במכללה האקדמאית ספיר, נערך לאחרונה טקס מיוחד ומרגש לסיום קורס יישומי מחשב וכישורי חיים המתקיים בשיתוף פעולה עם הכפר השיקומי עדי נגב-נחלת ערן. בוגרי הקורס הינם מעובדי תכנית התעסוקה לאנשים עם מוגבלויות בעדי נגב-נחלת ערן.

מדובר בתכנית שמטרתה היא לאפשר לאנשים עם מוגבלות להשתלב בשוק העבודה החופשי ובכך לחזק את ביטחונם ביכולותיהם האישיות, הכלכליות, השיקומיות והתעסוקתיות. התהליך כולל דרכים להתמודדות עם דרישות השוק הפתוח התחרותי, ביצוע תהליך שיקומי שמטרתו פיתוח מיומנויות תעסוקתיות. שיפור הרגלי עבודה, מיומנויות כלליות ובינאישיות בחיי קהילה. תחומי התעסוקה הינם מגוונים וכוללים: גינון ונוף, חקלאות, ספארי וחוות סוסים, בית ספר וגנים לחינוך מיוחד, אחזקה, אדמיניסטרציה, בית היוצר ובמרכז הרפואי לשיקום.

פרופ׳ ניר קידר, נשיא המכללה האקדמית ספיר: ״כמכללה שרואה עצמה חלק בלתי נפרד מהקהילה מסביב, אנחנו שואפים תמיד להפיץ כמה שיותר ידע, לתרום ולעזור. כל ידע הוא כוח וידע תמיד מסייע לנו בתחומים רבים בחיים. אני שמח על שיתוף הפעולה המרגש הזה בין המכללה האקדמית ספיר לעדי נגב. ספיר היא הבית שלכם ואני מקווה שנרחיב את הפרויקט המשותף לפעילויות וקורסים נוספים בהמשך.״

מנכ"ל עדי נגב-נחלת ערן, אבי וורצמן: "אני רוצה להודות לכל הנמצאים כאן על עוד אבן דרך בפעילות שלנו ושיתוף הפעולה הפורה עם המכללה האקדמאית ספיר. אתם, בוגרי הקורס המשתתפים בתכנית, עובדים עם הלב והנשמה וכל כך ראויים לכבוד, הערכה והגאווה שלנו. אני מתחבר לדברים של ניר היקר נשיא המכללה ואנחנו שותפים יחד לרצון לראות את כולם כאן מתקדמים וממשיכים לשאוף הכי גבוה שרק אפשר. יחד, אנחנו נעשה כל שנוכל בשביל לתת את הכלים וההזדמנויות שאתם יודעים לקחת ובגדול. שיתוף הפעולה שלנו עם המכללה האקדמאית ספיר הוא מדהים ורחב היקף ותחומים וימשיך לגדול ולהתרחב בעתיד".

More News

כנס פרויקטים מדעי המחשב 2025
לאחרונה התקיים כנס בו הוצגו פרוייקטי הגמר במחלקה למדעי המחשב. פרוייקט גמר יכול להיות תיאורטי-מחקרי או מעשי, והוא משקף את ידיעות הסטודנטים שנרכשו במהלך התואר. הפרוייקט למעשה מדמה סוג של סטארט-אפ קטן, בו הסטודנטים הם היזמים, החוקרים, המתכנתים ולעיתים אף המעצבים שלו. העבודה על פרוייקט הגמר מתקיימת מסוף השנה השניה ועד סיום הלימודים לתואר: צוותי העבודה מתגבשים וכל צוות מתחיל בתהליך חשיבה על מנת לבחור בתחום המתאים עבורו. העבודה ממשיכה בניהול סקרי שוק, הצעת רעיון פורמלית והצגת אב-טיפוס.
קבוצת מחקר עו"סים שינוי
השבוע הושקה קבוצת מחקר עוס"ים חוקרים ומיישמים, ביוזמת מרכז מידע וחקר החברה הבדואית בנגב, בראשותה של פרופ' נוזהה אלאסד אלהוזייל. הקבוצה מאגדת 14 עובדות ועובדים סוציאליים, מרביתם בעלי תואר שני, אשר חברו יחד לקידום עשייה מחקרית משמעותית מתוך מחויבות עמוקה לשדה העבודה הסוציאלית ולפיתוחו. מטרתה לקדם מחקר מעוגן בשדה העבודה הסוציאלית בחברה הערבית בדרום, לעודד פיתוח של פרקטיקות חדשניות וממוקדות קהילה, הנשענות על ידע ילידי ומקומי ולחזק את מקומה של החשיבה הביקורתית והרפלקטיבית בקרב אנשי המקצוע. במהלך מפגש ההשקה הוצגו עקרונות התוכנית, מבנה הפעילות והתוויית הכיוונים המרכזיים להמשך הדרך.