. כמו כן, הוא נותן ביטוי עמוק לחברות שקיימת בין הבמאי ליניב. סיפורו של יניב מתעלה למעלת משל על ניצחון הרוח וכנגד כל הסיכויים.

פרס סרט האנימציה הטוב ביותר, באדיבות המכללה האקדמית ספיר הוענק ליונתן השילוני עבור הסרט "מקק". מנימוקי השופטים: הסרט משלב בכישרון רב בין אנימציה ייחודית ובין יכולת לספר סיפור. לנגד עיננו נחשף סיפור אהבה רומנטי להחריד על רקע מציאות אלימה שמתכתבת עם חיינו כאן ועכשיו. דמותם של המקקים מעוצבת באופן שובה לב ומעורר הזדהות.

פרס הפיילוט הטלוויזיוני הטוב ביותר, באדיבות המכללה האקדמית ספיר הוענק לדור שלוסברג עבור הפיילוט "חבל הטבור". מנימוקי השופטים: קומדיה רעננה, ייחודית ומקורית. עולם התוכן של צעיר המנסה לבנות לעצמו חיים עצמאיים (המטופל לא מעט בארץ ובעולם) מקבל תפנית מעניינת ומיוחדת שלא נראתה. דמויות ראשיות של אמא ובן מפתיעות, חד פעמיות ויחד עם זאת מעוררת הזדהות. דמויות המשנה מפתיעות גם הן ושוברות סטריאוטיפים באופן משעשע במיוחד. נבנה עולם ומערכות יחסים שיכולות לשמש בסיס להמשך הסדרה.

פרס ההפקה, באדיבות המכללה האקדמית ספיר הוענק לעדן ספנד עבור הסרט "בין כרמאנשאה למיידנק". מנימוקי השופטים: החיפוש אחר זהות ותרבות אבודה מקבל ביטוי אינטימי בסיפור על משפחה קשת יום. ההפקה מצליחה להעשיר את הסיפור האינטימי ולהוביל את הסרט למרחבים נוספים, היסטוריים. ההפקה מאפשרת לבימוי ולמשחק חופש יצירתי מעורר השראה.

פרס העריכה, באדיבות המכללה האקדמית ספיר הוענק לדור אבירם עבור הסרט "עבודה". מנימוקי השופטים: פרס העריכה מוענק לסרט בעל שוטים ארוכים. ברצוננו לציין לטובה את משך השוטים המדויק התורם לקצב הפנימי של התחביר הקולנועי. בסרט זה, העריכה מדגישה את המבנה הדרמטי, את הפריימים ואת המתח בין הנסתר לגלוי.

פרס הצילום, באדיבות המכללה האקדמית ספיר הוענק לגיל רמון עבור הסרט "שאריות". מנימוקי השופטים: הצילום מציג נקודת מבט קולנועית ייחודית ושימוש בקומפוזיציות מורכבות ופיוטיות. הצילום מייצר מפגש חושני, אינטימי ועמוק בין שתי דמויות ללא צורך במילים.

פרס המוסיקה המקורית, באדיבות פאב שדרות הוענק לספיר מתיתיהו עבור הסרט "בבואות". מנימוקי השופטים: המוסיקה מוסיפה עוצמה ממגנטת לסרט, היא מהווה בו רובד מהותי ביותר והופכת אותו לסרט חזק ומשמעותי.

צל"ש מקום שני למוסיקה מקורית הוענק ליוגב אמסלם עבור הסרט "חיבוק דוב". מנימוקי השופטים: המוסיקה בוראת עולם עשיר בדימויים, רגשי וסיפורי כאחד. היא מלווה את התמונה כמעט לכל אורך הסרט ויוצרת דיאלוג מרתק איתה.

צל"ש מקום שלישי למוסיקה מקורית הוענק לדן בן חיים עבור הסרט "כיסופים". מנימוקי השופטים: המוסיקה הפתיעה אותי ונתנה לסרט רובד אירוני,  בכך היא שינתה את הטון הכללי של הסרט והוסיפה לו עומק והומור.

