בית הספר לאמנויות הקול והמסך ופסטיבל קולנוע דרום, אשר שינה את יצירת המסך בישראל, חוגגים שני עשורים

פסטיבל קולנוע דרום מציג תכנית אמנותית עשירה ומרגשת של סרטי בוגרים, קולנוע ישראלי ובינלאומי עכשווי, שתכלול בין היתר: אירוע פתיחה מרגש עם הקרנה של הסרט "מחברות שחורות" של שלומי אלקבץ וטקס הסרת הלוט לרחוב ע"ש רונית אלקבץ ליד הסינמטק בעיר שדרות; פוקוס כריס לנדרת'; פוקוס ארי פולמן; פוקוס קולנוע קפריסאי; סרטי ביכורים בינלאומיים; תחרות קולנוע קצר; תחרות קולנוע דרום חדש; אירוע פיצ'ינג טלוויזיה מיוחד בהשתתפות אנשי ונשות תעשיית הטלוויזיה בישראל ועוד ועוד.

פסטיבל קולנוע דרום, מיסודו של בית הספר לאומנויות הקול והמסך במכללה האקדמית ספיר, ובשיתוף עיריית שדרות, מועצה אזורית שער הנגב וסלקום, יתקיים בין התאריכים 17-21.10 בסינמטק שדרות ויכלול שורה של אירועי קולנוע - מהקרנות סרטי בוגרים, סרטים בינלאומיים בהקרנות בכורה, ועד לאירועי תעשיה רחבים שנועדו לפתוח ולפרוץ גבולות.

הפסטיבל הינו האירוע הקולנועי המשמעותי ביותר שמקיימת מכללת ספיר, והוא מסמל את חזית שיתוף הפעולה התרבותי בין ספיר לשדרות.  

פרופ׳ סמי שלום שטרית, יו״ר הפסטיבל וראש ביה״ס לאמנויות הקול והמסך: "הפסטיבל נוסד לפני שני עשורים על ידי מכללת ספיר, אשר כמה שנים קודם גם יזמה את הקמת הסינמטק בשדרות. בתחילה הוא שימש במה להצגת סרטי הבוגרים שלנו ואט אט נוספו לו פנים נוספים כמו קולנוע ישראלי, קולנוע תיעודי, סרטי בכורה, קולנוע בינלאומי עם אורחים בינלאומיים וכמובן מופעי מוזיקה, שירה ואמנויות שונות. הפסטיבל צמח והיה לפסטיבל בינלאומי ייחודי המוכר בארץ ובעולם כפסטיבל הרביעי בישראל והיחיד בין אשדוד לאילת שהוא פסטיבל בעל תכנית מלאה ורבת פנים. בכל השנים הללו הבוגרים והבוגרות, הסטודנטים והסטודנטיות, המשיכו להוביל את הפסטיבל ביצירותיהם כמו גם בפעילותם בפסטיבל עצמו וזו כבר מסורת ארוכת שנים אצלנו שהפסטיבל מנוהל ומופק ומבוצע על-ידי בוגרים ובוגרות שלנו".
רני בלייר, ראש התואר הראשון בבית הספר לאמנויות הקול והמסך: "כשהוקם פסטיבל קולנוע דרום על ידי ראש בית הספר דאז, אבנר פיינגלרנט, מעט האמינו כי ישרוד, והוא שרד והתפתח, והתבגר, והפך לאחד מאירועי התרבות המרכזיים בדרום ובעיר המאמצת שלו שדרות. מלחמות, מבצעים, קסאמים ושדות בוערים מסביב מעולם לא עצרו את רוחו של הפסטיבל, את רוח ספיר, אפילו המגיפה לא עצרה אותו בשנה שעברה ויצאנו החוצה לפסטיבל שכולו דרייב אין".

לתכנית המלאה והמפורטת, סיירו באתר הפסטיבל

* התמונות בידיעה מתוך הסרטים: "איפה אנה פרנק", "האחיות מקאלוסו" ו"הגיע הזמן שתמותי כבר"

Its Time You Died Already_Hadar Morag

More News

כנס פרויקטים מדעי המחשב 2025
לאחרונה התקיים כנס בו הוצגו פרוייקטי הגמר במחלקה למדעי המחשב. פרוייקט גמר יכול להיות תיאורטי-מחקרי או מעשי, והוא משקף את ידיעות הסטודנטים שנרכשו במהלך התואר. הפרוייקט למעשה מדמה סוג של סטארט-אפ קטן, בו הסטודנטים הם היזמים, החוקרים, המתכנתים ולעיתים אף המעצבים שלו. העבודה על פרוייקט הגמר מתקיימת מסוף השנה השניה ועד סיום הלימודים לתואר: צוותי העבודה מתגבשים וכל צוות מתחיל בתהליך חשיבה על מנת לבחור בתחום המתאים עבורו. העבודה ממשיכה בניהול סקרי שוק, הצעת רעיון פורמלית והצגת אב-טיפוס.
קבוצת מחקר עו"סים שינוי
השבוע הושקה קבוצת מחקר עוס"ים חוקרים ומיישמים, ביוזמת מרכז מידע וחקר החברה הבדואית בנגב, בראשותה של פרופ' נוזהה אלאסד אלהוזייל. הקבוצה מאגדת 14 עובדות ועובדים סוציאליים, מרביתם בעלי תואר שני, אשר חברו יחד לקידום עשייה מחקרית משמעותית מתוך מחויבות עמוקה לשדה העבודה הסוציאלית ולפיתוחו. מטרתה לקדם מחקר מעוגן בשדה העבודה הסוציאלית בחברה הערבית בדרום, לעודד פיתוח של פרקטיקות חדשניות וממוקדות קהילה, הנשענות על ידע ילידי ומקומי ולחזק את מקומה של החשיבה הביקורתית והרפלקטיבית בקרב אנשי המקצוע. במהלך מפגש ההשקה הוצגו עקרונות התוכנית, מבנה הפעילות והתוויית הכיוונים המרכזיים להמשך הדרך.