לאחרונה הסתיים בהצלחה קורס ייחודי לפיתוח מיומנויות תעסוקה באמצעות הנחיית קבוצות, שנועד לבוגרות ולסטודנטיות מהחברה הבדואית. הקורס, שנמשך 75 שעות פרונטליות, העניק למשתתפות כלים מעשיים מעולמות ההנחיה, התיאטרון, המנהיגות והפיתוח האישי.

במהלך הקורס למדו המשתתפות כיצד לבנות סדנאות, לתכנן ולהנחות מפגשים, לעמוד מול קהל, לתמחר תכניות עבודה ולפתח חשיבה יצירתית וממוקדת קהל יעד. דגש מיוחד הושם על פיתוח מודעות עצמית, זיהוי חוזקות אישיות והגברת תחושת המסוגלות – לקראת השתלבות עצמאית, מקצועית ובטוחה בשוק העבודה.

הקורס התקיים בשיתוף פעולה בין אגף קשרי אקדמיה-תעסוקה במכללת ספיר לבין היחידה לקידום סטודנטים מהחברה הבדואית, והונחה על ידי יפעת בחר - מייסדת ומנכ"לית עמותת השתחוויה, וסוהיר חטיב - במאית, מנחת קבוצות ומנהלת תחום הכשרות ותכניות בחברה הערבית בעמותה.

יפעת בחר ציינה: "נהניתי לעבוד עם מכללת ספיר. מה שמייחד את המכללה הוא הרצון האותנטי להיטיב עם הסטודנטים ולתמוך בהצלחתם. זה ניכר בכל פרט".

בסיום הקורס שיתפו המשתתפות את תהליכי הצמיחה שעברו. אחת מהן סיפרה: "ציפיתי זמן רב להיות עצמאית ולהעביר סדנאות. זו הייתה הזדמנות מצוינת. למדתי להציב יעד, לתכנן מפגשים, קיבלתי מוטיבציה – ואני יוצאת לדרך". אחרת הוסיפה: "למדתי על עצמי, על העולם, וקיבלתי נקודות מבט חדשות. האתגרים לא נעלמו, אבל יש לי כלים להתמודד איתם". משתתפת נוספת אמרה: "למדתי לחשוב מחוץ לקופסה, לבנות תכנית, והפתעתי את עצמי. לקחתי איתי כלים לחיים האישיים והמקצועיים, ולמדתי המון מהקבוצה".

הקורס נחתם בטקס מרגש, במסגרתו קיבלו המשתתפות תעודות הוקרה, ויצאו לדרך עם ביטחון, כלים ותחושת שליחות.

מכללת ספיר מודה לעמותת השתחוויה על הליווי המקצועי והשותפות המעמיקה לאורך כל הדרך, וכן לקרן יק"א על הסיוע במימון התכנית - שאיפשר את קיומה והפיכתה לחוויית לימוד משמעותית, מעצימה ומשנה חיים.

במכללת ספיר רואים בקידום תעסוקתי של נשים מהחברה הבדואית חלק מהותי ממחויבותנו לצמצום פערים, קידום שוויון הזדמנויות ובניית עתיד מקצועי מבוסס בפריפריה הדרומית.

More News

כנס פרויקטים מדעי המחשב 2025
לאחרונה התקיים כנס בו הוצגו פרוייקטי הגמר במחלקה למדעי המחשב. פרוייקט גמר יכול להיות תיאורטי-מחקרי או מעשי, והוא משקף את ידיעות הסטודנטים שנרכשו במהלך התואר. הפרוייקט למעשה מדמה סוג של סטארט-אפ קטן, בו הסטודנטים הם היזמים, החוקרים, המתכנתים ולעיתים אף המעצבים שלו. העבודה על פרוייקט הגמר מתקיימת מסוף השנה השניה ועד סיום הלימודים לתואר: צוותי העבודה מתגבשים וכל צוות מתחיל בתהליך חשיבה על מנת לבחור בתחום המתאים עבורו. העבודה ממשיכה בניהול סקרי שוק, הצעת רעיון פורמלית והצגת אב-טיפוס.
קבוצת מחקר עו"סים שינוי
השבוע הושקה קבוצת מחקר עוס"ים חוקרים ומיישמים, ביוזמת מרכז מידע וחקר החברה הבדואית בנגב, בראשותה של פרופ' נוזהה אלאסד אלהוזייל. הקבוצה מאגדת 14 עובדות ועובדים סוציאליים, מרביתם בעלי תואר שני, אשר חברו יחד לקידום עשייה מחקרית משמעותית מתוך מחויבות עמוקה לשדה העבודה הסוציאלית ולפיתוחו. מטרתה לקדם מחקר מעוגן בשדה העבודה הסוציאלית בחברה הערבית בדרום, לעודד פיתוח של פרקטיקות חדשניות וממוקדות קהילה, הנשענות על ידע ילידי ומקומי ולחזק את מקומה של החשיבה הביקורתית והרפלקטיבית בקרב אנשי המקצוע. במהלך מפגש ההשקה הוצגו עקרונות התוכנית, מבנה הפעילות והתוויית הכיוונים המרכזיים להמשך הדרך.