פרס עיצוב פסקול, באדיבות אגודת הסטודנטים במכללה האקדמית ספיר הוענק לצבי פורר, דן בן חיים ומרק מלמד עבור הסרט "להפוך את האבנים". מנימוקי השופטים: פס קול מעורר השתאות. הוא נבנה בטון עדין ומינימליסטי וארוג בפשטות מדויקת שנותנת לו ערך פיוטי.

צל"ש מקום שני לעיצוב פסקול, הוענק לצבי פורר, דן בן חיים ומרק מלמד עבור הסרט "חיבוק דוב". מנימוקי השופטים: האתגר שבבריאת עולם של קול בסרט אנימציה הוא גדול. המעצב עמד במשימה המורכבת ומשופעת המהמורות בהצלחה רבה. בלי להעמיס הוא בנה מציאות ייחודית אשר משתלבת נפלא ובטבעיות עם התמונה.

צל"ש מקום שלשי לעיצוב פסקול, הוענק לצבי פורר, דן בן חיים ומרק מלמד עבור הסרט "שאריות". מנימוקי השופטים:  פס הקול של הסרט הזה נבנה ביד בוגרת ומדויקת. היוצר יודע להפוך את המעט להרבה ואת השקט לרעש.

צל"ש לשחקן הטוב ביותר הוענק ליוסי שגיא ביזוואי עבור הסרט "כיסופים". מנימוקי השופטים: יוסי שגיא ביזוואי מצליח לתת ביטוי עשיר, דק אבחנה ומינימליסטי לדמותו של אברהם. פניו מלאות ההבעה מעשירות כל סצינה ברבדים נוספים ובלתי צפויים. יוסי שגיא ביזוואי מצליח, בכישרון רב, לשלב בין הטרגי והקומי ולעורר הזדהות חד פעמית.

צל"ש לשחקנית הטובה ביותר הוענק לענבר מרקו עבור הסרט "שאריות". מנימוקי השופטים: ענבר מרקו מצליחה לתת ביטוי עז לניגודים באישיותה של הדמות אותה היא מגלמת. שברירית לצד חזקה, נחושה ופראית, חסרת מעצורים וחסרת אונים בו זמנית. ברגישות ובאינטנסיביות רבה צומחת דמותה של לאה לנגד עיננו והיא מכמירת לב.

צל"ש עבור צילום הוענק לאור אזולאי עבור הסרט "דובדבן". מנימוקי השופטים: הציון לשבח מוענק על הדיאלוג האינטימי בין המצלמה, הבימוי ועיצוב דמותן של האם ובתה, על הכישרון לייצר חוויה חושית עבור הצופה.

פרק חביב הקהל הוענק לעמרי נג'אד עבור הסרט "בין כרמאנשאה למיידנק".

במסגרת תחרות זו חולקו פרסים בשווי 42,000 ₪ 

תחרות יוצר ויצירה

הזוכים בתחרות יוצר ויצירה:
CHUPAMA של עדי מוזס ואמיר רוטשילד-נריה.
האם תזכרו אותי של גבע רונן.
המעוז האחרון של רונן (מקיקס) עמר.
הסימן של שאדי סרור
ביקור של אור סיני
דמי לידה של מיה צרפתי
החור של יפית מויאל
ספר המתים הבדואי של קאיד אבו לאטיף ויוסף אבו מדיעם

במסגרת תחרות זו חולקו פרסים בשווי 72,000 ₪

אוצרות תיעודיות

במסגרת זו קיבלו חלום ירושלים של מני אליאס, מחוץ לפריים של טל אביטן, החולמים מבבילון של רומן שמונוב, עיניינים שבלב של גד אייזן ופואטיקה של מח של נורית אביב מענקים בסכום כולל של 30,000 ₪.