במכללה האקדמאית ספיר, נערך לאחרונה טקס מיוחד ומרגש לסיום קורס יישומי מחשב וכישורי חיים המתקיים בשיתוף פעולה עם הכפר השיקומי עדי נגב-נחלת ערן. בוגרי הקורס הינם מעובדי תכנית התעסוקה לאנשים עם מוגבלויות בעדי נגב-נחלת ערן.

מדובר בתכנית שמטרתה היא לאפשר לאנשים עם מוגבלות להשתלב בשוק העבודה החופשי ובכך לחזק את ביטחונם ביכולותיהם האישיות, הכלכליות, השיקומיות והתעסוקתיות. התהליך כולל דרכים להתמודדות עם דרישות השוק הפתוח התחרותי, ביצוע תהליך שיקומי שמטרתו פיתוח מיומנויות תעסוקתיות. שיפור הרגלי עבודה, מיומנויות כלליות ובינאישיות בחיי קהילה. תחומי התעסוקה הינם מגוונים וכוללים: גינון ונוף, חקלאות, ספארי וחוות סוסים, בית ספר וגנים לחינוך מיוחד, אחזקה, אדמיניסטרציה, בית היוצר ובמרכז הרפואי לשיקום.

פרופ׳ ניר קידר, נשיא המכללה האקדמית ספיר: ״כמכללה שרואה עצמה חלק בלתי נפרד מהקהילה מסביב, אנחנו שואפים תמיד להפיץ כמה שיותר ידע, לתרום ולעזור. כל ידע הוא כוח וידע תמיד מסייע לנו בתחומים רבים בחיים. אני שמח על שיתוף הפעולה המרגש הזה בין המכללה האקדמית ספיר לעדי נגב. ספיר היא הבית שלכם ואני מקווה שנרחיב את הפרויקט המשותף לפעילויות וקורסים נוספים בהמשך.״

מנכ"ל עדי נגב-נחלת ערן, אבי וורצמן: "אני רוצה להודות לכל הנמצאים כאן על עוד אבן דרך בפעילות שלנו ושיתוף הפעולה הפורה עם המכללה האקדמאית ספיר. אתם, בוגרי הקורס המשתתפים בתכנית, עובדים עם הלב והנשמה וכל כך ראויים לכבוד, הערכה והגאווה שלנו. אני מתחבר לדברים של ניר היקר נשיא המכללה ואנחנו שותפים יחד לרצון לראות את כולם כאן מתקדמים וממשיכים לשאוף הכי גבוה שרק אפשר. יחד, אנחנו נעשה כל שנוכל בשביל לתת את הכלים וההזדמנויות שאתם יודעים לקחת ובגדול. שיתוף הפעולה שלנו עם המכללה האקדמאית ספיר הוא מדהים ורחב היקף ותחומים וימשיך לגדול ולהתרחב בעתיד".

More News

קורס של אסתר חיות
כב׳ הנשיאה (בדימוס) השופטת אסתר חיות שוב תנחה בסמסטר הקיץ בבית הספר למשפטים בספיר סדנה ייחודית בנושא ״משפט ושואה״   בית הספר למשפטים בספיר גאה להודיע כי כב׳ הנשיאה (בדימוס) השופטת אסתר חיות תלמד בבית הספר בסמסטר הקיץ הקרוב שוב את הסדנה הייחודית בנושא ״משפט ושואה״. כב׳ הנשיאה חיות החלה את דרכה השיפוטית בשנת 1990 כשופטת בית המשפט השלום בתל אביב. בשנת 1997 מותנה לבית המשפט המחוזי, ובשנת 2004 מונתה לכהונת שופטת בבית המשפט העליון.
כנס המרכז לחקר החברה הבדואית
החודש התקיים בספיר הכנס השנתי הראשון של המרכז הלאומי לידע ולחקר החברה הערבית־בדואית בנגב, הפועל במכללה האקדמית ספיר. בכנס השתתפו למעלה מ־350 משתתפים, ביניהם חברי כנסת, ראשי רשויות, אנשי אקדמיה, נציגי משרדי ממשלה, ארגוני חברה אזרחית, נציגי ציבור, סטודנטים ואנשי קהילה מהחברה הערבית-בדואית ומהחברה היהודית בנגב. במהלך הכנס הוצגו נתונים ומחקרים עדכניים של חוקרי וחוקרות המרכז והוא שיקף שנת עבודה אינטנסיבית של המרכז באיסוף, ניתוח והנגשת נתונים מהימנים על החברה הערבית־בדואית בנגב.  אחת מנקודות החוזק הבולטות של הכנס הייתה היכולת להושיב יחד, תחת קורת גג אחת, נציגי ממשלה, אקדמיה וחברה אזרחית - גם