פרופ' ניר קידר, המשנה לנשיא, מונה על ידי מל"ג לפרופסור מן המניין.

המועצה להשכלה גבוהה אישרה את קידומו של המשנה לנשיא המכללה האקדמית ספיר, פרופ' ניר קידר לפרופ' מן המניין.

פרופ' קידר הוא משנה לנשיא העניינים האקדמיים במכללה האקדמית ספיר. לפני כן, הוא כיהן כראש בית הספר למשפטים במכללה האקדמית ספיר ופרופ' למשפטים והיסטוריה בפקולטה למשפטים באוניברסיטת בר אילן.

לקידר תואר ראשון במשפטים והיסטוריה כללית מאוניברסיטת תל אביב ותואר דוקטור למשפטים ולהיסטוריה של המשפט מטעם אוניברסיטת הארוורד. הוא התמחה אצל נשיא בית המשפט העליון, פרופ' אהרן ברק.

פרופ' שי פלדמן, נשיא המכללה האקדמית ספיר: "ברכות מכל הלב לעמיתי, שותפי וידידי ניר קידר על העלאתו לדרגת פרופסור מן המניין. פרופ׳ קידר הוא משפטן והיסטוריון בעל שם בינלאומי בתחום החשיבה ותהליך עיצובה של מדינת ישראל כדמוקרטיה בשנותיה הראשונות. אין ראוי ממנו לקבלת הדרגה החדשה!"

More News

חדש על המדף
צדיקות למהדרין: נשים מהאמיש ונשים חרדיות מתדיינות עם המדיה Strictly Observant: Amish and Ultra-Orthodox Jewish Women Negotiating Media "מקובל לחשוב שנשים מהאמיש ונשים חרדיות הן שמרניות, צייתניות וכנועות. המחקר המשווה שערכתי מלמד שהמציאות מורכבת הרבה יותר." הספר שיצא השנה, מציג מחקר אתנוגרפי, שנערך במקביל בלנקסטר, פנסילבניה, ובמרחבים חרדיים בישראל. הוא מתאר דינמיקה עשירה של עבודת גבול במערכת היחסים בין נשים אלו למדיה ולחברה החילונית שסובבת אותן. הנשים יוצרות ערך חברתי, תרבותי ודתי, באמצעות אינספור החלטות יומיומיות, גדולות וקטנות, שמשמרות ומאתגרות את הגבולות הקהילתיים שלהן.
ליאת שטייר לבני
עבור התלמידים ביפן, הצעירים היהודים בעולם, ואפילו המפגינים באוניברסיטת קולומביה - אנה פרנק היא הרבה מעבר לנערה יהודייה שכתבה יומן במהלך השואה. מה הסוד של היומן של אנה פרנק? למה הפכה לסמל של החיים שנגדעו באחת בעקבות השואה? עד כמה הסיפור שלה רלוונטי לדור ה-Z? ואיך אנה פרנק הגיעה להפגנות פרו-פלסטיניות?. איך היומן האישי הפך לרב מכר? עד כמה הוא רלוונטי לדור Z? ואיך אנה פרנק הגיעה להפגנות של פרו-פלסטינים באוניברסיטאות נגד ישראל? האזינו לפרופ' ליאת שטייר-לבני, חוקרת שואה, קולנוע ותרבות במכללה האקדמית ספיר והאוניברסיטה הפתוחה בפרק של הכותרת - פודקאסט החדשות היומי של ynet.