רשת מרכזי זכויות חברתיות – מז"ח, הינו מיזם חברתי משותף של בית הספר לעבודה סוציאלית במכללה האקדמית ספיר ותושבי הנגב.

מרכזי מז"ח שהוקמו עד כה בשדרות, אופקים, בבאר שבע וכעת ברהט עוסקים בבניית קהילות המסנגרות עבור זכויותיהן.

החיבור בין התושבים לאקדמיה יוצר שותפות ייחודית אשר מסייעת ביצירת קהילות מועצות אשר כבר רשמו לזכותן הצלחות והישגים רבים.

הקורס כולל תשעה מפגשים, במסגרתם יתקיימו הרצאות בנושאים שונים המועברות על ידי אנשי אקדמיה ואנשי מקצוע, בהן מיצוי זכויות במוסד הביטוח הלאומי; מיצוי זכויות ושינוי מדיניות בתחבורה הציבורית; העצמה נשית; מנהיגות – איך מובילים שינוי; תהליכים בהוצאה לפועל ורשות האכיפה; שינוי מדיניות; אקטיביזם ועוד. בסיום הקורס תוענק תעודה למשתתפים.

המרכז החדש ברהט הינו יוזמה משותפת של מז"ח, עיריית רהט, משרד העבודה, הרווחה והשירותים החברתיים ומשרד הבינוי והשיכון. הפעילות הראשונה של המרכז תעסוק בתחום התחבורה הציבורית באזור.

עמית כיתאין, מנהל מרכזי זכויות חברתיות: "קורס המתנדבים / הפעילים של מז"ח רהט מהווה את חזון פעילות מז"ח והמכללה האקדמית ספיר בנגב. "בניית קהילות המסנגרות עבור זכויותיהן ומקדמות שינוי", הקורס עליו עבדנו רבות יסייע במתן כלים פרקטיים למיצוי, וקידום זכויות, ואנו בטוחים שבעזרתו עוד ועוד מתושבי רהט יקדמו שינוי בחייהם ובחיי תושבי העיר. אנו מתרגשים מאוד ומודים לעיריית רהט מחלקת הרווחה ומשרד השיכון- שיקום שכונות, לרחל דסטה העובדת הקהילתית של מז"ח, לצוות הסטודנטים, ולתושבים".

בית הספר לעבודה סוציאלית במכללה האקדמית ספיר בראשות ד"ר רועי טל, שם לו למטרה להכשיר סטודנטים להיות אנשי מקצוע ובעלי מודעות אישית וחברתית, המגלים גמישות, יוזמה וביקורתיות. הלימודים משלבים קורסים תיאורטיים ביחד עם קורסים יישומיים והכשרה מקצועית בשדה כבר מהשנה הראשונה. ביה"ס מקיים שיתופי פעולה בינלאומיים באירופה, אסיה ואפריקה. אשכולות: עבודה סוציאלית בינלאומית, שיקום, תעסוקה ואבטלה, טראומה ואובדן והזדקנות. כמו כן מפעיל ביה"ס מסלול להסבת אקדמאים לעבודה סוציאלית.

More News

סיכום פעילות במרכז ח"י בספיר סמסט' א' תש"ף

פרופ' ניר קידר, המשנה לנשיא המכללה לעניינים אקדמיים, מסכם את סמסטר א' לפעילות המרכז ח"י בספיר לשנה"ל תש"ף מרכז ח"י בספיר פתח את שעריו בתחילת שנת הלימודים תש"פ באירוע מרגש שנערך במתחם האקסלאב שבלב המכללה. יותר מ-200 סטודנטים, אנשי סגל, עובדים ותושבים החלו להפעיל 11 מעבדות וארבע קליניקות במרכז החדשנות והיזמות הייחודי של מכללת ספיר. הפילוסופיה המנחה את מרכז ח"י ספיר היא שחדשנות ויזמות אינם נחלתם רק של יחידי סגולה המתמחים בטכנולוגיה, אלא דרך חשיבה ופעולה שניתן להקנות לכל אחד ואחת.

האם אפשר ללמד יזמות? מרכז ח"י בספיר מוכיח שכן!

ניסים בר-אל, יו"ר מרכז ח"י בספיר האם ניתן ללמד יזמות? האם האקדמיה יכולה ליצור יזמים? כיצד חדשנות ויזמות משתלבים במקצועות הנרכשים במסלולים האקדמיים? הוראת יזמות במוסדות אקדמיים היא אתגר מורכב לפיצוח. ובכן, אין חולק שהצלחנו לפצח את האתגר הזה. יצרנו במרכז ח"י בספיר מודל מנצח, המשלב את הוראת היזמות בתוך מכלול האתגרים עמם מתמודדים הסטודנטים, המרצים והחוקרים בכל אחת מהמחלקות.